Těhotenství s darovanými vajíčky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
679
9.4.13 11:08

super:-)

@zelenaprisera píše:
Narodila se 30+4, nebyly žádné problémy, v nkubátoru byla týden na zahřívání. teď má 9 měsíců, 7 korigovaně

To jsem rada, ze je zdrava a ze vse dobre dopadlo! Mozna jsi mi to uz psala…ale na kolikaty pokus to klaplo a muzu se zeptat kolik je ti let??? Diky moc…ja jsem ted hrozne nervozni jak to bude u nas…a jestli jsem vybrala spravnou kliniku atd atd at :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
9.4.13 11:47

Je mi 37, první pokus v ČR, 2 embrya po 5 dnech kultivace - neg., zbylé 4 zastavily vývoj
další pokus byl ve Švédsku, když na nás konečně přišla řada v tom jejich šíleným pořadníku. zavedli mi 1 po 2 dnech od oplodnění a to se chytilo + 4 zmrazený.

jestli jsi si vybrala správnou kliniku, to je těžký. ono jsou tam rozdíly v přístupu i postupech. viděla jsem to i vím z doslechu, že třeba procedura po ET se může hodně lišit. ale je to štěstí. kamarádka chodí prý na nejlepší kliniku v praze, kterou jí doporučil její strýc, věhlasný gynekolog a už je to 6 let, začali inseminací, UO, KET a tak pořád dokola a těhotná není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
9.4.13 11:55

Ah - ve Svedsku je take povoleno DV? V Nemecku teda ne. Ale v CR maji vseobecne velmi dobre vysledky co se tyka reprodukcni mediciny. Muj doktor tady v Nemecku mi doporucil vrele CR nebo Spanelsko. No tak jsem ale Ceska, tak co bych litala do Spanelska ze? Ono asi zalezi, jak taky reaguje ta darkyne…to predem nikdo nevi. Ale co ctu, tak vetsina velmi dobre, protoze jsou to mlade holky. Tak snad budeme mit konecne zase stesti. S manzelem mame dobry pocit, zatim jsou k nam velmi vstricni. Tak doufam, ze ne jen kvuli tomu, ze jim dodame peknou spoustu penez;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2896
9.4.13 18:42
@Hankas3 píše:
Ahoj holky, mám teď dilema právě s umělým oplodněním a darovanými vajíčky. Tak tu čtu vaší diskuzi. Jsem po jednom IVF a při druhém jsem vůbec nereagovala na stimulaci. :,( Manžel má navíc špatný spermiogram. A tak mi doktor doporučil vajíčka darovaná. A tak kudy chodím, tudy na to myslím. Jestli na to miminko nebudu pak koukat a říkat si, po kom asi je? A kdyby se pak cokoliv v životě vyskytlo, zda mě hned nenapadne, že není z nás??? Manžel dost věří na genetiku a charakterové vlastnosti po předcích a tak je také dost nerozhodný. Proto se chci zeptat, zda jste některá také toto řešila a jak jste se rozhodly a dopadly?!? :nevim:
Děkuji za reakce!!!

Ja o DV taky stale premyslim. Nebude mit moje rysy, vlasy, oci…Nemuzu si rict, to ma po me.Ale myslim, ze ty pocity budou smiseny dokud to male nebudu mit v sobe, pak ta cela nejistota zmizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2896
9.4.13 18:49
@Anonymní píše:
Ahojky, koukám, že máme stejný problém, mě taky embryjka nevydržely 4 den kultivace. Tak jsem se nakonec rozhodla pro DV. A povedlo se. :potlesk: Hned napoprvé. Samozřejmě nechci se moc radovat předčasně, ale jsem v 10 týdnu a doufám, že už to doklepu… :pankac: Jinak s pojišťovnou mě to stálo 42000 kč. Z toho bylo 20 000 kč pro dárkyni, takže nic tak hrozného. Protože si pořád dokupuji léky které budu užívat do 12 týdne, tak ty léky mě celkem přišly asi na 7000kč. Moje gynekoložka neví, že mám darované vajíčka, neřekla jsem ji to. Jinak jsem chodila do Unicy v Brně, bylo tam i hodě zahraničních klientů…

Blahopreju :kytka:
me v PFC take doporucili jit do DV. Jeste jednou zkusime s mymi a v zime bysme chteli do darovanych.Cena u nich je neco 100tis.Kc, jeste premyslime do Europe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hankas3
9.4.13 20:00
@servus píše:
Me je 37 let a ma vajicka jsou take cim dal horsi a cim dal min, alespon nereaguji na ty sileny davky hormonu. Pry by se dala zkusit jeste „minimalka“ - o te jsem se dovedela az tady na netu. Bavila jsem se o tom s lekarem, ten mi rekl, ze se to jiste da zkusit, sance tak 5%…ale spouste zenskych se to povedlo. Tak jsem si to promitala stale v hlave co a jak a nakonec jsme se s manzelem shodli, ze geny pro nas nesjou tak dulezite, protoze vime, ze laskou, prizni a duverou se da strasne moc ovlivnit…a pro nas je dulezite co nejdriv drzet stesti v naruci. A taky si myslim, ze nikdy nemas zaruku, ze i z vlastnich genu se ti povede to super dite, i s vlastnim mohou velke komplikace. To si nevyberes.
Ja jsem ted u reprogenesis v Brne, jsem v pripravnem cyklu a v kvetnu jdem na to.
@Anonymni - na Unice jsem byla take - rozmysleli jsme se jestli Unica ci Reprogenesis…no tak vidis, nakonec jsme u RG…strasne moc ti gratuluji - to je krasne - kolik je ti roku? A mela jsi 2 embrya? Ja doufam, ze nam to take docela brzo klapne…ted se tresu, jestli darkyne bude dobre reagovat na hormony atd…Preji ti krasne tehotenstvi :kytka:
  • Citovat
  • Upravit
Hankas3
9.4.13 20:00

A můžu se zeptat, co je to ta minimálka? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.4.13 20:03

My měli dárce spermii a do průkazky bylo psáno :roll: nebylo to příjemné, ale co se dalo dělat.

• Citovat
  • Upravit
679
9.4.13 20:15
@Hankas3 píše:
A můžu se zeptat, co je to ta minimálka? :nevim:

To je stimulace s minimalni davkou hormonu. Doktor mi rikal, ze se musi pocitat s nekolika zykly, nez jestli vubec by to zabralo. Mam dojem, ze se zacina s tabletami Clomifen a kdyz nereagujes, tak se da k tomu pripichnout trochu Menopuru apod. To zalezi na doktorovi, co ti da. Vyhoda je, ze je to levnejsi a telo neni tak zahlceno hormony. Nektere zeny reaguji, i kdyz majji nizke AMH, pak jsou jen 2 ci 3 folikly, ale maji dobrou kvalitu. Otazka je, jak kdo na to reaguje. Myslim ze ve foru „nizke AMH“ jich je par co by ti k tomu mohly neco rict.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2896
9.4.13 20:19
@Anonymní píše:
My měli dárce spermii a do průkazky bylo psáno :roll: nebylo to příjemné, ale co se dalo dělat.

Tak to je docela blby. Myslim, ze takovy pripady by meli byt plne anonymni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
9.4.13 21:29
@Anonymní píše:
Ahojky, koukám, že máme stejný problém, mě taky embryjka nevydržely 4 den kultivace. Tak jsem se nakonec rozhodla pro DV. A povedlo se. :potlesk: Hned napoprvé. Samozřejmě nechci se moc radovat předčasně, ale jsem v 10 týdnu a doufám, že už to doklepu… :pankac: Jinak s pojišťovnou mě to stálo 42000 kč. Z toho bylo 20 000 kč pro dárkyni, takže nic tak hrozného. Protože si pořád dokupuji léky které budu užívat do 12 týdne, tak ty léky mě celkem přišly asi na 7000kč. Moje gynekoložka neví, že mám darované vajíčka, neřekla jsem ji to. Jinak jsem chodila do Unicy v Brně, bylo tam i hodě zahraničních klientů…

ahoj, prosím tě kde jste byly na ivf? mě doktor říkal že to bude stát 35,000,– ale dneska při konzultaci že 65.000,– což je docela dost na to že manžel má nekvalitní spermie a je to docela nejisté, kolik bude mít vajíček na oplodnění. tak se chci zeptat co teda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.13 07:13
@renakuda píše:
ahoj, prosím tě kde jste byly na ivf? mě doktor říkal že to bude stát 35,000,– ale dneska při konzultaci že 65.000,– což je docela dost na to že manžel má nekvalitní spermie a je to docela nejisté, kolik bude mít vajíček na oplodnění. tak se chci zeptat co teda…

Ahoj byli jsme v Brně na Unice, tam garantují za tu cenu, že dárkyně bude mít minimálně 8 zdravých vajíček. My jsme si nechali zavést dvě a jedno se chytlo… :pankac: Nikdo ani můj gynekolog neví, že mám DV. a podle toho co píšeš, máš určitě nárok na 4 hrazený pokus pojišťovnou… :pankac:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.4.13 07:18

@servus Je mi taky 37… A určitě vám to taky vyjde.
A jak tu někdo psal, že neví co bude cítit k miminu s DV tak já ho miluji už teď a to jsem na začátku těhotenství… :pankac:

• Citovat
  • Upravit
679
10.4.13 09:16

@anonymni

@Anonymní píše:
@servus Je mi taky 37… A určitě vám to taky vyjde.
A jak tu někdo psal, že neví co bude cítit k miminu s DV tak já ho miluji už teď a to jsem na začátku těhotenství… :pankac:

Ja strasne moc doufam…ze moje telo bude jeste spolupracovat. Jednou jsem uz zdrave dite vynosila, tak snad se jeste jeden bobecek uchyti. Vice mene jsem jinak zdrava a rikam si TAK stara jeste taky nejsem…tak snad to klapne. Halvne ted aby darkyne dobre reagovala na hormony a zadarily se pekna embrya. Moje klinika garantuje take 6 - 8 zdravych vajicek, minimalne dve kvalitni blastocysty na zavedeni a rikaji vetsinou se daji jeste nektere zmrazit. Tak snad to klapne. Za mesic uz budu vedet vic:-)
Jak se citis???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
10.4.13 09:38

Ahoj holky, ňarazila jsem na tuto vaši diskuzi a ráda bych se zapojila a třeba i přispěla svojí troškou do mlýna. :lol: Po všech peripetiích a zvážení pro a proti jsme se taky nakonec rozhodli pro darovaná vajíčka. Mám s nimi za sebou první pokus, měla jsem u sebe 2 embryjka, ale bohužel to nevyšlo. :,( Máme ještě 2 mražáčky, takže to jdeme zkusit příští týden ještě s nimi. Podmínky jsou prý ideální, takže nezbývá než doufat, že už to konečně klapne.
A jinak k těm případným obavám o tom, co člověk cítí k miminku, které není geneticky jeho, můžu za sebe říct, že s tím nemám vůbec žádný problém, tak hrozně bych si přála, aby to už vyšlo, že tyto obavy jdou úplně stranou a věřím tomu, že si ho budu vychutnávat o to víc, když vím, co to všechno kolem obnáší. A taky je to pro mě snažší to vstřebat možná i proto, že dvě své biologické děti mám z prvního manželství.
Takže to tady budu s váma všechno ráda prožívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí