Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@servus dárkyni si nevybíráš, vyberou ti ji oni - je to anonymní. tady s můžeš najít svoj dárkyni, aby ses dostala dřív na řadu, ale dopořučují křížovou vazbu - vajíčka od „tvé“ dárkyně dostane jiný pár a ty máš jiná vajíčka od někoho, koho neznáš. když se nad tím zamyslíš, přijde mi to lepší, nehledáš podobu.
a ano, malinka je moje a je nejúžasnější na světě ![]()
darovaná vajíčka byla jediná volba, ve 32 ZT, potom cca 2 roky snažení a předčasný přechod. byla jsem v CARu v brně na obliňáku, zkoušeli stimulaci, kde se vytvořil jeden folikul a nic z toho. první pokus nevyšel ani s darovanýma, ze 6 emryí zavedli 2 a nic. ty další se taky nevyvíjely, tak nebylo co mrazit.
druhý pokus byl ve švédsku, kde bydlím a to se zadařilo hned napoprvé. tady zavádějí vždycky jen jedno embryo z důvodu rizika vysokého krevního tlaku během těhotenství
ono je asi celkem jedno, kam se rozhodneš jít, je to i o štěstí
@servus píše:
Ahoj, muzu se i tebe zeptat, z jakeho duvodu jsi podstoupila darcovstvi a na ktere klinice jsi byla? A se ted divas na miminko? Ja vim, je tvoje…
Takže byla jsem v Praze v http://www.fertility-ivf.eu/cs/
na dárky i jsem čekala po rozhodnutí, že ano DO jeden cyklus tj. až mi začla MS. Celá to trvalo cca dva měsíce. Podstoupila jsem DO kvůli nískému AHM 0,10
. Dceru beru jako vlastní a vůbec mi to nejde na mysl mám doma čtyřletou bilologicko dceru a dělala jsem to hlavně kvůli ní, aby nebyla jedináček
.
I u dr říkám svou a manžlovu anamnézu a unědomím dsi to třeba až za týden. Nikdo to kromně ´mně a mého muže neví. Je hrozně podobné mému otci. Moje biologická dcera je z 1IVF a pak jsem podstoupila dalších 8IVF s vlastními vajíčky to nevyšlo tak jsem šla do DO.
@zelenaprisera píše:
@servus dárkyni si nevybíráš, vyberou ti ji oni - je to anonymní. tady s můžeš najít svoj dárkyni, aby ses dostala dřív na řadu, ale dopořučují křížovou vazbu - vajíčka od „tvé“ dárkyně dostane jiný pár a ty máš jiná vajíčka od někoho, koho neznáš. když se nad tím zamyslíš, přijde mi to lepší, nehledáš podobu.
a ano, malinka je moje a je nejúžasnější na světě![]()
darovaná vajíčka byla jediná volba, ve 32 ZT, potom cca 2 roky snažení a předčasný přechod. byla jsem v CARu v brně na obliňáku, zkoušeli stimulaci, kde se vytvořil jeden folikul a nic z toho. první pokus nevyšel ani s darovanýma, ze 6 emryí zavedli 2 a nic. ty další se taky nevyvíjely, tak nebylo co mrazit.
ono je asi celkem jedno, kam se rozhodneš jít, je to i o štěstí
druhý pokus byl ve švédsku, kde bydlím a to se zadařilo hned napoprvé. tady zavádějí vždycky jen jedno embryo z důvodu rizika vysokého krevního tlaku během těhotenství
@zelenaprisera
Ty zijes ve Svedsku?:-) Ja jsem v Nemecku. Tady se prave darcovstvi nedela:-( Ale asi pujdu na tu kliniku Reprogenesis v Brne. Skoro nikdo ji tu nezna, existuje teprve 1,5 roku. Maji hlavne zahranicni klientelu. Vcera jsem s lekarem mluvila pres hodinu na skype. Libi se mi ta komunikace…tak to asi zkusim tam. A kdyz to nepujde, prijedu do Svedska:-) Muzes mi poslet odkaz na tu kliniku? Na Heliosu v Brne taky zavadi jen jedno vajicko. Pry je ta sance vyssi…Tak ja nevim. U tebe to bylo specielne kvuli vysokemu tlaku nebo proste generelne u vsech pacientek? Jako kdyby byla dvojcatka?
