Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojte baby ![]()
Našla jsem tu dlouhé diskuze na téma - Nízké AMH, ale o vysokém nic. Máte s tím některá zkušenost?
Prý je normální hodnota mezi 1-2 a já mám 6 ![]()
Poslední dva cykly trpím na cysty, i bez užívání Clostilu a tak mě hned ženou rovnou na IVF. Vše ostatní je v pořádku - SPG, HP. Jen mám těch vajíček až moc
Taky mě napadlo, že když jich mám tolik, že bych mohla třeba darovat, ale nevím no, mám PCOs, takže se bojím i OHSS..
Příspěvek upraven 24.07.14 v 08:33
@ivodička - poradnu jsem četla, jde mi o diskuzi
Třeba bych tu mohla zjistit, že se mám poptat po jiných možnostech a ne hned IVF ![]()
Nevím, kamarádka vysoké AMH měla, zkoušela otěhotnět dlouho a nakonec má až z IVF dvojčata. A OHSS samozřejmě měla, ale těhu to nijak neohrozilo…
Hmm, nejspíš nám tedy opravdu nezbývá nic jiného, než jen IVF nebo IVM
Děkuju
@ivodička
IVM - in vitro maturace. Něco jako IVF, ale nestimulují tolik vaječníky, jen minimálně. Odeberou nezralá vajíčka, která dozrávají v médiu. Tím pádem není velké riziko OHSS.
@Maky.p Tak to slyším poprvé, možná právě proto, že jsme měli jiný problém, já si vždycky myslela, že oocyty musí dozrát ve mě. Tak to jsem nevěděla, jinak hodně štěstí a jak už jsem psala, kamarádka měla stejný problém-vysoké AMH. Snad více než rok brala různé léky, než zjistili, na které reaguje a které zabírají a když se povedlo, tak to chtěla zkusit normálně, samozřejmě bez úspěchu. Tenkrát litovala, že nešla na IVF hned.
Ať brzy najdeš někoho s podobným problémem ![]()
@ivodička - děkuju moc
Na rozhodnutí máme čas do konce srpna, tak snad to do té doby všechno nastudujem a rozhodnem se nejlíp..
@Maky.p ahojky, taky mám vysohá AMH…mam 10,75, co ty?? jak jsi na tom tedka??
Ahoj Luco, ja mám něco nad 6. Clostilbegyt mi nepomohl, ted čekám na MS a začínám minimální stimulaci na IVF. Všechny dalsi testy mame uplne v normě, jen to AMH je vyšší.. V CARu mi řekli, že uspejeme asi jen s IVF, tak to zkusíme a uvidíme. Prece jen, uz nemám tolik času čekat, jestli se náhodou nestane sám od sebe zázrak. Moc ti držím pesti, aby jste se dočkali co nejdřív ![]()
@Maky.p ja zatim beru jen Estrofem, protože jsem měla nízkou sliznici a doporučili mi Nosifol, tak ho piju, na Clostík se chci zeptat v úterý, třeba zabere…jinak já mám taky všechno ok, jen to AMH
a kam chodíš do CARu? Držím palce, at IVF vyjde napoprvé!!!
Dekuju!
Nosifol mám doma taky, ale dostala jsem ho az ted doporučený, tak bych s ním měla začít, jak dorazí MS. Jenže ho mám od své obvodní gyndarky, jak jsem tam byla na kontrole a nevím, jestli ho muzu vůbec brát při stimulce. Budu brát Estrofem, Prednison, Anopyrin a naposledy Clostilbegyt. Zapomněla jsem se v CARu zeptat.. A jinak chodíme do Repromedy, kam vy?
@Maky.p No mě ho taky doporučili teď, je to prý novinka…my chodíme do ISCARE..odkud jsi??
Jj, taky mi doktorka řekla, že je to novinka
pro PCO jak dělané, jen nevím, jestli ho muzu. Asi ho o měsíc odlozim a jak budu příště v CARu, tak se zeptám. Jsem z Brna, jen tu je asi Repromeda
ISCARE si hodne chválí, tak se určitě brzy dockate
a my, doufám, že taky ![]()
Příspěvek upraven 24.07.14 v 08:34