Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@servus píše:
AAAAh - ja myslela, ze kdyz se vajicka zamrazi, ze je ta kvalita pak horsi??? Kolik embryjek jste pak meli? Mate mrazacky?
Ta kvalita horší není, ale asi to ještě není s těmi zamraženými moc zaběhnuté. Nás pan doktor zahrnul do nějaké studie ohledně těch zamražených vajíček, tak nás to vyšlo i levněji, než to stojí normálně podle ceníku. Měli jsme 8 vajíček z toho se oplodnily všechny a do blastocyst to dotáhlo 5, vhodné byly pak nakonec 4, tak 2 zavedli a 2 zamrazili. A chytlo se nám až to zamražené embryjko.
Tam prostě bylo nejspíš to pravé. ![]()
@servus píše:
@Janis69 Moc ti to prejiJsi u Dr. Machace?
Jj, jsem, s ním jsme to všechno řešili. A pokud půjde všechno podle plánu, tak jsem s nimi domluvená, že budu na kontroly a všechny vyšetření chodit pořád tam až do porodu. Už jsem si tam tak nějak zvykla a mám k nim důvěru. Byla jsem sice na teď dvakrát na kontrole v den, kdy Machač neordinoval, ale paní doktorka Soušková je úplné zlatíčko, je strašně hodná a příjemná.
A co ty, pojedeš si pro mražáčky?
@Janis69 No ja mam prave scuka s Machacem na For Fertility, protoze prijedu kvuli nemu z Nemecka na Moravu. A tam se s nim domluvim, jestli by to se mnou zkusil jeste s mojima. On mi rekl, ze je blbost jit na DV, ze jsem mlada a ty hodnoty jsou na minimalku dobry a ze by me do DV nehnal. Tak to chci zkusit s nim v RF, nez se dam do mrazacku s DV. Tak asi tak.
@servus píše:
@Janis69 No ja mam prave scuka s Machacem na For Fertility, protoze prijedu kvuli nemu z Nemecka na Moravu. A tam se s nim domluvim, jestli by to se mnou zkusil jeste s mojima. On mi rekl, ze je blbost jit na DV, ze jsem mlada a ty hodnoty jsou na minimalku dobry a ze by me do DV nehnal. Tak to chci zkusit s nim v RF, nez se dam do mrazacku s DV. Tak asi tak.
Taky jsem přemýšlela, že bych se tam zajela podívat. My jsme se pro ty darované rozhodli už právě kvůli věku, je mi čerstvě 44
a tak jsme zvážili všechna pro a proti a tak jsme do toho šli. Nevím, jestli jsem to tady už nepsala, ale dvě své biologické děti už mám, takže to pro mě nebylo až takové dilema a prožívám to určitě všechno mnohem víc, než když jsem čekala ty moje dárečky někdy před 20 lety. Je to určitě věkem a tím, co člověk už kvůli tomu podstoupil a beru to jako dar a je prostě moje. ![]()
Takže ty určitě máš velkou šanci to zkoušet se svými vajíčky, nejspíš ti navrhne minimálku a asi je důležité, aby si byla i po psychické stránce v pohodě, v čemž je u tebe určitě po tom, co máš za sebou určitě nějaký blok ![]()
Hm…no ja prave nevim. Psycholozka mi rika, ze smutek nezabrani uhnizdeni embrya. Spis ale, ze cely hormonalni system byl v pr…zacli jsem hodne brzo po te co se stalo, ale po pravde receno to bylo jedine, co nas drzelo na zivote. No a tak doktor od Reprogenesis rikal, ze DV je lepsi cesta, jak rychle otehotnet. No a ja myslela, ze to hned klapne, ale prd, tak jsem byla hodne zklamana. Mezitim jsem poznala Dr. Machace a ten lamal rukama nad hlavou, proc jsem sla do DV, ze mam na to cas. To bylo den po TF s DV. Asi chyba, zacalo mi to vrtat hlavou a zjistila jsem, ze jsem jeste neudelala vse pro to, jestli to pujde s mymi vajicky. Machac si mysli, ze to urcite stoji za to s mymi zkusit, tak jsem zvedava, co mi pristi sobotu rekne. A hlavne, jestli ho tam nekde najdu
Rikam si, kdyz to ted s DV nevyslo, doufam, ze nemam neco proc neotehotnim…abych fakt nemela nejaky problem anebo jsem proste zklouzla do tech 40%, co na prvni pokus neotehotni. Me bude v lete 38, ta nevim, je to tak na hranici vsechno…mam nizke AMH a FSH bylo v unoru taky zvysene, ale tak to myslim kolisa. Fakt je, ze vysoky davky hormonu nezabiraji. Ani si neumim predstavit, ze opak by zabral
Ale tak musim se spolehnout na odbornika.
