Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, mám 5m chlapečka z DV. Na důležitých dětských prohlídkách (ušní, kyčle, ledviny atd.) kde může genetika hrát svou roli jsem to lékaři vždy řekla, ale požádala jsem ho ať to nikam nepíše. Vždycky byli lékaři v pohodě a já se mohla klidně zeptat, jak genetika v té jeho oblasti hraje roli, protože nevím, co může mýt malý za nemoci nebo problémy.
U porodu to věděl jen můj porodník, řekl to pak jen porodní asistentce a druhé lékařce v rámci popisu mé cesty za dítětem
. Já to pak jen řekla dětské lékařce v porodnici a obvodní dětské lékařce. Jinak to nikde vedeno není.
Ahoj, je mi 45 let a mám už dvě velké děti…před několika lety jsem se rozvedla a teď mám přítele, který vlastní děti nemá ale moc by chtěl…já však už nemám menstruaci a vyšetření hormonál. profilu mi dopadlo špatně, prý mám začínající přechod a je pro mne jedinou šancí darované vajíčko..
Jaká všechna vyšetření se musí podstoupit? díky za odpověď
Ahoj holky, jsem prakticky nováček na této diskuzi, ale četla jsem už dříve příspěvky.
je mi 31 jsem po 1 ET a na podruhé mi nedozrály embryjka do 4 dne kultivace, takže jsme ukončily, prý se to špatně vyvíjí. Mám prý nekvalitní vajíčka, tak bych se chtěla zeptat, kolik příjemkyně zaplatí za darované vajíčko a za celou tu proceduru. Děkuji moc. Zoufalá snažilka
@renakuda já platila 15000 dárkyni + léky. to si nepamatuju přesně, cca 8000? ale já nemám pojištovnu. nejlepší je obvolat CARy, pokud si pamatuju, tak se to dost lišilo, pro mně jako samoplátce byl celý proces mezi 70 až 100 tisíc.
neplatí se za jedno vajíčko, ale za jeden pokus - ptoceduru dalo by se říct a my dostali 6 vajíček, 2 zavedli po 5 dnech a ty další 4 se nevyvíjely.
na podruhé to bylo nevím kolik vajíček, ale 5 emryí, první pokus má ted půl roku a spinká a 4 jsou zmrazený
@zelenaprisera píše:
@renakuda já platila 15000 dárkyni + léky. to si nepamatuju přesně, cca 8000? ale já nemám pojištovnu. nejlepší je obvolat CARy, pokud si pamatuju, tak se to dost lišilo, pro mně jako samoplátce byl celý proces mezi 70 až 100 tisíc.
neplatí se za jedno vajíčko, ale za jeden pokus - ptoceduru dalo by se říct a my dostali 6 vajíček, 2 zavedli po 5 dnech a ty další 4 se nevyvíjely.
na podruhé to bylo nevím kolik vajíček, ale 5 emryí, první pokus má ted půl roku a spinká a 4 jsou zmrazený
Ahojky, díky za odpověď, my to máme ještě na třetí pokus, už nechceme zkoušet s mými, tak jsme se rozhodly pro tento postup. Doufám, že se mi pokus už taky uchytí a bude z toho malej prcek
, to víš žijeme na vesnici a je to tu v tomhle případě dost drsný ![]()
@servus píše:
Chtela jsem se zeptat, na ktere klinikce jsi byla?
v heliosu v brně
@renakuda Kolik pokusu si mela a jak dlouho si cekala na darkyni? Byla jsi spokojena? Byla jsi u Dr. Texla? Muzu se zeptat, jake jsi mela hodnoty, ze jsi musela jit na darcovstvi? Ja ted nevim co mam delat. Muj AMH je 0,8, FSH 10,2…mela jsem ted 3. IVF pokus preruseny…3 folikly, ale male. Nekolik klinik vcet. Heliosu mi doporucuje darcovstvi…Reprofit, Dr. Machad minimalni stimulaci…nevim co mam delat…uz jsem z toho vseho pekne zmatena. Kazdy rika neco jineho. ![]()
@servus píše:
@renakuda Kolik pokusu si mela a jak dlouho si cekala na darkyni? Byla jsi spokojena? Byla jsi u Dr. Texla? Muzu se zeptat, jake jsi mela hodnoty, ze jsi musela jit na darcovstvi? Ja ted nevim co mam delat. Muj AMH je 0,8, FSH 10,2…mela jsem ted 3. IVF pokus preruseny…3 folikly, ale male. Nekolik klinik vcet. Heliosu mi doporucuje darcovstvi…Reprofit, Dr. Machad minimalni stimulaci…nevim co mam delat…uz jsem z toho vseho pekne zmatena. Kazdy rika neco jineho.
ahojky, já měla zatím jeden pokus s embryjkem jedničkové kvality ale nechytilo se a druhý pokus jsem dokončila stimulaci a při punkcích jsem měla 7 vajíček z toho 3 zralá a dvě oplozená ale jedno horší kvality než druhé tak mi doporučily zastavit kultivaci. texl je asi v pohodě nevím nemůžu zase tak soudit, koordinátorky poradí, embryoložky jsou super taky dobře poradí a soucítí tam s tebou všichni, což je taky důležitý. No na dárcovství jdu teprve se poradit a vyplnit všechny požadavky co by jsme chtěli tak pak písnu jak to vypadá. ale byli jsme zažádat o adopci, tak snad se chytne naše mimi.
Já mám krásnou holčičku 2m
dárkyně mněla 24 vajíček chytlo se 18. Dvě zavedli a mám prcka a ještě 10 v mzazáčku
platila jsem 105tis.
Tereza
@Anonymní píše:
Já mám krásnou holčičku 2mdárkyně mněla 24 vajíček chytlo se 18. Dvě zavedli a mám prcka a ještě 10 v mzazáčku
platila jsem 105tis.
Tereza
Ahoj Terezo, prozradis mi, na ktere klinice jsi byla? A proc jsi musela jit na darcovstvi? Musim se prave rozhodnout, jestli to zkusit jeste se svymi anebo jit do dracovstvi. Jestli svoje tak jen ted, je mi 37 let, za 3 roky to uz zkouset nemusim. Ale jsem ted ve spatnem psych. stavu, tak proste nevim. ![]()
@servus píše:
Ahoj Terezo, prozradis mi, na ktere klinice jsi byla? A proc jsi musela jit na darcovstvi? Musim se prave rozhodnout, jestli to zkusit jeste se svymi anebo jit do dracovstvi. Jestli svoje tak jen ted, je mi 37 let, za 3 roky to uz zkouset nemusim. Ale jsem ted ve spatnem psych. stavu, tak proste nevim.
P. S.: A jak rychle to klaplo?
@zelenaprisera píše:
Ahoj, muzu se i tebe zeptat, z jakeho duvodu jsi podstoupila darcovstvi a na ktere klinice jsi byla? A se ted divas na miminko? Ja vim, je tvoje… ![]()
Tak, ted Vas oslovim vsechny naraz. Holky, pomozte mi. Na kterych klinikach jste byly na darcovstvi? A jak rychle to klaplo..jak jste byly narocne pri vybirani darkyne, jak dlouho jste cekaly atd atd. Cim vim napisete, tim vic mi pomuzete. Diky moc
!!!
Tak to moc gratuluji a je dobře, že se to nikde neuvádí
zakl.