Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Děkuji za povzbuzení, příroda dokáže zázraky. Třeba se nám to povede normální cestou. Jinak moc děkuji
@Pavla78 ahoj jsi do Archa Gennet tam je čekací doba od 2 měsíců do 6 měsíců ale mě našli dárkyni za 1 měsíc…čeká se pak spíše na pojištovnu a taky na to aby tě srovnali s dárkyní, já již baštím antikoncepci
a v září 3. jdu na transfer ![]()
Ahoj, mate nekdo zkusenosti s Iscare? Hodnotu fsh jsem mela pri vysetreni desivou-20
, takze mi zrejme nic jineho, nez darovane vajicko nepomuze.Jaka je vlastne uspesnost otehotneni darovanym vajickem?
@Olina1111 píše:
Ahoj, mate nekdo zkusenosti s Iscare? Hodnotu fsh jsem mela pri vysetreni desivou-20, takze mi zrejme nic jineho, nez darovane vajicko nepomuze.Jaka je vlastne uspesnost otehotneni darovanym vajickem?
Ahoj, tak neni to jen o FSH, mrkni se do fora „nizke AMH“, tam ti holky povykladaji sve story ![]()
Jinak se rika, ze nejpozdeji pri 3. IVF lecbe je 90% zen tehotnych, a to se mluvi o veku do 49 let.
@servus
Jen jsem tak mrkla do tvého podpisu a udělalo se mi úplně špatně…co se proboha stalo?? ![]()
@Adela-in píše:
@servus
Jen jsem tak mrkla do tvého podpisu a udělalo se mi úplně špatně…co se proboha stalo??
stalo se ze dceru přišla. To by ti mohlo stačit a nevrat se v bolavé ráně
Hledám „nej“ kamarádku na sdílení, převážně psaní mailů a sms. Je mi 45let a snažím se otěhotnět s darovanými vajíčky. Bydlím v Praze - Hostivaři.
Ahoj holky, mohu se k Vám přidat? Jsem zde nováček, zatím jsem nepsala, ale dost často si diskuse zde pročítám a ráda bych se přidala. Dost mě pomohlo, když si člověk přečte, že v tom není sám. A spoustu zajímavých a užitečných věcí se dozví.
Něco málo o mně: Je mi 40 let, již mám dvě děti – starší syn 14 let po IUI – povedlo se na poprvé, pak mimoděložní těhotenství – byla jsem na tom hodně zle – prasklo mě to večer – dozvěděla jsem se později – a teprve ráno mě manžel vezl do nemocnice, já už o sobě vůbec nevěděla, ihned na sál jako akutní případ – laparoskopie odstranění vejcovodu, ale v noci na velkou revizi – krvácení. Podle doktorů jsem prý měla velkou kliku, že jsem přežila – andílci strážníčci makali… Pak po pár letech IVF – povedlo se otěhotnět hned napoprvé – těhotenství v poho, ale ihned po narození ledová sprcha – nejdříve mě oznámili, že miminko nepřežije a kdyby náhodou, tak bude velice postižené a nic nikdy nebude umět. No naštěstí se to nepotvrdilo úplně – syn přežil a po spoustě cvičení a práce jsme ho jakžtakž vykřesali, ale vždy bude potřebovat velkou pomoc a dohled, ale je to naše sluníčko, naštěstí chodí a je strašně moc hodný a jsme moc rádi, že ho máme, i když je jiný – je náš. Nyní je mu 10. Z IVF nám zbylo 7 mrazáčků, tak jsme s postupným věkem a už stabilizovanou situací to šli zkusit, jak to dopadne. Po rozmražení a PGD nám zbyly 2 pěkné. Vloženo jedno, druhé znovu zmrazeno a světe div se – chytlo se to i srdíčko jsme viděli, ale pak jsem začla krvácet a v 7 týdnu potrat. Po půlroce klidu jsme zkusili poslední – rozmrazilo se pěkně, ale bohužel se nechytlo. Ale jak se člověk po letech znovu načasoval na mimčo, tak i když díky věku, už plně placeně, jsme to zkusili znovu na IVF s vlastními, ale bohužel se odebraly jen 2 a špatné, ale manžel to chtěl zkusit naposledy s vlastními. Teď jsme dohodnuti po dovolené na září na konzultaci ohledně darovaných. Tak to je zhruba v kostce o mně a budu ráda, když se ve společné snaze budeme podporovat. Člověku pomůže, když si pokecá s někým, kdo to chápe a rozumí trápení.
Ahoj holky, dnes jsem se zaregistrovala na emimino a snažila najít diskuzi která by měla společné téma na pokus s darovanými vajíčky… no a našla jsem vás ![]()
Jestli by vám nevadilo tak bych se ráda přidala a podělila se o mé chvilky při dalším snažení o mimi.
Něco o mě: mám za sebou 3× IFV s vlastními vajíčky, 2 x KET s darovanými embryjky a 11 IUI. Zatím ani jedno těhotenství, nikdy jsem se nedočkala dvou čárek ani na chvilku ![]()
Po těchto pokusech jsem si dala rok a půl pauzu a těď jsem před pokusem s darovanými vajíčky. Tento měsíc se pomocí antikoncepce synchronizuji s dárkyní a příští měsíc - září jdeme na to.
@Rokytka píše:
Ahoj holky, dnes jsem se zaregistrovala na emimino a snažila najít diskuzi která by měla společné téma na pokus s darovanými vajíčky… no a našla jsem vás![]()
Jestli by vám nevadilo tak bych se ráda přidala a podělila se o mé chvilky při dalším snažení o mimi.
Něco o mě: mám za sebou 3× IFV s vlastními vajíčky, 2 x KET s darovanými embryjky a 11 IUI. Zatím ani jedno těhotenství, nikdy jsem se nedočkala dvou čárek ani na chvilku
Po těchto pokusech jsem si dala rok a půl pauzu a těď jsem před pokusem s darovanými vajíčky. Tento měsíc se pomocí antikoncepce synchronizuji s dárkyní a příští měsíc - září jdeme na to.
Ahoj Rokytko, taky jsem zde nováček. Doufám, že se nám to všem povede a budeme se tady pěkně podporovat a radovat, jak nám to všem pěkně hezky vše vychází a dočkáme se našich vytoužených miminek.
Kolik ti je let? Co jsem tak koukala, tak to už máš asi taky plně placené ze svého díky pokusům. Budu držet palečky, aby ti to vyšlo. My jdeme teprve v září na vyplňování dotazníků a první domluvy ohledně darovaných. Do jakého CARu chodíš?
Budu ráda, když se podělíš o své zkušenosti.
Ahoj ženy…tak se mi to blíží…první konsultace na adopčátka vajíčka…v uterý jedu za Macháčem…jsem zvědavá co vymyslí…
@Daja72 @Rokytka @agneszka holky, všem vám moc držím pěstičky a věřte, že se to s darovátkama určitě podaří, jestli do toho půjdete.
Nám teda vyšel druhý pokus, oba ET byly po 2 embryjkách a zatím všechno…ťuk, ťuk v pořádku a už jsme skoro v půlce. Takže přeju hlavně hodně sil, pevné nervy a trpělivost. ![]()
@Janis69 díky za zprávičku..je to pro nás velká motivace slyšet, že se někomu povedlo..já jedu zítra tak uvidíme co Macháč vymyslí
@agneszka Drzim strasne moc palce
Pozdravuj Machace ![]()
@Janis69 Ten cas leti…i nadale preji pekne tehu! ![]()
Ahoj holky a Daja72. Je mi 44 a chodím do Prahy do Gestu. Já už mám všechny vstupky a administraci zasebou a tak teď už jen sledovat tento měsíc kdy přestat brát pilulky aby došla mrcha (menstruace) přesně jak potřebujem a pak už jen čekat na transfer… musím říct že se už nemůžu dočkat, jsem jak malé dítě pár dní před vánocema… ![]()