Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Luca89 - to zvládnete, obě
Kdyby se ti něco nezdálo, jeď do porodky, lepší 100× zbytečně, než 1× pozdě. Oni si vás tam ohlídají ![]()
Já jsem si myslela, že u cukrovky jsou právě mimča větší, ale zas já cukrovku neměla a jakej obřík se mi ukrýval v břuchu
Nevadí, že je malá menší, ona to dožene ![]()
Příspěvek upraven 24.07.14 v 08:34
@Maky.p muzou byt prave i mali, pac muze saptne fungovat placenta a to je asi nas pripad, no snad bude v poradku princeznicka…jj koukala sem zes mela chlapaka jak hrom
![]()
@Luca89
ahoj, tak to před rokem nedopadlo dobře, ZT, teď jsem ve stimulaci ve svém 3IVF, tak drž palečky:)
@sofie1974 to me mrzi a ted teda drzim pesti!!!informuj jal to vypada
![]()
@Maky.p ahoj tak nakonec se nam narodika drobenka
. Ale uz jsou ji dva mesice a krsne to dohani
@Luca89 - jůů, tak to moc gratuluji ![]()
Příspěvek upraven 24.07.14 v 08:35
@Luca89
určitě-jak se ti prcek nakonec podařil? přirozeně, IVF nebo minimálkou?
Ahoj holky, mě také naměřili amh deset celých sedm…ale vaječníky nevypadají polycysticky, žádné cysty, normální vzhled. Prosím když jste stimulovali jaké jste měly dávky? Já mam Puregon sto a stopadesát. Děkuji za rady.
@Tinkka
já mám amh taky okolo 10-nyní jsem stimulovala puregon - 150 jednotek, poslední dva dny jen 100-stejně jsem byla mírně přestimulována, 28 vajec a OHSS
A prosímtě máš polycystické vaječníky nebo ne? a jak se to pozná, že jsi přestimulovaná a jak dlouho jsi stimulovala a za jak dlouho jdeš na kontrolní utz??? Ráda bych se tomu vyhnula…co může člověk udělat jako prevenci?
@Tinkka
tolik otázek:), zkusím na všechny odpovědět-ano mám, pco-pozná se to dle ultrazvuku-mám hodně folikul, které nedozrávají řádně a chybí ovulace. Měla jsem krátký protokol-stimulovala jsem myslím 7 nebo 8 dní, nemám teď ten protokol před s sebou, tak úplně přesně nevím-na kontrole jsem byla během stimulky 3×. OHSS hrozí, pokud se ti tvoří hodně folikul-řekla bych více než 20, ale znám holky, které měly i méně folíků a měly OHSS. Dá se mu předcházet-musíš denně vypít co nejvíce vody-alespoň 3 litry i více, jíst hodně bílkovin, já si navíc na doporučení lékařů koupila sušenou bílkovinu Protifar a Nutridrinky. Příznaky se dají poznat-začínáš být nafouklá, většinou se OHSS rozjede po OPU, kdy můžeš mít bříško opravdu veliká-OHSS totiž zadržuje vodu a tobě houstne krev, tudíž některé holky končí v nemocnici, ale to jsou extrémy-doktor by tě na kontrolních UTZ měl na případný OHSS upozornit. Bohužel mě to IVF teď nevyšlo, jdu v prosinci na KET.
@sofie1974 Ahojky, moc děkuji za vyčerpávající info. Mrzí mě, že Ti to nevyšlo, ale pokud máš mrazáčky, tak je to hodně pozitivní a držím palečky, aby Ket vyšel. Já polycystická ovária nemám, ovulaci mám pravidelnou každý měsíc, takže mě vyšší amh docela šokovalo. Folikul se mě také netvoří mnoho. Každý člověk asi také reaguje jinak. Takže pokud to shrnu, při stimulaci ten týden budu hodně pít, jíst sušenou bílkovinu, johurty, maso nebo co jsi jedla Ty? Na kontrole za šest dní se pak uvidí kolik jich tam budu mít..a uvidí se…JInak já mam dlouhý protokol, denně Decapeptyl a za čtrnáct dní šest dní Puregon, pak kontrola, pokud se nedostaví MS tak kontrola před stimulací…Mam dva dny sto jednotek a zbytek stopadesát, tak nevim…doktorka říkala že mě dá nižší dávky, tak těžko říci jak bude tělo reagovat, ale doufám, že to bude OK
A jaký je u Vás hlavní problém? Asi anovulace předpokládám-li správně?
@Tinkka
přesně jsi to shrnula-já jedla hodně tvarohu, mám ho ráda, vajíčka, oříšky–myslím, že ti to dr. nastavila dobře, nemá smysl jet na kvantitu vajec, pokud je jich hodně, tak nejsou kvalitní. My máme více problémů-zejména imunologický-mám zvýšenou buněčnou imunitu
@sofie1974 Aha,takze beres Prednison? A kolik jsi mela pokusu a jak bys to shrnula celkove? Ja 3×nativ, vzdy pozde odber, tak uz jsem nemela nervy na dalsi mozna zbytecne pokusy. A jdu do ivf isci imsi. U nas je hlavne spatny spg…