Těhotenství s darovanými vajíčky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
gabsina
15.7.13 11:23
@pavlina68 píše:
Ahoj, jsem zpátky z dovolené a moc mě to mrzí, co jsem tu četla. Dlouho ses neozvala, je teď něco nového..?

V pátek jsem byla na kontrolním HCG, tak mi začalo klesat, bylo už jen asi 2,7. Říkal doktor, že ho to moc mrzí, ale že si prý nemám dělat výčitky; byla to prý kombinace starších vajíček a starších spermií…
Díky, byla jsem z toho docela špatná, ale nezbude mi nic jiného, než se s tím prostě smířit…přítel je taky smutný, navíc do toho investoval 70.000, což také není zanedbatelné…ale prý toho nelituje.
Znovu to už zkoušet nechci…bojím se, že by to opět nemuselo vyjít…

• Citovat
  • Upravit
31
16.7.13 08:04
@gabsina píše:
V pátek jsem byla na kontrolním HCG..

To mě strašně moc mrzí, opravdu to chceš už vzdát :zed:? Já jsem takhle vyhodila těch prvních 50tis., taky jsem váhala, jestli „vyhazovat“ dál :nevim:.. V tom mém centru garantují i KET, ale je fakt, že je to dražší. Tu dárkyni jsi měla věkem na hraně, měla jsi možnost ji ovlivnit nebo ti ji „přidělili“? A můžu se zeptat, co znamená „starší spermie“, kolik je příteli let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
16.7.13 09:05
@gabsina píše:
V pátek jsem byla na kontrolním HCG, tak mi začalo klesat, bylo už jen asi 2,7. Říkal doktor, že ho to moc mrzí, ale že si prý nemám dělat výčitky; byla to prý kombinace starších vajíček a starších spermií…
Díky, byla jsem z toho docela špatná, ale nezbude mi nic jiného, než se s tím prostě smířit…přítel je taky smutný, navíc do toho investoval 70.000, což také není zanedbatelné…ale prý toho nelituje.
Znovu to už zkoušet nechci…bojím se, že by to opět nemuselo vyjít…
…nejhorší na tom bohužel je, že je to opravdu docela dost velká investice a člověk tomu i dost věří, když je s darovanými vajíčky větší šance a o to větší je to potom zklamání. Já jsem to tady asi už psala, ale já to měla ze zamražených darovaných vajíček (je to o něco levnější, čekací doba v podstatě žádná a ještě jsem měla štěstí, že mě doktor zahrnul do nějaké studie, takže jsem to měla za 30 tisíc.). K dispozici jsem měla 8 zamražených vajíček, všechna se oplodnila, do toho nejlepšího stadia to nakonec dotáhly po pěti dnech 4 embryjka. 2 mi zavedli a 2 se zamrazili. A vyšel mi až ten pokus s těmi zamraženými embryjky a to jsem ani nevěřila, že zrovna s nimi by to mohlo vyjít. A tam bylo zrovna to pravé. Částečně se chytlo i to druhé, ale to se přestalo vyvíjet. Záleží i na té přípravě na ET u těch darovaných. Já to u toho druhého pokusu měla v úplně přirozeném cyklu, bez umělé podpory sliznice, dorostla mi hezky sama. Moje dárkyně je ročník 1983. Je fakt, že ty jsi to měla s tím jejím věkem fakt na hraně. Nechápu, proč ti nedali mladší. Asi bych to v centru kam jezdíš ještě s nimi zkonzultovala. Kam jezdíte?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
16.7.13 09:11
@gabsina píše:
Znovu to už zkoušet nechci…bojím se, že by to opět nemuselo vyjít…

Teď se dívám zpětně na diskuzi a už jsem ti o tom, jak jsem to měla já, psala.. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1510
16.7.13 09:26

@Janis69 Ahoj,mohu se zeptat jaké byly podmínky přijetí do studie? Mně o tom říkala včera na konsultaci má DR. v Reprofitu, ale prý se mám obrátit na Macháče, ale ten je na dodolené. Tak jsem si měla vyplnit dotazník na stránkách car, ale ty jejich odkazy všecky jdou otevřít jen ten jeden mi nejde a zkoušeli jsme to třech počítačích tak v pc to nebude. Docela by mne zajímaly veškeré podrobnosti protože normálně z čerstvých vajíček ta cena je strašně vysoká, z těch mražulek normálně o 20 000kč nižší, ale i tak je cena přes 70 000kč a oplodnili by mi 4 vajíčka…sice nám nabízeli i darované embryo, ale do do toho se mi až tak moc nechce, přece jen byla bych ráda za geny svého muže, ale on na tom netrvá. :mavam: Děkuji za info pokud bude budu moc ráda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gabsina
16.7.13 09:27
@Janis69 píše:
Teď se dívám zpětně na diskuzi a už jsem ti o tom, jak jsem to měla já, psala.. :P

Taky si to říkám, proč mi nedali mladší. Nebo proč mi alespoň můj doktor neřekl, že můžu mít mladší dárkyni, ale budu o to déle čekat. Mně by to vůbec nevadilo, naopak teď to bylo v takovém stresu, byl zrovna konec roku, mladší syn honil známky /ostatně jako každý rok :-)/ balila jsem ho k babičce na prázdniny, staršímu jsem lítala po Sušici a hledala půjčovnu lodí, která má ještě volno na ty svátky 5. až 7.7. protože to nechal na poslední chvíli, venčila jsem našeho rotvajlera…no prostě vůbec žádný klid jsem k tomu neměla :nevim:.
Teď jsem u přítele, každý den se válím na zahradě, chodíme na procházky atd…čili teď by k tomu byla ideální doba. No, ale už to nezměním.
Navíc to asi bylo hlavně těmi jeho špatnými spermiemi…sice vyberou tu nejlepší, ale asi není nikde napsáno, že se to s ní povede…že se to oplodněné vajíčko bude zdárně vyvíjet…

• Citovat
  • Upravit
31
16.7.13 09:38

Proč myslíš, že byly spermie špatné - kolik je příteli let? Mému je 42 a taky se bojím, aby nebyly špatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gabsina
16.7.13 10:02
@pavlina68 píše:
Proč myslíš, že byly spermie špatné - kolik je příteli let? Mému je 42 a taky se bojím, aby nebyly špatné.

Já mám staršího přítele, bude mu brzy 57 let. On svoje děti nemá, je rozvedený a v manželství také neměl děti…jeho žena se pak po rozvodu vdala a teď má dvě děti normálně, takže byl problém v něm…
A byl na spermiogramu, tam se prokázalo že má hrozně málo spermií v ejakulátu…říká se tomu nějak oligospermie nebo tak něco…

• Citovat
  • Upravit
1054
16.7.13 10:10
@agneszka píše:
@Janis69 Ahoj,mohu se zeptat jaké byly podmínky přijetí do studie? Mně o tom říkala včera na konsultaci má DR. v Reprofitu, ale prý se mám obrátit na Macháče, ale ten je na dodolené. Tak jsem si měla vyplnit dotazník na stránkách car, ale ty jejich odkazy všecky jdou otevřít jen ten jeden mi nejde a zkoušeli jsme to třech počítačích tak v pc to nebude. Docela by mne zajímaly veškeré podrobnosti protože normálně z čerstvých vajíček ta cena je strašně vysoká, z těch mražulek normálně o 20 000kč nižší, ale i tak je cena přes 70 000kč a oplodnili by mi 4 vajíčka…sice nám nabízeli i darované embryo, ale do do toho se mi až tak moc nechce, přece jen byla bych ráda za geny svého muže, ale on na tom netrvá. :mavam: Děkuji za info pokud bude budu moc ráda

Já nevím, jaké jsou podmínky toho, že tě zahrne do té studie. Absolvovala jsem tohle všechno taky u Machače. Měla jsme u něj i ještě i jednu minimálku se svým vajíčkem, ale to nevyšlo. Před tím teda 2 pokusy v jiném caru a ty nás teda stály zbytečně docela dost peněz. Říkal, že ještě nějakou dobu to můžeme zkoušet ještě se svými a taky nám navrhnul další variantu a to z těch zamražených darovaných vajíček v rámci té studie. Po zvážení všech pro a proti jsme se nakonec rozhodli pro ty darovátka a i ta cena v tom sehrála svou roli. Celkově nás to s darovátkama vyšlo na 35 tis. - 30 tis. ten 1 proces a pak 5 tis. provedení KET. Nevím podle čeho postupuje, možná mi to nabídl i vzhledem k věku, protože přece jen s věkem kvalita klesá a viděl, že opravdu chceme. Ale to jsou jen moje dedukce. Určitě se k němu zkus objednat a proberte to s ním osobně.
Já 2 svoje děti z předchozího manželství mám, ale přítel nemá žádné a tak jsem byla ráda za to, že budou mít aspoň jeho geny. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
16.7.13 10:22
@gabsina píše:
Taky si to říkám, proč mi nedali mladší. Nebo proč mi alespoň můj doktor neřekl, že můžu mít mladší dárkyni, ale budu o to déle čekat. Mně by to vůbec nevadilo, naopak teď to bylo v takovém stresu, byl zrovna konec roku, mladší syn honil známky /ostatně jako každý rok :-)/ balila jsem ho k babičce na prázdniny, staršímu jsem lítala po Sušici a hledala půjčovnu lodí, která má ještě volno na ty svátky 5. až 7.7. protože to nechal na poslední chvíli, venčila jsem našeho rotvajlera…no prostě vůbec žádný klid jsem k tomu neměla :nevim:.
Teď jsem u přítele, každý den se válím na zahradě, chodíme na procházky atd…čili teď by k tomu byla ideální doba. No, ale už to nezměním.
Navíc to asi bylo hlavně těmi jeho špatnými spermiemi…sice vyberou tu nejlepší, ale asi není nikde napsáno, že se to s ní povede…že se to oplodněné vajíčko bude zdárně vyvíjet…

