Těhotenství s darovanými vajíčky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31
27.6.13 14:07
@mahdalka

To je krásná správa, blahopřeju :potlesk:.. Mně je 45, ale doufám, že se to taky povede napoprvé. Ale jen jedno emryjko, to je odvaha, já bych se bála :nevim:.. Navíc bych chtěla rovnou dvojčata :srdce:..Ale zase jsem četla, že když se jedno nechytí, že vylučuje toxinu a tomu druhému škodí, nevím, jestli je to pravda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
27.6.13 14:10

@pavlina68 třeba já bydlím ve švédsku, tady zavádějí jen jedno embryo aby předešli komplikacím jako je krvácení v začátku těhotenství a vysoký krevní tlak…
první zavedli po 2 dnech a máme roční holčičku a teď doufám, že do 3 týdnů půjdeme na KET

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
27.6.13 14:12

@pavlina68 Ano, mohou si vzájemně uškodit, proto se doporučený počet vajíček stále snižuje, dělají se redukce (kdy se jeden plod odstraňuje) etc. Jsme uzpůsobeni na jedno dítě, všechno nad je rizikovější, bohužel.
Ale také se mi líbí dvojčátka. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1278
27.6.13 14:21

Ja mela uspesny sice az 6.transfer s DV(2×ET,4×KET),ale cekani stalo za to.Jsem v 25.tt a budeme mit dvojcatka-asi parecek.Je mi uz 38,tak jsem rada, ze se chytli obe dve. Zadne komplikace nemam, ani pri vedrech otoky, tlak mam nizky, proste pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
27.6.13 15:20
@karlaa píše:
Ja mela uspesny sice az 6.transfer s DV(2×ET,4×KET),ale cekani stalo za to.Jsem v 25.tt a budeme mit dvojcatka-asi parecek.Je mi uz 38,tak jsem rada, ze se chytli obe dve. Zadne komplikace nemam, ani pri vedrech otoky, tlak mam nizky, proste pohoda.

Tak já teda nevím, páreček.. to je sen, a ještě víc bych chtěla dvě holky. Taky moc blahopřeju, je to štěstí. Jak jsi psychicky vydržela 6 pokusů, To všechny byly darované?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
27.6.13 15:20

@pavlina68 Tak to ti budu držet palečky - v tomhle věku to už asi pojiš´tovna neproplácí, vi´d :oops: :think: Moje OZP do 40.
Mě doktorka v caru doporučila na poprvé jen jedno s tím, že mám 70% šanci na uchycení. Pak jsem ještě trochu váhala na sále, jestli nerisknout ty dvě, ale te´d jsem ráda za jedno, to si napoprvé víc vychutnám a užiju nežlítat kolem dvou miminek.Ale je pravda, že kdybych byla starší, asi bych šla taky na jistotu a nechala zavést rovnou dvě, mě bude letos 36,tak jsem si říkala že do 40 mám ještě trochu čas, kdyby to náhodou nevyšlo hned na poprvé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
27.6.13 15:24
@karlaa píše:
:mavam:Já jsem taky ve 25 týdnu :P A přesně jak píšeš, ve vedrech otoky kotníků, ale tlak mám nízkej, minule se mě doktor ptal, jesstli mi neni špatně a to jsem chvíli před tím vypila kafe :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
27.6.13 15:32
@mahdalka

Moc děkuju :lol:, no právě, neproplácí.. Tohle je už druhý pokus, první jsem měla promarněný s vlastními vajíčky. Právě proto je to takový nervák, že těch pokusů můžu mít jen hodně omezeně. Ale teď mám v ceně garantovaný i 1 KET, takže vlastně pokusy dva. To je jasné, že je lepší mít miminka postupně, ale nedovedu si představit, že bych tohle zvládla a zadařilo se dvakrát za sebou.
Je fakt krásné mít v tobě takovou pěknou inspiraci - díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gabsina
27.6.13 15:33
@Litta píše:
@pavlina68 Ano, mohou si vzájemně uškodit, proto se doporučený počet vajíček stále snižuje, dělají se redukce (kdy se jeden plod odstraňuje) etc. Jsme uzpůsobeni na jedno dítě, všechno nad je rizikovější, bohužel.
Ale také se mi líbí dvojčátka. ;)

Ptala jsem se na to na klinice, a je to prý pověra, že si mohou uškodit…žádné toxiny se nevylučují..prostě jedno zanikne, druhé se vyvíjí :nevim:

• Citovat
  • Upravit
gabsina
27.6.13 15:35
@pavlina68 píše:
Moc děkuju :lol:, no právě, neproplácí.. Tohle je už druhý pokus, první jsem měla promarněný s vlastními vajíčky. Právě proto je to takový nervák, že těch pokusů můžu mít jen hodně omezeně. Ale teď mám v ceně garantovaný i 1 KET, takže vlastně pokusy dva. To je jasné, že je lepší mít miminka postupně, ale nedovedu si představit, že bych tohle zvládla a zadařilo se dvakrát za sebou.
Je fakt krásné mít v tobě takovou pěknou inspiraci - díky :palec:

Kolik jsi platila? Já 20.000 zálohu na léky a 51.000 doplatek.

• Citovat
  • Upravit
4151
27.6.13 15:43

@pavlina68 a proč ne? já taky doufám, že se nám druhý podaří hned :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
27.6.13 15:48
@gabsina píše:
Ptala jsem se na to na klinice, a je to prý pověra, že si mohou uškodit…žádné toxiny se nevylučují..prostě jedno zanikne, druhé se vyvíjí :nevim:

No když jedno zanikne, tak přece může ohrozit zánětem, ne? :nevim: Každopádně u dvojek se to dneska zbytečně nedělá, spíš u troj a víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1278
27.6.13 15:48

@mahdalka :mavam: mam termin 10.10. ;) asi jsem se spatne vyjadrila-ja otoky zatim zadny NEMELA. jinak prave po tech meuspesnych pokusech jsem chtela dve, tezko bych pak stihala dalsi pokus na pojistovnu. A ono to vyslo:-)
@pavlina68 jak vydrzet 6.transferu? Bylo to nekdy dost tezky.1.ET samovolny potrat v 7.tt,pak 2×KET negativni.2.ET mimodelozni-laparka v 9.tt,pak KET negativni a dalsi KET se uz poved. Vsechno bylo s DV, od dvou darkyn, behem 1.roku.Dost jsem si pobrecela, ale o to vic jsem se tesila na dalsi transfer.Dr.me povzbuzoval, ze se to urcite povede, kdyz se hned 1.ET chytil a ja porad verila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
27.6.13 15:52
@gabsina píše:
Ptala jsem se na to na klinice, a je to prý pověra, že si mohou uškodit…žádné toxiny se nevylučují..prostě jedno zanikne, druhé se vyvíjí :nevim:

Tyjo, koukám do učebnice (Moderní porodnictví):
„intrauterinní odumření plodu/plodů se vyskytuje v rozmezí 2,2-6,7%. Po nitroděložním úmrtí jednoho z plodů je riziko úmrtí druhého v cca 20%…“
To mi přijde celkem dost. U redukce je riziko pro druhé asi 5%.

Každopádně asi teď míchám dvě věci dohromady. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
27.6.13 18:14
@Litta píše:
Tyjo, koukám do učebnice (Moderní porodnictví):
„intrauterinní odumření plodu/plodů se vyskytuje v rozmezí 2,2-6,7%. Po nitroděložním úmrtí jednoho z plodů je riziko úmrtí druhého v cca 20%…“
To mi přijde celkem dost. U redukce je riziko pro druhé asi 5%.Každopádně asi teď míchám dvě věci dohromady. :think:

Tomu rozumin, ze se jedna u plodu, ktere se uz uchytily a vyvijely. Ale otazka byla spis, ze kdyz se zavedou dve, a jedno se vubec neuchyti, jestli to ublizi tomu druhemu, co by se rado uchytlo. TAk ja bych rada podotkla, ze mi v Heliosu tvrdi, ze prave z toho duvodu zavadi jen jedno, ze to jedno, co se neuchyti vysila toxiny. Kdyz nad tim premyslim, je to podle me jen komercni lecka. Chteji proste vydelavat vice transfery. Ja jsem u me dcerky mela take dve blastocysty a chytla se jen jedna a mela jsem bezproblemove tehu. Takze si myslim, jde spise o to risiko dvojcat. Dvojcatka jsou super, ale je to na zvazenou. Nektera to snese super, jina zase ne. Sousedka mela taky dvojcatka, pred tim uz rodila. A s nimi lezela od 4. mesice v nemocnici, porad krvacela. A pritom uplne zdrava. Nakonec je na konci 6. mesice museli vyndat cisarakem…tak to byli takovi mali bobici. Ale zvladli to. Ale ty nervy. Takze to si musi kazdy rozvikat a nejlepe se poradit s lekarem a zapremyslet nad jeho argumenty ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí