Neplánované těhotenství - váš názor?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
18.9.10 14:51

Neplánované těhotenství - váš názor?

Dobrý den nebo ahoj?

Nevím jsem tu nová-můj příspěvek bude tak trošku i žádost o radu-říká se že bohatí lidé chtějí mít děti a nejde jim to.Dělají co koli aby se jim to povedlo ale stále to nejde-patřím řekla bych k těm chudším a mám 4děti ,a samý kluki.S manželem si dávám strašný pozor aby jsme nečekali další ale ejhle jsem opět těhotná.Nevíme jek se to stalo,takový pozor jaký si dáváme mi dva a zase se nám to stalo.jsem duchovně založená a věřím v boha,potrat je pro mne vražda,ale nevím co s tím mám dělat,na jednu stranu mám starosti jak to bude dál,a na jednu stranu jsem štastná.napište mi prosím jak to vidíte vi zajímá mě názor druhých lidí. děkuji.irena :-D :think: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12681
18.9.10 14:54

:mrgreen: jsem spíše chudá, snažíme se o sto péro a nic, takže pro mě by to byla jasná volba, dítě si nechat a příště si dávat větší pozor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.9.10 14:57

tak to už ač chtě nebo nechtě jít na podvázání vaječníků,moc děkuji za názor,moc to pro mne znamená.děkuji budu mít 5dětí doufám jen že to nebude opět chlapeček ale hlavně se říká hlavně at mimi zdrávo.děkuji :-) :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
18.9.10 15:17

Ahoj, 4 nebo 5..to už mi nepřipadá tak velký rozdíl. Děti jistě vedete ke skromnosti, tak to určitě zvládnete. Přála bych ti za odměnu holčičku :palec:
A pak snad nějak řešit případnou sterilizaci. Řekla bych že je to jednosdušší zákrok u muže (vasektomie).

Hodně štěstí přeju

J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.10 15:17

No ono ty plodné a neplodné dny vždycky nefungujou :mrgreen: . Ať duchovně, či jinak založený člověk - tak by měl mít trošku rozum a když dítko neplánuji, tak se nějak chránit. Taky jsem věřící, ale i přesto přece nebudu mít 10 dětí a zvlášť když bych na tom nebyla finančně moc dobře :roll: .
To je zase jednou diskuse :roll: .

• Citovat
  • Upravit
421
18.9.10 15:37

Ireno, metoda plodných a neplodných dnů funguje, když si pravidelně měříš bazální teplotu, zaznamenáváš do grafu, tak poznáš kdy máš ovulaci i neplodné dny. Takže zkus pohledat na netu a naučit se to. Když si nejsi jistá(např po nachlazení, tak se chraňte kondomem) Já takto funguju s manželem 10 let a máme pouze 2 plánované děti. Stát se ale může vždycky, i hormonální antikoncepce selže.
Jinak blahopřeju k miminku, je určitě fajn mít velkou rodinu, i když musíte počítat penízky. Přeju vše dobré :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
18.9.10 15:42

gartuluji :kytka: …není se čeho bát. máme jich šest a jde to. jen na září už musím šetřit(4 ve škole 1 ve školce)

• Citovat
  • Upravit
6651
18.9.10 15:45

Moc držím palce, další miminko určitě zvládnete…
A myslím, že pozor by měl dávat především manžel :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
18.9.10 16:03

Bez antikoncepace se to podle mně uhlídat nedá :nevim: vždycky je tam šance, musíš to tak brát. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
18.9.10 16:03
Anonymní píše:
No ono ty plodné a neplodné dny vždycky nefungujou :mrgreen: . Ať duchovně, či jinak založený člověk - tak by měl mít trošku rozum a když dítko neplánuji, tak se nějak chránit. Taky jsem věřící, ale i přesto přece nebudu mít 10 dětí a zvlášť když bych na tom nebyla finančně moc dobře :roll: .
To je zase jednou diskuse :roll: .

