Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@servus píše: @gabsina: To stejny jsem musela take brat…@Janis: Tober RF nedaval takove svinstvo, vid? A slo to…
Ale to víš že jo, taky jsem brala utrogestan, prednison a anopyrin
a všechno v podstatě beru doteď
, ale zítra jdu na kontrolu a tím, že už jsem začala podle ultrazvuku 2.trimestr, tak mi snad už i něco z toho nebo všechno vysadí. A z vitamínů jsem užívala femibion.
@Janis69 píše:
Ale to víš že jo, taky jsem brala utrogestan, prednison a anopyrina všechno v podstatě beru doteď
, ale zítra jdu na kontrolu a tím, že už jsem začala podle ultrazvuku 2.trimestr, tak mi snad už i něco z toho nebo všechno vysadí. A z vitamínů jsem užívala femibion. [/citace
Já beru kyselinu listovou…brala jsem jí i v předchozích těhotenstvích, prý je pro vývoj plodu hodně důležitá.
@gabsina píše:@Janis69 píše:
Ale to víš že jo, taky jsem brala utrogestan, prednison a anopyrina všechno v podstatě beru doteď
, ale zítra jdu na kontrolu a tím, že už jsem začala podle ultrazvuku 2.trimestr, tak mi snad už i něco z toho nebo všechno vysadí. A z vitamínů jsem užívala femibion. [/citace
Já beru kyselinu listovou…brala jsem jí i v předchozích těhotenstvích, prý je pro vývoj plodu hodně důležitá.Ten femibion kyselinu listovou obsahuje a jsou tam kromě něj i další vhodné vitamíny
@Janis69 píše:
Ten femibion kyselinu listovou obsahuje a jsou tam kromě něj i další vhodné vitamíny
Aha, tak to jo…no já si zatím koupila obyčejnou kyselinu listovou - forte.
@Janis69
To je fajn, že je tu mezi námi někdo, komu se to už povedlo.. Je to naděje a povzbuzení. Kéž bychom přibývaly..
Ale vydrží, budou to bojovníci
. Ale to nemáš zrovna jednoduché, když se snažíš otěhotnět a ještě k tomu si hledáš práci.
@servus píše:..já vím, akorát, že je to házení kostkou trochu drahé. Jinak bych zkoušela třeba 10×. Takhle musím jen doufat, že se to povede brzy. Ale když je dárkyně mladá, zdravá.. tak proč se to teda nepovede
Ne, zadna chyba nebyla. Vse bylo perfektni. Ja jsem zdrava a mela jsem krasna ebrya. Ale je to o prirode. Ani u DV clovek nema 100% zaruku a nekdy se musi zkouset casteji. Tak to proste je. Cim vic hazes kostkou, tim vetsi sanci mas, ze hodis sestku.
@servus píše:
Femibion je 1@Janis: Ty uz uzivas dvojku, ne?
No zvažovala jsem, jestli po dobrání febibionu si mám koupit ten na další fázi těhotenství a pak jsem četla docela pozitivní reakce na mladý ječmen a ptala jsem se na něj doktorky a schválila mi ho, tak jsem si koupila ten mladý ječmen, je tam taky spousta vitamínů, tak už snad ten další femibion ani brát nebudu. Ale ještě to pořád zvažuju, že to třeba budu střídat.
@pavlina68 píše:
@Janis69
To je fajn, že je tu mezi námi někdo, komu se to už povedlo.. Je to naděje a povzbuzení. Kéž bychom přibývaly..
Určitě i na každou z vás jednou dojde
. Taky nám to s darovátkama vyšlo až na podruhé, ze zamražených emryjek a to nemluvím a dalších 3 pokusech předtím s mými vajíčky, které nedopadly.
@Janis69 píše:
Určitě i na každou z vás jednou dojde![]()
. Taky nám to s darovátkama vyšlo až na podruhé, ze zamražených emryjek a to nemluvím a dalších 3 pokusech předtím s mými vajíčky, které nedopadly.
Já jsem před prvním pokusem 4 měsíce četla jen, jak se to komu nepovedlo a byla jsem z toho tak zdrchmaná, že jsem nevěřila vůbec. Teď mám novou energii, ale to proto, že jsem teprve ve fázi čekání na pokus, pak to asi zase začne.. Beru Calibrum Babyplan, myslíte, že je to taky dobré?
@pavlina68 To je dobra otazka, na kterou ti ale nikdo neda odpoved. U me bylo vsechno uplne perfektni, lekar byl nadseny, ze lepsi podminky ani byt nemuzou. Tolik z hlediska mediciny. Z hlediska prirody…to je jina vec. K tomu ale musim rict, ze u me asi hrala velkou roli psychika..do jake miry nevim, protoze zeny otehotni i pri valkach a krizich ci pri znasilneni…takze smutek by pry nemel hrat velkou roli. Ale jinak si to taky neumim vysvetlit. Je to tak individualni, proste „neco“ nesedlo, co mi lide si nevysvetlime. Deti prijdou, kdyz ony chteji, ne kdyz mi chceme. Takze nezbyva nic jineho, nez byt trpeliva, verit a nehledet na penize, protoze ty se daji potom splatit. Ja si rikam, pracovat budu jeste 30 let, tak mam cas to vsechno splatit. Dite mi jinak nikdo neda. Proste to beru jako fakt a snazim se tim se nezatezovat.
@Janis69 Tak mlady jecmen neznam. Jezis fakt, tady se o nicem takovem nic nedovim, vzdycky az v me rodne vlasti…tak copak to je???
@servus Ja ten mlady jecmen neumím moc popsat, na co všechno je dobrý.
Zkus si to pohledat na netu. Patří do nějaké řady zelených potravin. Je to takový zelený prášek, který se smíchá s vodou a pije. I chlorela je dobrá, ale tu si koupím asi až postupně v dalším kole.
Ahoj holky, už jsem tady do diskuze přispívala, ale jdu vás povzbudit a dodat odvahu
Já otěhotněla s DV na první pokus ve svých 35 letech, zavedla jsem jen jedno embryjko ve fázi blastocysty a dnes pomalu končím 6 měs. a 13.10.se nám narodí Jakoubek
Tak to nevzdávejte a věřte, moc vám držím palečky.
Jinak těhotenství mám i vzhledem k věku a IVF přímo ukázkový, žádný problémy, nic, jen mi v těch vedrech trochu natejkaly kotníky, ale cítím se jinak výborně ![]()