Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, můžu se přidat? Potřebuju povzbuzení
.. Je mi čerstvých 45let, za měsíc jdu na IVF s darovanými oocyty. Ráda bych našla třeba kamarádku k dopisování (mail, sms), která je na tom podobně. Jsem z Prahy, ale na scházení moc času nemám.
@pavlina68 píše:
Ahoj holky, můžu se přidat? Potřebuju povzbuzení.. Je mi čerstvých 45let, za měsíc jdu na IVF s darovanými oocyty. Ráda bych našla třeba kamarádku k dopisování (mail, sms), která je na tom podobně. Jsem z Prahy, ale na scházení moc času nemám.
Taky je mi 45 let a zítra jdu na ET-ED. Musím mít darované vajíčko, protože moje vlastní se mi už netvoří. Mám hrozný strach aby vše vyšlo a bylo v pořádku. Nějak jsem si to nepřipouštělo ale včera když jsem byla na UTZ a konzultaci před samotným výkonem tak to na mě nějak dopadlo.
Jinak jsem z Plzně, ale v současné době žiju na šumavě
.
@gabsina píše:
Taky je mi 45 let a zítra jdu na ET-ED. Musím mít darované vajíčko, protože moje vlastní se mi už netvoří. Mám hrozný strach aby vše vyšlo a bylo v pořádku. Nějak jsem si to nepřipouštělo ale včera když jsem byla na UTZ a konzultaci před samotným výkonem tak to na mě nějak dopadlo.
Jinak jsem z Plzně, ale v současné době žiju na šumavě.
A to jdeš poprvé? Nebo jsi to předtím zkoušela se svými? Já myslela, že jsem v tomhle věku už rarita
, tak jsem ráda, že nejsem sama.
@pavlina68 píše:
A to jdeš poprvé? Nebo jsi to předtím zkoušela se svými? Já myslela, že jsem v tomhle věku už rarita, tak jsem ráda, že nejsem sama.
Jdu poprvé. Mám už dvě děti z předchozího manželství, staršímu synovi je 23 a mladšímu 15 let. Teď mám přítele, který vlastní děti nemá a moc po nich touží. Tak jsem se rozhodla to zkusit, protože jsem vždy ještě jedno dítě chtěla. A kdyby se povedla holčička, tak to by bylo úplně super
. Ale samozřejmě je mi to jedno, jen aby bylo vše v pořádku.
@gabsina píše:
Jdu poprvé. Mám už dvě děti z předchozího manželství, staršímu synovi je 23 a mladšímu 15 let. Teď mám přítele, který vlastní děti nemá a moc po nich touží. Tak jsem se rozhodla to zkusit, protože jsem vždy ještě jedno dítě chtěla. A kdyby se povedla holčička, tak to by bylo úplně super. Ale samozřejmě je mi to jedno, jen aby bylo vše v pořádku.
Tak aspoň, že už děti máš, i když už velké. já nemám ještě žádné, takže mi jde opravdu o všechno. Víš něco o dárkyni, kolik máš vajíček atd.?
@pavlinaa68 píše:
Tak aspoň, že už děti máš, i když už velké. já nemám ještě žádné, takže mi jde opravdu o všechno. Víš něco o dárkyni, kolik máš vajíček atd.?
O dárkyni vím jen to, že je jí 30 let, je stejný typ jako já - tzn. černé vlasy a hnědé oči. Má prý už 2 děti. Kolik vajíček se dozvím za chvíli, mám tam po 12.00 volat, tak jsem napnutá. Pokud vše dobře dopadne, nechám si zavést 2 embrya, konzultoval jsem to včera se svým doktorem.
@gabsina píše:
O dárkyni vím jen to, že je jí 30 let, je stejný typ jako já - tzn. černé vlasy a hnědé oči. Má prý už 2 děti. Kolik vajíček se dozvím za chvíli, mám tam po 12.00 volat, tak jsem napnutá. Pokud vše dobře dopadne, nechám si zavést 2 embrya, konzultoval jsem to včera se svým doktorem.
Tak držím tlapky, ať je vajíček hodně a ať se to povede ![]()
Tak vajíček prý bylo odebráno 11 a 6 je jich životaschopných. Ještě ale musíme zavolat zítra, jak dopadlo samotné oplodnění vajíčka a spermie…tak budu mít nervy ještě do zítra
.
Děkuji za držení palečků
.
@gabsina píše:
Tak vajíček prý bylo odebráno 11 a 6 je jich životaschopných. Ještě ale musíme zavolat zítra, jak dopadlo samotné oplodnění vajíčka a spermie…tak budu mít nervy ještě do zítra.
Děkuji za držení palečků.
Já myslela, že jdeš na ET už zítra nebo jdeš hned druhý den po odběru
?
@pavlina68 píše:
Já myslela, že jdeš na ET už zítra nebo jdeš hned druhý den po odběru?
Jdu v neděli. Nejdříve se musí vyvíjet v nějaké roztoku, jak jsem pochopila…pak se v určitém stupni vývoje dají do dělohy.
Já jsem z toho tak nervozní, že jsem to špatně napsala ve svém prvním příspěvku - jdu až v neděli
.
@gabsina+pavlina: Ahoj, budu vam drzet moc pesti:-) Pavli, v kterem CARu jsi ty? Ja teda jsem po 1. DV zchytala negativni, po rozhovoru v RF Brno to zkusim ted jeste s minimalkou s vlastnimi. A kdyz to nepujde, vyzvednu si mrazacky a tak doufam, ze se letos jeste dockam pozitivniho testu;-) Mejte se hezky a dejte vedet, jak pokracujete! ![]()
@servus píše: @gabsina: Byla jsi na For Fertility?
Ne, ani nevím co to je
.
Díky, byla bych moc ráda kdyby to vyšlo…ale to tady všichni
A někdo si ani neuvědomuje, jaké má štěstí a klidně odloží narozené miminko v lepším případě do babyboxu, jak dnes psali na netu…