:palec: :potlesk:
no sice na anonymy moc nereaguji, ale s timto nazorem musim jen a jen souhlasit, duchovno ci neduchovno, verici ci ateistka… :roll:

• Citovat
  • Upravit
sophinka
18.9.10 16:06

hanko faktem je , že někteří věřící neumí najít řešení -je jim říkáno ,že antikoncepce a to jakákoliv je špatná ( asi jako ty víš ,že jíst lidské maso je taky špatné) no a pak je těžké brát antiko,že.
na druhou stranu ale děti už taky nechtějí a znám několik případů,kde mají 3,4,5 dětí a jsou nešťastní a protože nesmí používat antiko raději spolu nespí......

• Citovat
  • Upravit
sophinka
18.9.10 16:09
irena vodrážková píše:
Dobrý den nebo ahoj?Nevím jsem tu nová-můj příspěvek bude tak trošku i žádost o radu-říká se že bohatí lidé chtějí mít děti a nejde jim to.Dělají co koli aby se jim to povedlo ale stále to nejde-patřím řekla bych k těm chudším a mám 4děti ,a samý kluki.S manželem si dávám strašný pozor aby jsme nečekali další ale ejhle jsem opět těhotná.Nevíme jek se to stalo,takový pozor jaký si dáváme mi dva a zase se nám to stalo.jsem duchovně založená a věřím v boha,potrat je pro mne vražda,ale nevím co s tím mám dělat,na jednu stranu mám starosti jak to bude dál,a na jednu stranu jsem štastná.napište mi prosím jak to vidíte vi zajímá mě názor druhých lidí. děkuji.irena :-D :think: :cry:

vzhledem k tomu,že píšeš ,že jsi věřící a potrat je vraždy musíš mít jasno...... a názor nás lidí by tě neměl ani přesvědčit a ani odradit -motlitba a důvěra v Boha Ti určitě pomůže :srdce: :palec:

• Citovat
  • Upravit
8297
18.9.10 16:14

No pokud se vám to stalo ZASE, tak by bylo na čase pouvažovat o jiné antikoncepční metodě.
Jinak co na to říct, nemyslím, že je tu co řešit, dítě si necháš, čtyři už doma máš, bude páté.
Nemyslím, že by se problém neplodnosti týkal jen bohatých, neplodnost si bohužel nevybírá.

co se víry týká, tak pokud si může chlap dávat pozor, tak by si mohl dávat pozor i s kondomem, pokud vím, tak ani přerušovaná soulož není v bibli braná jako něco správného, tak už mi to přijde prašt jak uhoď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
18.9.10 17:03

A věřící smí mít podvázané vaječníky?
Určitě bych do toho po porodu šla-již nyní cítíš,že to na vás bude hodně,finance moc nejsou a ne každý se cítí na víc dětí.
A věřím,že osud to zařídil nyní tak,že to bude ta vytoužená holčička,jako taková ta tečka za dětmi,poslední mazánek v rodině :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
18.9.10 17:06

Gratuluji k dalšímu miminku :kytka: dítě je dar.
S těmi neplodnými bohatými a plodnými chudými - to je jen klišé, zdá se mi, že plodnost/neplodnost jde napříč společenskými vrstvami, jen ti chudí asi mají méně prostředků řešit neplodnost.
Mně spíš zajímá, co to u vás znamená „dávat si pozor“. To jako myslíš přerušovanou soulož? To bych se potom nedivila, že máš tolik dětí :lol: Co zauvažovat do budoucna o nějaké spolehlivější antikoncepci. Chápu, že ti víra nejspíš zakazuje abortivní metody ani já bych je nevyužila, ale co zkusit obyčejnou hormonální antikoncepci?
Mmch nám s partnerem takhle metoda antikoncepce fungovala dobrých 6 let, takže klidně můžu být důkazem pro bigotní katolíky :mrgreen: (to bych nerada) a klidně tady můžu machrovat tím, že se to musí umět :mrgreen: Ve skutečnosti to bylo tak, že jsme byli s partnerem ve fázi, kdy jsme ještě mimi neplánovali, ale zas tak úplně by nám nevadilo, kdyby přišlo. V dobách, kdy by mi to fakt vadilo (studium na VŠ, nezaopatřenost) jsem se chránila maximálně - buď kondom nebo HA nebo obojí, což zas začnu praktikovat po třetím dítěti. (naše děti ale i tak nejsou dílem náhody, prostě to vyšlo, když jsme chtěli)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty