Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry den, jsem diabeticka, byla jsem 9 tydnu tehotna. Az se mi stala hrozna vec, samovolne jsem potratila. Mohla to zpusobit hypoglykemie?
Nejsem doktor,ale mam kamaradku,ktera v tehotenstvi prodelala nekolim hypoglikemickych soku,dokonce i pri porodu a cely tehotenstvi mela strasne nizky hodnoty cukru.Dokonce se doktori divili,ze tu jeste je…Urcite ti to ale rekne opravdu jen lekar. Drzim moc a moc palecky,aby priste bylo vse v poradku! ![]()
Bohužel je tu spoustu případu potratu bez příčiny.Já jsem naprosto zdravá a taky sem potratila.Zda to bylo kvuli cukrovce ti asi řekne jen doktor,ale taky se muže stát že ani on to nebude moct z jistotou říci.
držim palce na další pokus
a jsi silný cukrovkář???..je spoustaholek co jsou bud na práškách nebo inzulínu a vpohode díte donosily…jestly to bylo poprvé nemusí to být duvod cukrovka…prosteobčas se to stane.....hlavu vzhuru..brzy se to jiste povede…podívej ..na muj podpis pod metříkem a taky to nevzdávám
Ahojte Holky,vidím že v tom nejsem sama
potratila jsem samovolně. Na výškrabu jsem nebyla. Můžete mi poradit která máte zkušenost,kdy můžu zase otěhotnět??? Chtěla bych co nejdřív ale v nemocnici mi řekli at počkám 3 měsíce ![]()
Já jsem potratila v 16tt a můj gynek. mi řekl, že byl na nějakém mezinár. školení a že oni doporučují- pokud s tím nemáš ty problém třeba psychický- začít po 1 MS.Já jsem teda hned nemohla, potřebovala jsem se s tím srovnat, ale za půl roku jsem otěhotněla hned 1 měsíc.
Taky jsem tady četla od spousty holek že na nic nečekaly a prostě to hned zkusily.Někdo má názor 3-6měsíců počkat.Já si myslím pokud je žena o.k. a cítí se dobře i psych. tak proč čekat Přeju všem co nejdříve// ![]()
xlulucikx píše:
Ahojte Holky,vidím že v tom nejsem samapotratila jsem samovolně. Na výškrabu jsem nebyla. Můžete mi poradit která máte zkušenost,kdy můžu zase otěhotnět??? Chtěla bych co nejdřív ale v nemocnici mi řekli at počkám 3 měsíce
to ti nejlépe řekne doktor a jestli samovolně někdy v ranném těhu (jako např. 5tt) tak byste mohli pokračovat myslím já, ale nejlépe řekne mudr. mě se to stalo v 11tt(dle uz 8tt)měla jsem ZT a na revizi jsem musela, mě řekli 2 MS čekat a pak se uvidí ![]()
Mě doporučovali po vyvolávaném porodu ve 23tt počkat pul roku.Počkala jsem osm měsíců a stejně to poslední těhotenství nedopadlo dobře,před dvěma týdny jsem potratila ve 20tt teď mi říkali počkat tři měsíce,ale když to vydržím dýl tím líp.
Anonymní píše:
Mě doporučovali po vyvolávaném porodu ve 23tt počkat pul roku.Počkala jsem osm měsíců a stejně to poslední těhotenství nedopadlo dobře,před dvěma týdny jsem potratila ve 20tt teď mi říkali počkat tři měsíce,ale když to vydržím dýl tím líp.
Jo jednu dceru mam to těhotenství bylo bez problémů proto mě nenapadlo,že se o druhé mimi budeme pokoušet tak dlouho.Druhé těhotenství jsem měla samovolný potrat asi v 9tt na začátku předminulého roku,ke konci stejného roku v listopadu mi vyvolávali porod v tom 23tt protože miminku přestalo být srdíčko,ale to jsem od 16tt krvácela pak jsem měla hematom a když už vypadalo,že to bude dobrý,protože mi ten hematom zmizel tak mi týden na to řekli tohle.Na gennetu mi dělali vyšetření na chromozomy všechno dobrý z vyšetření toho miminka a placety nikde nic nenašli akorád jsem měla doporučený brát kyselinu listovou nic víc.Tak jsem se právě po těch osmi měsících odhodlala,že to zkusím ještě jednou.Od 14tt jsem začala zase krvácet zase hematom střídavě jsem ležela doma a v nemocnici dva týdny před tím než se mi rozjel potrat v tom 20tt hematom jsem už neměla,ale zase se mi udělal někde zánět kde se udělal mi nikdo neřekl,ale nejspíš byl v děloze.
to je smůla
ať se příště zadaří, ale otázka je, zda to ještě chcete zkoušet, mě se to stalo jednou v 11tt, držím pacle!
Tak děkuju na jednu stranu by chuť byla na druhou nevím jestli ještě budou nervy na to zkoušení.Spíš ta obava z toho jestli se dostanu přes 24tt.ale to mi bohužel nikdo nezaručí.Já vím,že tu máte nějakou diskuzi o ZT,ale do té já nezapadám.Zase si na druhou stranu říkám,že můžu být ráda že už jednu dceru mám,že se mi to nestalo při prvním těhotenství jako některým maminkám tady.
máme skupinu, kde nejsou jen ZT, pokud chceš, přidej se. Jsou tam i holky s problémem otěhotnět, jedna po umělém oplodnění, starší ročníky, apod. jestli chceš… uvítáme tě ![]()
Tak díky přidat se můžu,ale dneska už tam psát nebudu musím bohužel končit,malá se pujde koupat a pak si s polu pujdeme lehnou nějak špatně jsem spala a už pomalu nevidím na monitor nerada bych psala nesmysly.Tak jestli mi sem hodíš odkaz tak se zítra ozvu.Ráda si s vámi popovídám.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.