My jsme taky neměli spermijky neměli nic moc, sice na množství dobrý, ale všechny totálně líné. Takže u nás je problém i v tom. Musí jim prostě pomoct a vybrat tu nej a šoupnout zrovna do vajíčka. V našem případě by přirozené početí bylo na dlouhé lokte, vychytat dobré vajucho a rychlou spermii. A ten čas už právě nebyl. Proto jsem se rozhodli i pro cestu za miminkem přes IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
16.7.13 10:25
@gabsina píše:
Já mám staršího přítele, bude mu brzy 57 let. On svoje děti nemá, je rozvedený a v manželství také neměl děti…jeho žena se pak po rozvodu vdala a teď má dvě děti normálně, takže byl problém v něm…
A byl na spermiogramu, tam se prokázalo že má hrozně málo spermií v ejakulátu…říká se tomu nějak oligospermie nebo tak něco…

To má můj manžel taky a ještě k tomu pomalé. Ale to přece nevadí, když se dělá ISCI nebo PISCI.. „Málo“ je stejně nějaký ten milion a z toho určitě vyberou. Při přirozeném snažení to problém asi je, ale při umělém..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
16.7.13 10:26
@gabsina píše:
A byl na spermiogramu, tam se prokázalo že má hrozně málo spermií v ejakulátu…říká se tomu nějak oligospermie nebo tak něco…

Ale tak vám ty vajíčka určitě oplodňovali ICSI, tak snad tam nějakou dobrou a zralou spermijku vybrat dokážou. Pak teda fakt zvážit, jestli nezkusit darované embryjko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gabsina
16.7.13 10:31

Taky si to tak říkám, že při IVF je jedno, jestli je málo spermií nebo líné, prostě se vybere ta NEJ. Ale doktor mi právě v pátek říkal, že problém byl ve starších vajíčkách a starších spermiích, tak nevím…já už to dál zkoušet nechci, pro mne to byl strašný psychický stres, byla jsem na vše sama - zatím nebydlíme spolu ale právě se „sestěhováváme“, psychicky mi to hodně sebralo - ještě v neděli jsem si pobrečela, když jsem se náhodou podívala do kalendáře a svátek měla zrovna Karolína - to jsme chtěli dát jméno případné holčičce :(.

• Citovat
  • Upravit
gabsina
16.7.13 10:32
@Janis69 píše:
Ale tak vám ty vajíčka určitě oplodňovali ICSI, tak snad tam nějakou dobrou a zralou spermijku vybrat dokážou. Pak teda fakt zvážit, jestli nezkusit darované embryjko.

Ano, všechny tyto podpůrné metody jsme měli - ICSI, prodlouženou kultivaci…a stejně to nevyšlo…

• Citovat
  • Upravit
1054
16.7.13 11:05
@gabsina píše:
Taky si to tak říkám, že při IVF je jedno, jestli je málo spermií nebo líné, prostě se vybere ta NEJ. Ale doktor mi právě v pátek říkal, že problém byl ve starších vajíčkách a starších spermiích, tak nevím…já už to dál zkoušet nechci, pro mne to byl strašný psychický stres, byla jsem na vše sama - zatím nebydlíme spolu ale právě se „sestěhováváme“, psychicky mi to hodně sebralo - ještě v neděli jsem si pobrečela, když jsem se náhodou podívala do kalendáře a svátek měla zrovna Karolína - to jsme chtěli dát jméno případné holčičce :(.

Tu psychiku naprosto chápu, taky mi to všechno po psychické stránce dalo dost zabrat, nejde si poručit být v klidu a neprožívat to. A všechny nepodařené pokusy jsem taky náležitě obrečela. Ale zase to přebolelo a drželo mě nad vodou právě to, že jsem si říkali, že to budeme zkoušet dál…Tak se drž a zkuste ještě zvážit další pokus. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí