Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Jsem to po sobě nezkontrolovala, tak se omlouvám za případné překlepy ![]()
@Anonymní píše:
@servus Je mi taky 37… A určitě vám to taky vyjde.
A jak tu někdo psal, že neví co bude cítit k miminu s DV tak já ho miluji už teď a to jsem na začátku těhotenství…
Nevim, jestli si tim myslela me, ale nemyslela jsem ti vubec nic spatnyho. Pocity mam ted smiseny, urcite kdyby se to povedlo z DV, dite bych taky hned milovala. O tom neni pochyb.Jen se bojim toho, aby se to nedozvedelo okoli a hlavne rodice myho muze, to jsou nejhorsi lidi na svete, dite by neprijmuli, tchan urcite ne.Mam radost z toho, ze technologie v lekarstvi se tak zlepsila, ze si muzeme vybrat, kdyz to nejde takhle tak jinym zpusobem.
@Janis69 píše:
Ahoj holky, ňarazila jsem na tuto vaši diskuzi a ráda bych se zapojila a třeba i přispěla svojí troškou do mlýna.Po všech peripetiích a zvážení pro a proti jsme se taky nakonec rozhodli pro darovaná vajíčka. Mám s nimi za sebou první pokus, měla jsem u sebe 2 embryjka, ale bohužel to nevyšlo.
Máme ještě 2 mražáčky, takže to jdeme zkusit příští týden ještě s nimi. Podmínky jsou prý ideální, takže nezbývá než doufat, že už to konečně klapne.
A jinak k těm případným obavám o tom, co člověk cítí k miminku, které není geneticky jeho, můžu za sebe říct, že s tím nemám vůbec žádný problém, tak hrozně bych si přála, aby to už vyšlo, že tyto obavy jdou úplně stranou a věřím tomu, že si ho budu vychutnávat o to víc, když vím, co to všechno kolem obnáší. A taky je to pro mě snažší to vstřebat možná i proto, že dvě své biologické děti mám z prvního manželství.
Takže to tady budu s váma všechno ráda prožívat.
Ahoj, tak je mi lito, ze to hned nevyslo. Ale ja si myslim, ze clovek se musi trochu vic obrnet, jiste to vyjde…Hodne jsem cetla, ze druhy pokus - i presto ze je ze zmrazenych - potom vyjde. Cetla jsem tu o jedne z nas, ktera to zkousela rok s DV a nakonec vyslo a ceka dvojcatka:-) To je prece dobra inspirace. Ja jsem mela take svoji holcicku, tak vim jake to je mit „sve“ dite, ale i presto si nepreji nic vic, nez konecne zase drzet miminko v naruci a je mi jedno, ze DNA nebude ze me. Bude mit 50% z muze, ktereho miluji. Take s tim nemam problem. A jsem strasne rada, ze mam tuto moznost. Bez ni bych se musela uz ted smirit s tim, ze zustanu bezdetna ![]()
Na jake klinice jsi a kolik je ti let? My do toho jdeme v kvetnu, jsem ted v pripravnem cyklu.
@servus Jezdíme do Reprofitu do Olomouce k panu doktoru Machačovi. Mě už bude příští měsíc 44, takže i kvůli věku to řešíme tímto způsobem. Mám děti s prvním manželem a s přítelem chceme miminko, protože navíc on své děti žádné nemá, takže budu ráda, když tam bude aspoň jeho nějaký genetický materiál. Jsme spolu sice už dlouho, ale pořád jsme to nějak odkládali a nenapadlo nás, že to už může být pak problém. Včera jsem byla na kontrole a Machač při ultrazvuku prohlásil, že na jeho vkus jsem nějaká moc zdravá
, 12.DC sliznice 10mm, folík 17mm, takže zkusíme ten KET udělat vpodstatě v přirozeném cyklu, jen si dneska píchnu ovitrelle, necháme uvolnit to vajucho a pak tam místo něj šoupneme do dělohy ty embryjka.
Tak třeba to na mě takhle bude fungovat líp a z těch dvou bude jedno to pravé.
@servus Jinak tobě přeju moc, moc štěstíčka, aby ti to co nejdříve vyšlo
Bedete mít čerstvé darované vajíčka nebo to budete mít ze zamražených?
Ahoj holky, jsem zakladatelka a jdu se vám jen pochlubit, že jsem momentálně na první pokus s DV ve 14 týdnu těhotenství. Všechny pochybnosti mě přešly v momentě, kdy jsem poprvé uviděla mimi na UTZ, kdy jsme s přítelem poprvé uslyšeli tlukat jeho srdíčko a hlavně když nám při minulé kontrole zamávalo, jako by se na nás už těšilo. Přeju všem zažít ten nádherný pocit, já už ani nedoufala
@Janis69: O Dr. Machacovi jsem tu hodne cetla. Jestli to u nas nevyjde, asi u neho taky skoncim. Jsem puvodem taky z Moravy:-) Tak na 44 let jsi super…a jiste to vyjde. A mas uz taky deti, takze to tve telo umi. Moc vam to preji a jsi super, ze tak s pritelem citis a to tak vnimas. Jiste to bude moc krasne!!!
@ anonymni: tak to strasne moc gratuluji
- to jsme ve stejnem veku? 37 let?? A kdepak jsi byla? A hned na prvni pokus. Vykladej vic, vic embryjek??? Ano, vim, je to krasne na tom UZ…ja se uz nemuzu dockat a takove zpravy jako tvoje davaji hroznou nadeji…
Ja mam prave hroznou depku a strach, ze uz to nikdy nevyjde. ![]()
@Janis69 hodne stesti.
@Anonymní blahopreji.Verim, ze to musi byt nadherny pocit.
@servus musis verit, ze to jednou vyjde, snad v nejblizsi dobe.
@servus píše:
Ahoj, dekuji! Hned na poprve to klaplo? Super! Gratuluji! A dvojcata??? To mi dava nadeji. Kolik je ti let? A mate jeste nejake zmrazene? Nechali jste delat ten embryomonitoring?
Ahoj Servus
Moc Ti děkuji. No na poprvé s DV
Zmražené´,musím říct, zda máme ani névím
ve zprávě píšou(bude upřesněno)a já se ještě neptala.Jsem tak upnutá na ty bobečky, že jsem zapoměla. No a samoplátce protože už mám 41 ![]()
@Janis69 píše:
@servus Jezdíme do Reprofitu do Olomouce k panu doktoru Machačovi. Mě už bude příští měsíc 44, takže i kvůli věku to řešíme tímto způsobem. Mám děti s prvním manželem a s přítelem chceme miminko, protože navíc on své děti žádné nemá, takže budu ráda, když tam bude aspoň jeho nějaký genetický materiál. Jsme spolu sice už dlouho, ale pořád jsme to nějak odkládali a nenapadlo nás, že to už může být pak problém. Včera jsem byla na kontrole a Machač při ultrazvuku prohlásil, že na jeho vkus jsem nějaká moc zdravá![]()
, 12.DC sliznice 10mm, folík 17mm, takže zkusíme ten KET udělat vpodstatě v přirozeném cyklu, jen si dneska píchnu ovitrelle, necháme uvolnit to vajucho a pak tam místo něj šoupneme do dělohy ty embryjka.
Tak třeba to na mě takhle bude fungovat líp a z těch dvou bude jedno to pravé.
Koukám, že jsme na tom podobně - já jsem jen o něco - o rok - starší
. Také mám dvě děti z předchozího manželství a můj současný přítel také nikdy děti neměl a moc by chtěl.
Jsme teprve na začátku, beru hormony abych si obnovila cyklus. Moc bych si přála, aby to vyšlo a já mu mohla dát dítě, které bude z 50% jeho. Já už své děti mám tak mi nevadí, že miminko nebude moje - ono vlastně bude také moje když ho budu mít 9 měsíců ve svém těle
.
Ahojky budoucí maminky! Já jsem před roky darovala vajíčko a prý dotyčná šťastně porodila, tak je to krásný pocit.. že se dá pomoct potřebnému. Přeji všem, ať vám to vyjde a určitě to neni nic špatnýho. Kdybych nemohla otěhotnět a všechny metody selhaly, šla bych do toho také. Ať se vám vajíčka uchytí a všechna mimi se donosí
Já teď čekám za 14 dní svoje první.. Hodně štěstí
@reeezinka
Ja si toho moc vazim. Kdyby nebylo vas darkyn co bysme delali.
Diky.
@gabsina píše:
Koukám, že jsme na tom podobně - já jsem jen o něco - o rok - starší. Také mám dvě děti z předchozího manželství a můj současný přítel také nikdy děti neměl a moc by chtěl.
Jsme teprve na začátku, beru hormony abych si obnovila cyklus. Moc bych si přála, aby to vyšlo a já mu mohla dát dítě, které bude z 50% jeho. Já už své děti mám tak mi nevadí, že miminko nebude moje - ono vlastně bude také moje když ho budu mít 9 měsíců ve svém těle.
Přesně tak nějak to cítím a tak to i beru.
Po tom, co už jsem kvůli mimču za poslední rok všechno podstoupila a čím prošla, budu vděčná a šťastná, když se to mimi už konečně podaří.
Tobě držím pěstičky a budeme si předávat informace, pocity a zkušenosti.
@reeezinka Taky jsem za tuto možnost moc vděčná a před všema dárkyněma smekám. ![]()
@Janis69 píše:
Přesně tak nějak to cítím a tak to i beru.![]()
Po tom, co už jsem kvůli mimču za poslední rok všechno podstoupila a čím prošla, budu vděčná a šťastná, když se to mimi už konečně podaří.
Tobě držím pěstičky a budeme si předávat informace, pocity a zkušenosti.
Děkuju moc. Budu ráda za každou radu a zkušenost. Jsem z Plzně, i když v současné době tam nebydlím. Vybrala jsem si tamější Natalart. Chodila jsem tam a chodím na gyndu tak to tam znám. ![]()