Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@gabenn píše:
Ahoj Servus, teda to je mi moc líto co jsi prožilaa moc Ti přeji jen ty nej, nej zprávy
![]()
![]()
Já jsem pro sve darované bobisky byla v Praze v ivf Cube
![]()
18.3 zatim mám hcg.2636 a budu doufat a věřit, že letos ńám ježíšek nadělí mimísky
![]()
![]()
Už jsem samoplátce a platila jsem cca100000kč. Jinak Ti budu moc držet palečky at Ti všechno vyjde
![]()
Ahoj, dekuji! Hned na poprve to klaplo? Super! Gratuluji! A dvojcata??? To mi dava nadeji. Kolik je ti let? A mate jeste nejake zmrazene? Nechali jste delat ten embryomonitoring?
@servus take me moc mrzi, co te postihlo. Preju ti, aby ses co nejdrive dockala sveho stesti. ![]()
Anonym ted jsem se divala na stranky http://www.fertility-ivf.eu/cs a prijemne me prekvapilo, ze v teto klinice pracuje jedna velmi sympaticka dr., u ktere jsme byli minuly rok v jine klinice na ivf.Co jsem pochopila tato klinika se zameruje jen na DV? Nemaji ale nikde zobrazeny cenik.
V tomhle mesici se chystam podstoupit jeste jedno ivf s mymi vajicky a pokud to nevyjde, jsme rozhodnuti v zime jet do Prahy, chtela jsem do CAR, kde jsem byla ale ted me prekvapil tento CAR.Tak pomalu premyslim kam jit.
4krát IUI-neúspěšné
1. IVF nativ 1/2009 – 2 vajíčka, neoplodily se/ET 0, ![]()
2. IVF nativ 2/2009 – 2 vajíčka, vrácena ET 2, ![]()
3. IVF 6/2009 – 2 vajíčka, neoplodily se/ET 0, ![]()
4. IVF/ICSI 4/2010 – 2 vajíčka, vrácena ET 2, ![]()
5. IVF/ICSI 10/2010 – 3 vajíčka, vrácena ET 3, ![]()
6. IVF/ICSI 5/2011 – 2 vajíčka, vrácena ET 2, ![]()
mala endometrioza na LV
7. IVF/ICSI 3/2012 – 3 vajíčka, vrácena ET 2, ![]()
8. IVF/ICSI 11/2012 – 4 vajíčka, vrácena ET 4, test negativni ![]()
dalsi IVF duben
Ahoj holky, mám teď dilema právě s umělým oplodněním a darovanými vajíčky. Tak tu čtu vaší diskuzi. Jsem po jednom IVF a při druhém jsem vůbec nereagovala na stimulaci.
Manžel má navíc špatný spermiogram. A tak mi doktor doporučil vajíčka darovaná. A tak kudy chodím, tudy na to myslím. Jestli na to miminko nebudu pak koukat a říkat si, po kom asi je? A kdyby se pak cokoliv v životě vyskytlo, zda mě hned nenapadne, že není z nás??? Manžel dost věří na genetiku a charakterové vlastnosti po předcích a tak je také dost nerozhodný. Proto se chci zeptat, zda jste některá také toto řešila a jak jste se rozhodly a dopadly?!? ![]()
Děkuji za reakce!!!
Jasně že na to občas myslíš, jak asi dárkyně vypadala a tak… ale když držím ten můj malej poklad, tak je to vlastně jedno.
problém bych viděla v manželově teorii o dědičnosti, můžeš mu najít na netu, kolik se dá ovlivnit prostředím a výchovou. musíte být oba přesvědčení, že to chcete. jak už jsem psala, dej mu čas, každý si tu informaci musí v sobě zpracovat.
Moc času už právě nemáme, je mi 44 a to už je nejvyšší čas.
Děkuji za radu s tím netem, to určitě prubnu. Takže na maličkou koukáš jako na svoje miminko? Vůbec žádné pochybnosti??? Mimochodem, je fakt krásná! ![]()
@Hankas3 píše:
Moc času už právě nemáme, je mi 44 a to už je nejvyšší čas.Děkuji za radu s tím netem, to určitě prubnu. Takže na maličkou koukáš jako na svoje miminko? Vůbec žádné pochybnosti??? Mimochodem, je fakt krásná!
však uvidíš, poroste v tobě a bude to tvoje miminko ![]()
@renakuda píše:
Ahoj holky, jsem prakticky nováček na této diskuzi, ale četla jsem už dříve příspěvky.
je mi 31 jsem po 1 ET a na podruhé mi nedozrály embryjka do 4 dne kultivace, takže jsme ukončily, prý se to špatně vyvíjí. Mám prý nekvalitní vajíčka, tak bych se chtěla zeptat, kolik příjemkyně zaplatí za darované vajíčko a za celou tu proceduru. Děkuji moc. Zoufalá snažilka
Ahojky, koukám, že máme stejný problém, mě taky embryjka nevydržely 4 den kultivace. Tak jsem se nakonec rozhodla pro DV. A povedlo se.