A jakpak se citis? Muzu se zeptat, jak to s DV hned neklaplo, co ti Machac rikal? Vydrzet? Verila jsi v to, ze to klapne? Ja vim, clovek musi mit trpelivost ![]()
@servus Říkal, že než se pustíme do těch mražáčků, tak že si pro jistotu nechat udělat hysteroskopii, jestli nejsou v děloze náhodou nějaké srůsty nebo polypy třeba po loňské revizi a že mi vezmou krev na imunologii. Tak jsem se objednala na tu hysteroskopii, mezitím jsem čekala na výsledky imunologie. Při hysteroskopii nic nenašli, takže tam problém nebyl a imunologie taky vpořádku. Když jsem tam pak byla na konzultaci, ať to všechno vyhodnotíme, tak říkal, že pro mě výsledky super, ale pro něj už míň, protože se vlastně nezjistilo, proč se nám ty embryjka nechytají, že kdyby se něco našlo, tak by věděl, proč to asi bylo. Ale říkal, že mezi těma mražáčkama teda bude to pravé. Byla jsem zrovna 12.DC, byla jsem pár dní po té hysteroskopii, tak říkal, že uděláme ultrazvuk a podle toho, jak to bude vypadat, tak by se dal ten transfer mražáčků udělat v přirozeném cyklu, bez umělé podpory sliznice. Hned říkal, že to vypadá dobře, sliznice 10mm, dozrával mi tam folík 17mm, takže mi jen dal pregnyl na spuštění ovulace a naplánoval trasfer. Říkal, že na jeho vkus jsem nějaká moc zdravá, že to mám úplně předpisové. ![]()
Tak jsem si pak 19.DC jela pro mražáčky. Abych pravdu řekla, tak jsem tomu ani moc nevěřila, že zrovna s nimi by to mohlo vyjít a zrovna to vyšlo. A snad už bude všechno v pořádku a dobojujeme to s tím mým sněhuláčkem až do konce.
Je to asi fakt hodně o trpělivosti. A Machač ti nejlíp řekne, co bude pro tebe nejlepší. Nám taky říkal, že to můžeme ještě zkoušet i se svými, ale asi jsem vsadila víc na tu jistotu, že se to podaří dřív a že mimi bude vpořádku, což doufám bude. Stejně trnu od kontroly ke kontrole, jestli je s prckem všechno ok.
Ah jo, uz si pamatuji, psala jsi o tom, ze to dela pri prirozenem zyklu…Uz vim. No to je jasne, ze trnes…ale bude to dobre:-) ![]()
Ja jsem ted takova rozpolcena…vubec si neumim predstavit, ze by to jeste nekdy vyslo…pripada mi to takova dlouha cesta. Nevim, co mi Machac rekne…uvidime. Zkouset minimalku? Mam vubec sanci s vlastnimi? Neni lepsi se na to vsechno vybodnout a vyzvednout si ty mrazacky? Fakt nevim, co je lepsi:-( Ale to mi nikdo neporadi, ani manzel…to si musim rozlousknout sama
Ja bych udelala a podstoupila cokoli, jen abych jeste jednou mela miminko.
Ještě se chci zeptat zkušenějších
. Příští týden budou připravena vajíčka od dárkyně, oplodní je čerstvými spermiemi. Jak dlouho to pak trvá, než mi je zavedou? A kolik najednou?
Děkuji za odpověď
.
@gabsina píše:
Ještě se chci zeptat zkušenějších. Příští týden budou připravena vajíčka od dárkyně, oplodní je čerstvými spermiemi. Jak dlouho to pak trvá, než mi je zavedou? A kolik najednou?
Děkuji za odpověď.
Moje klinika zavadi ve stadiu blastozysty, takze 5. den po oplodneni. To by ti ale tvuj lekar mel rict. Kolik je dle dohody…Nektere kliniky doporuci zavezt jen jedno, nektere dve. My jsme mely dve. U ktere kliniky jsi?
Jsem u Natalartu v Plzni. On mi na začátku vše vysvětloval, ale něco jsem úspěšně zapomněla
. Taky bych chtěla dvě, myslím, že je pak větší šance na úspěch…
@gabsina píše:
Jsem u Natalartu v Plzni. On mi na začátku vše vysvětloval, ale něco jsem úspěšně zapomněla. Taky bych chtěla dvě, myslím, že je pak větší šance na úspěch…
Slysela jsem nazor, ze je lepsi zasadit vzdy 1 Embryo. Jeste take presne nevim, co si mam o to myslet, ale zda se mi to byt logicke. V Heliosu tvrdi, ze dve stejne dobra embrya je lepsi transferovat zvlast, aby mela obe stejnou sanci se uchytit. Pry kdyz se zavedou dve a to jedno se chytne a druhe ne, vylucuje to, co se nechytne nejake toxiny, co muze to uchycene znicit. Tak si take rikam, hm…co je ted lepsi…ale je fakt, ze tim, ze se zavede jen jedno spis clovek ziska, akorat jdes na transfer 2× za sebou…ale ta sance je pokazde stejna…
Děkuju moc, to zní logicky. No jsem na to zvědavá. Nějak mi zatím nedochází že za necelý měsíc v tuto dobu už bych mohla být těhotná
.
Děkuju moc, brala jsem Estrofen a Dufaston, teď beru Divinu. Díky také za držení palečků
.