Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj ženy, trošku oživuji diskuzi. Ještě jsem to úplně vše nepročetla, ale pročtu. Mám AMH 14,31. Což jsem koukala je vcelku dost, otěhotněla jsem jen jednou přes IUI zamlklý potrat 6tt. Jelikož se snažíme už 5 let chystám se na ivf. Mám celkem strach z uzrávání těch vajíček. Mudr. mě varovala, že neslibuje jaká bude při stimulaci kvalita vajíček. Je tu někdo na tom takto podobně a dočkal se šťastného konce?
Díky moc za reakce! ![]()
@Dou Ahoj, ja jsem 6let zpet mela AMH 12, diagnoza PCOS. Ve dvou CAR me nutili do IVF, ze to jinak nepujde. Ja si ale nasla super gynekologa, kterej mel se mnou trpelivost a nakonec jsme se miminka dockali diky Clostilbegytu 🙂
@MaťulkaH Ahoj tak to je super, moc ti to přeju
. Já bohužel přirozeně asi nemám šanci. Jeden vaječník neprůchozí. PCOS teda nemám. Ale přirozeně se nám nepovedlo ani jednou. Jen díky IUI(a to ještě po laparoskopii), ale od ZT už prd… Tak snad nám pomůžou. ![]()
Ja nela pred 1 tehu amh skoro 19! Otehotnela jsem na 2 pokus s femarou doma ![]()
@zuz1206 tak já mám potíž s tím ucpanym vajecnikem. Ovulka s léky ok, ale nějak ne a ne aby se povedlo… A po tom ZT…už jsem ztratila víru, a modlím se aby ivf bylo ok a snad na poprvé.
@Dou a proc nezkusis laparku a profouknout? Ja sla na laparku v unoru 2018 skrz bolesti. Nic nenasli, takze to bylo hormonama ze mi chybeli. Zni to desne ale fakt to tak bylo… clostik jsem mela 6 mes ale realce nic moc..
@zuz1206 já byla na laparce…z toho bylo to jediný tehu po 3 měsících. Pak ZT a od té doby už nic… Znovu na laparoskopii už nejdu vzhledem k srustum.
@Dou chapu.. tak zkusit presvedcit dr o moznosti lecby hormonama a dochazet na ultz zda neco roste. Vysetreni chlapa mas? Ty mas taky hormonalni profil udelany?
@zuz1206 já už chodím do genetu skoro 3 roky. Chlap ok, já po laparo jen drobné srůsty ENDO nepotvrzena. Jediný co tak ucpaný vaječník a vyšší amh. Přes clostil jsme zkoušeli dva roky před genetem. Ovu ok, kolikrát dve vajíčka na průchozím vaječníků. Hlídaná ovu přes ultz. Podle toho nasazován utrogestan. Ale jak říkám jedniu se nám povedlo po té laparo a pomocí IUI + hormony a ovitrele. Ale od té doby zase už 2 roky nic. A jelikož nechci čekat ještě déle (snažíme se od mích 21 let) tak už se domluvím na ivf.
A ano hormonální profil krom nižšího progesteronu bez problémů.
@Dou hlidana ovu- stale? Ty jo jako ja mam taky dle me nizsi progesteron- menses mi prisla po 5 mes a ted zas 2 mes cekam
proto to dal pujdu resit rovnou do caru, chceme druhe… vitaminy nejake beres? Car zmenit nechcete
?
@zuz1206 ovu mi hlídali i na gynde
… Tak byl clostil bůh ví kolikrát. V genetu už jen IUI a hlídaný ale aspoň se jednou povedlo. Mudr. Zlatá do ničeho nenutí. Na iui jsem nemohla chodit kvůli covidu.
Tam bude problém i ten jeden neprůchozí vaječník. Ale jak říkám, nechci už na nic čekat. A zkusíme ivf
.
Beru femibion ale začnu nosifol dostala jsem doporučení. Pila jsem čaje ale to už jsem nevydržela 3× denně mě zabíjelo hlavně v létě. Car měnit nebudeme paní doktorka je hodná, jsem spokojená. Navíc nejbližší další mám tak 120km daleko. Pevně věřím, že nám s ivf pomůžou ono mi nic jiného nezbývá než verit
.
Tak to držím palečky ať se vám povede co nejdřív. ![]()
@Dou ahoj, čtu, že máš jeden vejcovod neprůchozí..jen bych tě chtěla podpořit
já teda nemám vysoké AMH, ale za to nemám jeden vejcovod, bohužel po mimoděložním..a povedlo se nám přirozeně, sice po X letech a úplnou náhodou ale povedlo, nezahazovala bych šanci „přirozeně“ když to jde..čtu, že holky otěhotněly po Femare nebo Clostilu, zkusila bych to.. srůsty jsem měla též, musí mě otvírat co nejmíň ale to zrovna moc nejde když mám Crohna a sem tam se objeví nějaký ten ileus..
Držím moc palce!
@Skaiqy přirozeně jsme zkoušeli nespočet krát když do toho započítám i IUI tak už 5 let… Ale děkuji za útěchu.
Se strevami taky bojují ale už je to lepší než v pubertě. ![]()
@Dou píše:
@Skaiqy přirozeně jsme zkoušeli nespočet krát když do toho započítám i IUI tak už 5 let… Ale děkuji za útěchu.Se strevami taky bojují ale už je to lepší než v pubertě.
Také jsme se snažili dlouho (cca.6 let) a najednou to přišlo samo..a to jsem bojovala s imunitou, prodělala 5 potratu a pod..no proste už ne..ale zázraky se dějí ![]()
@Dou @Skaiqy Taky bych nezoufala, jsem podobný případ jako Skaiqy - vysoké AMH, 10 let pokusů na CARu, 2 potraty. Pak jsem se to vykašlala, bylo mi 40. let a malý přišel přirozeně. Vřele Ti doporučuji NOSIFOL, myslím, že stál za naším úspěchem. Ale musí se brát dlouhodobě, já mám i PCO, tak mi taky krásně srovnal menses.