Hned napoprvé. Samozřejmě nechci se moc radovat předčasně, ale jsem v 10 týdnu a doufám, že už to doklepu…
Jinak s pojišťovnou mě to stálo 42000 kč. Z toho bylo 20 000 kč pro dárkyni, takže nic tak hrozného. Protože si pořád dokupuji léky které budu užívat do 12 týdne, tak ty léky mě celkem přišly asi na 7000kč. Moje gynekoložka neví, že mám darované vajíčka, neřekla jsem ji to. Jinak jsem chodila do Unicy v Brně, bylo tam i hodě zahraničních klientů…
@Anonymní píše:
Ahojky, koukám, že máme stejný problém, mě taky embryjka nevydržely 4 den kultivace. Tak jsem se nakonec rozhodla pro DV. A povedlo se.Hned napoprvé. Samozřejmě nechci se moc radovat předčasně, ale jsem v 10 týdnu a doufám, že už to doklepu…
Jinak s pojišťovnou mě to stálo 42000 kč. Z toho bylo 20 000 kč pro dárkyni, takže nic tak hrozného. Protože si pořád dokupuji léky které budu užívat do 12 týdne, tak ty léky mě celkem přišly asi na 7000kč. Moje gynekoložka neví, že mám darované vajíčka, neřekla jsem ji to. Jinak jsem chodila do Unicy v Brně, bylo tam i hodě zahraničních klientů…
jujdan tak to je super, moc gratuluji.
doufám, že nám to taky vyjde. dneska jedu za dr. Texlem na konzulaci do heliosu a říkal že to má stát s poj. 35.000,– i pro dárkyni. tak uvidíme jak na tom budeme.
ještě se zeptám, je lepší si vybrat hned transfer nebo kryo? tam totiž mají záruku, že pokud embryjka se nebudou vyvíjet tak jak mají, najdou jinou na svoje náklady a dovedou tu proceduru až do zamražení a my by jsme hradily jen to. tak nevím.
@renakuda ale pokud je zmrazíš, je riziko, že se nepovede rozmrazení… a není lepší zavést „čerstvý“ a zbytečně s tím nemanipulovat?
@Hankas3 píše:
Ahoj holky, mám teď dilema právě s umělým oplodněním a darovanými vajíčky. Tak tu čtu vaší diskuzi. Jsem po jednom IVF a při druhém jsem vůbec nereagovala na stimulaci.Manžel má navíc špatný spermiogram. A tak mi doktor doporučil vajíčka darovaná. A tak kudy chodím, tudy na to myslím. Jestli na to miminko nebudu pak koukat a říkat si, po kom asi je? A kdyby se pak cokoliv v životě vyskytlo, zda mě hned nenapadne, že není z nás??? Manžel dost věří na genetiku a charakterové vlastnosti po předcích a tak je také dost nerozhodný. Proto se chci zeptat, zda jste některá také toto řešila a jak jste se rozhodly a dopadly?!?
Děkuji za reakce!!!
Me je 37 let a ma vajicka jsou take cim dal horsi a cim dal min, alespon nereaguji na ty sileny davky hormonu. Pry by se dala zkusit jeste „minimalka“ - o te jsem se dovedela az tady na netu. Bavila jsem se o tom s lekarem, ten mi rekl, ze se to jiste da zkusit, sance tak 5%…ale spouste zenskych se to povedlo. Tak jsem si to promitala stale v hlave co a jak a nakonec jsme se s manzelem shodli, ze geny pro nas nesjou tak dulezite, protoze vime, ze laskou, prizni a duverou se da strasne moc ovlivnit…a pro nas je dulezite co nejdriv drzet stesti v naruci. A taky si myslim, ze nikdy nemas zaruku, ze i z vlastnich genu se ti povede to super dite, i s vlastnim mohou velke komplikace. To si nevyberes.
Ja jsem ted u reprogenesis v Brne, jsem v pripravnem cyklu a v kvetnu jdem na to.
@Anonymni - na Unice jsem byla take - rozmysleli jsme se jestli Unica ci Reprogenesis…no tak vidis, nakonec jsme u RG…strasne moc ti gratuluji - to je krasne - kolik je ti roku? A mela jsi 2 embrya? Ja doufam, ze nam to take docela brzo klapne…ted se tresu, jestli darkyne bude dobre reagovat na hormony atd…Preji ti krasne tehotenstvi ![]()
@zelenaprisera píše:
@renakuda ale pokud je zmrazíš, je riziko, že se nepovede rozmrazení… a není lepší zavést „čerstvý“ a zbytečně s tím nemanipulovat?
@zelenaprisera To na tom obrazku je to tvoje slunicko? Je nadherna!!! ![]()
@servus díky
ano, to je Malin. na té fotce má 36 týdnů, overálek je velikost 44
@zelenaprisera .....malinky…prisla trosku driv? Vsechno o. k.? Kolik ji je ted?
Narodila se 30+4, nebyly žádné problémy, v nkubátoru byla týden na zahřívání. teď má 9 měsíců, 7 korigovaně