Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj milé maminky. Teď mi bylo naměřeno AMH 9. Ráda bych ještě dítě, je mi ale už 37. Dcera, 5 let byla počata přirozeně bez problémů, nikdy jsem nezjišťovala ovulaci, nepoznám jí. Cyklus mám celkem pravidelný, plus minus pár dnů. (před dítětem cyklus 20 - 60 dnů) O PCO mi nikdy gynekolog nic neříkal. Myslíte, že by mohl být nějaký problém? Moc se v tom nevyznám, ale AMH 9 je prý moc. Na IVF by manžel nešel.
AMH 9 bych rekla, ze je na vek 39 dost, ale myslim si, ze je to spis dobre. Ale zase cim vic vajicek, tim muzou byt min kvalitni. Ale je to dost individualni jako vsechno
Ja mela AMH pres 12 a po 2 a pul letech jsem nakonec otehotnela
A to jsem nemela menstruaci, natoz ovulaci…
@MaťulkaH já MS mám, ovulaci netuším, tak snad to nebude tak zlé. Bohužel 2 nebo 3 roky už čekat nemůžu. A proč jsem nezačala dřív je na dlouhé povídání. útěchou mi je, že jedno dítě už mám.
Ahoj oživuji diskusi. Naměřili mi 8,8 AMH (ref. meze je prý 0,95-6,10) Je to už moc? Máte někdo zkušenost, že i přes vyšší AMH hodnotu jste otěhotněly? O čem vlastně ta hodnota vypovídá? Je to něco jako počet vajíček? (prosím anonym citlivé)
Je to hodně vysoká hodnota. Obecně AMH vypovídá o výši zásob vajíček ve vaječnících. Vysoké hodnoty napovídají, že se jedná o PCO syndrom. Při vysokém AMH se při stimulaci vaječníků musí hlídat, aby nedošlo k hyperstimulaci.
Já mám AMH 17,5
Mám PCO, ale ovulaci mám pravidelnou a dítě počaté přirozeně. ![]()
holky obnovuji diskuzi, mam 29 a AMH 18…na clostik jsem reagovala, ale nezadarilo se, ted pojedu s femarou..mame jen tento muj problem…mel nekdo taky tak vysoke amh a co mu pomohlo? dekuju
Ahoj holky tak mě je 37 a AMH mám 8 a něco a řekli mi ze je to dobra hodnota..mám jeden vejcovod nepruchozi tak mi nejspis nezbyde nic jiného než IVF a pomalu se s tím smiruju..
Ja mela ve 30ti AMH pod 1. rikali, ze je to prakticky prechod. Dvojcata na prvni - umelou - dobrou (IVF)
@Anonymní píše:
Ja mela ve 30ti AMH pod 1. rikali, ze je to prakticky prechod. Dvojcata na prvni - umelou - dobrou (IVF)
Takže jsi šla na první IVF a vyšlo?
@Anonymní píše:
Byla jsem 2× na iui a nic a prvni ivf vyslo
Já prave necjci IUI jelikož mám průchozí vejcovod jen jeden tak chci rovnou na IVF s manželem jdeme 1.4. Do motola do centra asistovane reprodukce tak se tam hned domluvíme..ještě za 14dni budeme znát výsledky z imunologie tak snad tam nic nenajdou..Manžel je úplně ok
@Anonymní píše:
Byla jsem 2× na iui a nic a prvni ivf vyslo
A kolik jste doplacely za IVF jestli se muzu zeptat?
Zijeme v zahranici, takze to byla velka palka, ale vyplatila se dvojnasobne ![]()
@Anonymní píše:me by taky nevadili dvojčata navíc máme s manželem v rodině asi šest dvojčat a jeho otec je z dvojčat..my by jsme měli platit max 15000 tak uvidíme..
Zijeme v zahranici, takze to byla velka palka, ale vyplatila se dvojnasobne
Ahoj milé maminky. Teď mi bylo naměřeno AMH 9. Ráda bych ještě dítě, je mi ale už 37. Dcera, 5 let byla počata přirozeně bez problémů, nikdy jsem nezjišťovala ovulaci, nepoznám jí. Cyklus mám celkem pravidelný, plus minus pár dnů. (před dítětem cyklus 20 - 60 dnů) O PCO mi nikdy gynekolog nic neříkal. Myslíte, že by mohl být nějaký problém? Moc se v tom nevyznám, ale AMH 9 je prý moc. Na IVF by manžel nešel.