Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Vrk já beru metformin 2hy měsíc, cítím se po něm lépe, ikdyz poslední dobou mám pocit, že mám chutě na cukr v jakékoliv podobě ale taky se špatně stravuji, hl když mám stres v práci, což je každý den. Když jsem byla měsíc po laparce doma, tak šla váha rychle dolů. Metformin beru zatím 1 večer pr ráno moc nejím a měla jsem po něm celkem průjem.
Z toho Ivf mám strach kvůli hyperstimulacnimu syndromu, ktery by mě určitě neminul, tak jsem to zatím zavrhla, protože ty rizika převažují.
Ten drilling mi určitě prospěl, pr jsem měla již zcela vyhlazene vajecniky a mam klid, pr ostatní cesty jsou průchozí. Výsledkem drillingu bylo, že Ivf není nutne, tak se toho držím, tak se to snad brzy zlomí a zadari se. Před laparoskopii jsem téměř nemenstruovala a měla silné bolesti a na nic nereagovala, teď aspoň diky hormonum celkem funguju.
@Tinkka my taky nosíme z domova i tak je z toho dost ve stresu, pr musí…,ale asi to máme doma dost podobné, jak čtu. Zítra jdu na krev, tak uvidím, mam pořad takové divné bolesti na pravé straně, tak nevím co se děje. Když jsem byla na IUI, což bylo dost nepříjemné(porad čtu, jak jsou všichni vpoho)tak mi říkala, že ten vchod není moc průchozí, tak ze tam asi nemají šanci proniknout spermie, tak ze to příště bude lepší a nebude to tolik bolestivé, tak kéž by už příště nebylo, ale asi to tak snadné nebude.
@martulax tak drzim pesti at je test z krve pozitivni. Ja nemam menstruaci bez leku vubec…jsem na ten metformin zvedava, beru ho rano a prijde mi, ze jsem po nem unavena a jim taky prasarny a to moc normalne nejim. Mozna proto; ze mam pocit, ze se stim lekem nemusim uz tolik drzet. Ja se cukru dost vyhybam i normalne, ale je fakt, ze od te doby co ho beru na to trochu prdim
musim jit zas do sebe. Jinak ja o iui ani nevedela, tak mozna dobre, ze ti to tam prostouchli
. Kolikrat pomuze i plny mocak na zpruchodneni. Ja se tedy pro drilling asi fakt uz rozhodla, je to dobra cesta. Mela jsi dren? A cevku?
@Vrk ahoj,test negativni, navíc manžel říkal, že už na to kašle, tak už fakt nevím, už to vzdávám.
Po té laparce jsem dren neměla. Ten se dává, když třeba odstraňují nějaké srůsty, mne jen udělali do vaječníků dírky, pr jsem je měla celé zabalené a aplikovali nevím co, měla jsem jen cevku.Dali mi hned něco na bolest, tak se to dalo zvládnout, takže se toho vůbec neboj.
@martulax ach jo ti chlapi. On nechce deti? Mne prijde, ze daleko tezsi na psychiku je ro pro nas zensky a chlap by te mel podrzet a on takhle? To je skoda
…chce to hlavne trochu oprimismu, klidne by to mohlo vyjit, ale nesmi se spolehat na prvni pokus;). Drzim pesti dal!!
@Vrk to chození po doktorech bere hrozne vynucené a vůbec porad nějaké přesvědčování, ještě mě to víc stresuje, říká sice až budeš na mateřské… ale nic pro to nedělá, tak mít asi děti nebudeme.
@martulax me prijde, ze je nej to s chlapama moc neresit, kor kdyz se k tomu stavi takto…proste ob den mit sex a hotovo a v pripade iui ho nestresovat a spermije donest z domu…to jsi psala, ze delas. No a sexovat snad chce ne?:)
@Vrk tak to jsem se snažila to moc neřešit, tak to budem zatim zkoušet doma, ikdyz obden to asi nedame, tak tomu teď dam klid, zkusím tu čínskou medicínu a třeba zas na podzim vyjde to IUI
@martulax ta ucinnost drillingu je cca 6mesicu ne? Tak bych toho vyuzila ted;) ja to teda planuju se do toho tech 6mesicu oprit;). Nevzdavej to, urcite to driv nebo pozdeji vyjde
a ty ovu mas po te laparce ze? I ms.
@Vrk MS mám diky utrogestanu, ovu? těžko říct, jestli opravdu byla,2 z IUI sešlo, teď až na potřetí se povedlo a to byla asi i ovu, ale bez léků bych asi nereagovala, pr na 2hou ms po laparce jsem čekala 45 dní a nakonec jsem dostala vyvolávací inj.
Teď čekám taky na MS, zatím nic, ale pokrok oproti loňsku je, to bylo mrtvo úplně.
Právě po té laparce to bude v červenci pul roku, tak jsem z toho celkem špatná, že to nefunguje, hl jsem porad hrozne unavená, je mi blbe a jsem ráda, že dojdu z práce domů, tak nevím, hned po operaci mi bylo dobře a pak se to jakoby začalo pomalu vracet, břicho mám jak těhotná. potřebovala bych, aby se už zadarilo, ať mi to zas nezaroste.
@Vrk ale abych tě podpořila, tak spousta holek po tom drillingu rychle otěhotněla a už ani ms nedostala, jak to šlo rychle. Nevím co konkrétně trápí tebe…
@martulax ja jsem bez ms po vysazeni ha a i bez ovu tedy pravděpodobně. 5mesicu po vysazeni ha jsem ms vubec nedostala a potom uz jen s utrosem. Ted to zkousim opet. Zatim jsem 40dc…ale stale doufam. Hormony uz se mi moc do sebe sypat nechce. Kor utros, kdyz brzy nasazeny zastavuje ovulku. To koukam; ze ho beres ty. Ja bych se snazila brat max ten clostil na ovu po drillingu. Urcite ne utros at ovu nebrzdim…ale zas co ze, kdyz ms neprijde:(
@martulax a ty beres jeste nejaky ten lek na cukrovku k tomu vsemu? Nebo jen clostil a utrogestan? Unavena muzes byt i z toho utrogestanu a i z toho leku na cukrovku, ja ho ted beru skoro 14dni a prvni tyden jsem byla hrozne unavena furt. Ted uz je to lepsi. Pijes i nejake bylinky treba?
@Vrk brala jsem clostilbeg, utrogestan, pregnyl, přes 2 mes metformin 500 0_0_1,detralex, vitamíny a omega kyseliny, hořčík a zase kapu gynex tento týden, hladinu cukru jsem měla ok, ale porad jsem měla chutě na cukr a točila se mi hlava, tak mi obvodní napsala metformin1-0-1,ale zatím beru večer. Dřív jsem pila kontryhel, ale ten mi moc nepomáhal. musím ale maknout na té váze, teď jsem se zasekla a jedla hrozne poslední měsíc, ale asi i díky těm hormonum, měla jsem porad hlad. ještě jsem zkoušela melbromenox a jeřáb, ale teď už neberu, přijde mi toho moc všeho dohromady. Už mám kontakt na paní, která dělá tu čínskou med v brně.
Dnes přišla ms a celkem síla.
@Vrk no právě s tím utrogestanem, taky jsem ho nechtěla, ale díky němu mi dorazila ms a nevím nevím, kdy bych si ho nasazovala, když mám dlouhé cykly abych nezazdila ovu…,ale teď 3 mes jsem ho brala podle ultrazvuku a po poradě s dr, tak to bylo dobré. dr říkala, že musíme ty cykly srovnat, ze to není možné, jak to mám zmatené, tak ze mam ten útrob brát.