Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@servus ano tak nějak podobně jsme spolu hovořili včera…já mu věřím ![]()
Ahoj všichni. Psala jsem o radu s darovanymi vajíčky, jak dlouho se čeká atd. Moc děkuji za reakce. Teď prosím o další radu. Chtěla bych zkusit ještě jiné centrum než Pronatal, ale mám strach na reakci doktora, když mu řeknu, že chceme zkusit i jiné doktory než se rozhodneme pro darovaná vajíčka. Máte už někdo zkušenosti? Děkuji
@Pavla78 Ahoj, moc nechapu tve obavy…promin. Vzdyt ty jsi svobodny clovek a muzes se rozhodnout pro jakehokoliv doktora na teto planete a pro jakekoliv CAR a nemusis nikomu nic rikat. Jde o tebe a je jasny, ze se informujes ve vice CARech a to je jedine dobre!!!Mame demokracii!!!
@agneszka píše:
@servus ahoj mražené vyjdou nejen levněji, ale hlavně nemusím čekat…dr. říkal, že mají cca 100 dárkyň už zamražených a už vybrat cca 4,které by se ke mně hodily, ještě chtějí nějaký dotazník zda nemáme nějak požadavky, takže očekávám a ihned zašlu jak jen to bude možné. Manžel ani já žádně extra požadavky nemáme. Takže to bude jednoduché…ovšem ted jsem zjistila, že zvýšili docela hodně cenu a to na 82 000,no ale co naděláme, když to jinak nejde.
Jeste jsem se chtela zeptat, to je ale s pojistovnou nebo bez? Co to stoji jako samoplatce?
@servus nikdo ti to zakázat nemůže a na vyžádání by ti měl dát i výpis dosavadní léčby. Neboj, nebyla by jsi jediná, je to normální a v CAR s tím počítají že když se nepovede u nich tak ten pár zkouší i jinde. Jde to částečně i z vaší peněženky a máte právo se rozhodnout pro změnu dr. nebo CAR
Ahoj holky, děkuji Vám moc za podporu, omlouvám se, že jsem nereagovala hned, byli jsme mimo signál netu. A teď až do konce srpna budeme v zahraničí. Všem Vám moc a moc držím palečky a doufám, že v září si tu přečtu samé dobré novinky. Už se těším a mějte se moc a moc hezky. Ahoj Dája72
@Janis69 píše:
@Daja72 @Rokytka @agneszka holky, všem vám moc držím pěstičky a věřte, že se to s darovátkama určitě podaří, jestli do toho půjdete.Nám teda vyšel druhý pokus, oba ET byly po 2 embryjkách a zatím všechno…ťuk, ťuk v pořádku a už jsme skoro v půlce. Takže přeju hlavně hodně sil, pevné nervy a trpělivost.
to je krásné, že se to povedlo a udrželo…no já na tom byla psychicky dost špatně když se to nepovedlo ale teď už je to lepší a dokonce už i uvažuju, že to zkusím podruhé ![]()
Tak to nevypadá vůbec slibně..začla jsem 7.den po Et špinit a jsem stoho uplně vedle..já vím, že to bývá, ale cítím se jako obvykle menstruačně…ach jo..písnu svému dr. a uvidíme co dál
Ahojky, teď jsem v 7 týdnu těhotenství. Před týdnem jsem byla na prvním ultrazvuku a vše v pořádku. Do té doby mě bolely prsa celý den a to dost a taky mě bolelo břicho. Ale teď je to jiné, příznaky vymyzely a já mám strach, jestli je vše v pořádku. Prsa skoro nebolí, nevolnosti nemám a ani nebyly. Ale nekrvácím. Jen jsem strašně unavená, ale to jsem byla i před tím. Byl mi doporučen klidový režim a jsem na neschopence. Máte někdo podobné zkušenosti? Na další kontrolu jdu 16.4. a bojím se. Děkuji za odpovědi.
@Pavla78 já ještě k ultrazvuku nedošla a pocity mám stejné…budeš muset vydržet do další kontroly nebo zajít dříve…držím palce ![]()
@Pavla78: Nejdrive gratuluji k tehotenstvi
Cekas jedno nebo dve? A kolikaty pokus to byl?
Chci te uklidnit, ze sice tve obavy chapu, ale jiste je vse v poradku. Ja jsem ani v mem prvnim tehu a ani ted nemela nevolnosti. Nic. Jen jsem byla hodne unavena, to polevilo az tak kolem 14. tt. Kazda zena je jina a i kazde tehu je jine. Takze v klidu. Pokud ti ale kvuli tomu psychicky neni dobre, tak si zajdi za lekarkou, jiste tve obavy pochopi a zkontrolu srdecni kontrolu. Hlavne se nesrovnavej s druhymi…kazda to ma jinak. Drzim palce!
@agneszka: huhu! My se zname! Vis jeste? A tak u tebe se taky zadarilo? Vykladej! Nic nevim…byla jsem ted dlouho mimo;-)
Moc vas holky zdravim! ![]()
Moc děkuji za reakce, cítím se klidnější. Psychicky jsem v pohodě. Na ultrazvuku před týdnem už bylo slyšet i srdíčko a hned jsem dostala průkazku, bylo to velké překvapení. Ještě jednou moc děkuji
![]()