@Anonymní píše:
Takže byla jsem v Praze v http://www.fertility-ivf.eu/cs/
na dárky i jsem čekala po rozhodnutí, že ano DO jeden cyklus tj. až mi začla MS. Celá to trvalo cca dva měsíce. Podstoupila jsem DO kvůli nískému AHM 0,10. Dceru beru jako vlastní a vůbec mi to nejde na mysl mám doma čtyřletou bilologicko dceru a dělala jsem to hlavně kvůli ní, aby nebyla jedináček
.
I u dr říkám svou a manžlovu anamnézu a unědomím dsi to třeba až za týden. Nikdo to kromně ´mně a mého muže neví. Je hrozně podobné mému otci. Moje biologická dcera je z 1IVF a pak jsem podstoupila dalších 8IVF s vlastními vajíčky to nevyšlo tak jsem šla do DO.
Tak to je pekne, jak to pises. Ja jsem mela take holcicku s vlastniho IVF. Narodila se 2010. Mela by ted 2,5 roku. Bohuzel zesnula vloni pri hrozne nehode
a ted se snazim mit miminko, abych se z toho nejak dostala. To je jedine, co mi dava nadeji a duvod jeste zit. Asi rok po porodu jsme zacali zkouset dalsi IVF, chteli jsme take pro ni sourozence. Meli jsme 2 pokusy, ale nic. Byla sice vajicka, ale nic moc a nic se neuchytlo. Ted jsem ze zoufalstvi delala jedno IVF s vlastnimi, ale muselo se prerisut. Telo vubec nespolupracuje…lekar rika psychika a ze mam jit radsi do DV. Sice mi bylo jeste v jinem foru razeno jit na minimalku s vlastnimi, ale ja to momentane nezvladam. Pujdu do Reprogenesis v Brne…tam nejsou cekaci lhuty a pan doktor je strasne fajn. Tak snad nebudu muset cekat moc dlouho, ze se to povede. Jsem rada, ze jsi mi napsala svuj nazor, protoze vis jake to je mit dite s vlastniho vajicka a mas ted i dite s darovaneho. A tak to bude i u me. Vetsina zen maji jen z darovanych…takze to neznaji jinak. Vis jak to myslim? Ale ja si take myslim, ze s tim nebudu mit problemy. Tak ti preji hodne stesti a diky za odpovedi!
@servus je to u všech pacientek s darovanýma vajíčka, preventivně. ještě ve 26 tt jsem musela na speciálni UZ, ale žádný riziko u mně nebylo.
nevím, jestli bych ti doporučovala jít sem. tady mají poměrně stritní pravidla, třeba jsme měli pohovor se sociální pracovnicí a dítěti musíš říct, že se narodilo z darovaných vajíček. no, chvilku trvalo, než sem se s tím srovnala… kdyby to bývalo vyšlo v čechách, tak to řesit nemusím
@servus píše:
Tak to je pekne, jak to pises. Ja jsem mela take holcicku s vlastniho IVF. Narodila se 2010. Mela by ted 2,5 roku. Bohuzel zesnula vloni pri hrozne nehode![]()
![]()
a ted se snazim mit miminko, abych se z toho nejak dostala. To je jedine, co mi dava nadeji a duvod jeste zit. Asi rok po porodu jsme zacali zkouset dalsi IVF, chteli jsme take pro ni sourozence. Meli jsme 2 pokusy, ale nic. Byla sice vajicka, ale nic moc a nic se neuchytlo. Ted jsem ze zoufalstvi delala jedno IVF s vlastnimi, ale muselo se prerisut. Telo vubec nespolupracuje…lekar rika psychika a ze mam jit radsi do DV. Sice mi bylo jeste v jinem foru razeno jit na minimalku s vlastnimi, ale ja to momentane nezvladam. Pujdu do Reprogenesis v Brne…tam nejsou cekaci lhuty a pan doktor je strasne fajn. Tak snad nebudu muset cekat moc dlouho, ze se to povede. Jsem rada, ze jsi mi napsala svuj nazor, protoze vis jake to je mit dite s vlastniho vajicka a mas ted i dite s darovaneho. A tak to bude i u me. Vetsina zen maji jen z darovanych…takze to neznaji jinak. Vis jak to myslim? Ale ja si take myslim, ze s tim nebudu mit problemy. Tak ti preji hodne stesti a diky za odpovedi!
tak to mně mrzí
jinak já mněla pochyby ze začátku, ale jak byl jsem našla // a rostlo bříško, všechny UZ, odběr poldovky, pohyby a samotný porod atd… prostě je moje a v srdci i v hlavě je mám obě stejně ráda či mi lezou na nervy taky stejně
.
@servus píše:
Ahoj, muzu se i tebe zeptat, z jakeho duvodu jsi podstoupila darcovstvi a na ktere klinice jsi byla? A se ted divas na miminko? Ja vim, je tvoje…
já na to půjdu až v červnu nebo v červenci, ještě nemáme ani dárkyni ![]()
@renakuda píše:
A jak to souvisí s dárcovstvím vajíček???![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
on byl zas někdo chytrej a dělá si levno reklamu, vložil to dneska asi do 20 diskuzí. aspoň já to našla tak 5×.
bohužel asi proti takovejm pitomců není účinná ochrana
@zelenaprisera píše:
on byl zas někdo chytrej a dělá si levno reklamu, vložil to dneska asi do 20 diskuzí. aspoň já to našla tak 5×.bohužel asi proti takovejm pitomců není účinná ochrana
a ještě si vymyslí takovou debilní přezdívku
@renakuda píše:
a ještě si vymyslí takovou debilní přezdívku
já jen doufám, že se na to nechytí někdo, kdo fakt nemá prachy, protože si dokážu představit tu seioznost a ty úroky ![]()
@zelenaprisera píše:
já jen doufám, že se na to nechytí někdo, kdo fakt nemá prachy, protože si dokážu představit tu seioznost a ty úroky
a hlavně ikdyby se zadařilo umělé tak pak ty nervy ze splácení a to by bylo nejhorší. to radši pokud je čas tak počkat, našetřit a pak tam jít. ale to je jen můj názor
Zdravim vas.Ja podstoupila IVF s DV kvuli vysokemu FSH -97.Cesta byla dlouha, po roce cekam dvojcata, jsem ve 13.tt.Vic viz muj podpis.Vse dohromady i s doplatky za leky nas to stalo v sanusu cca 80 tisic s pojistovnou.
@karlaa píše:
Zdravim vas.Ja podstoupila IVF s DV kvuli vysokemu FSH -97.Cesta byla dlouha, po roce cekam dvojcata, jsem ve 13.tt.Vic viz muj podpis.Vse dohromady i s doplatky za leky nas to stalo v sanusu cca 80 tisic s pojistovnou.
Ahoj, velmi ti gratuluji, to je moc krasne
Preji ti krasne tehotentstvi!!! ![]()
@servus píše:
Tak to je pekne, jak to pises. Ja jsem mela take holcicku s vlastniho IVF. Narodila se 2010. Mela by ted 2,5 roku. Bohuzel zesnula vloni pri hrozne nehode![]()
![]()
Ahoj Servus, teda to je mi moc líto co jsi prožila
a moc Ti přeji jen ty nej, nej zprávy
Já jsem pro sve darované bobisky byla v Praze v ivf Cube
18.3 zatim mám hcg.2636 a budu doufat a věřit, že letos ńám ježíšek nadělí mimísky
Už jsem samoplátce a platila jsem cca100000kč. Jinak Ti budu moc držet palečky at Ti všechno vyjde
![]()