Zamlklý potrat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8
14.9.10 08:49

zamlklý potrat

ahoj holky,zdravím všetky,ktoré navštevujete tieto stránky a prežili ste to,čo ja.písala som naposledy v 6/2010,opdvtedy som sa neozvala,od kyretáže ubehli3 mesiace,začalis sme sa snažit tminulý mesiac,boli sme na dovce v chorvatsku a oddýchla som si,ale bolo tam všade vela mamičiek s miminkami a kočárkami,takže občas slůzička vypadla.zatial sa nedarí,mám za sebou 2 menzes a nič.v rámci skríningu som bola na genetike v Brne,ale výsledky budem mat až v oktobri,takže čakám,manželov spermiogram je o.k.,ale treba urobit aspon 2-3,aby sa jednoznačne vyjadrili.chyba bude asi vo mne,doktor mi urobuil hormonálny profil a výsledky nemám dobré,mám vysoke hladiny FSH až 21,to znamená,že moje vaječníky nefungujpú ako by mali,problem je v tom,že sa to nedá liečit,tak skusim ešte kontrolné odberymhadam sa to nejako upraví.ak nie,tak mám smolu,pretože asi nemám dost vajíčok na oplodnenie a ak aj ano,otázka je,ako kvalitné sú.takže šance na otehotnenie su malé a ani na IVF,kde sme zaregidtrovaní,to zatial nejde,hodnota FSH musí byt pod 15.nechápem to,mám 34 rokov a moje vaječníky sú v prechode?na psychike mi to vobec nepomáha,práve naopak,včera som si poplakala a nedokázala som to zastavit,mám pocfit viny,menejcennosti a mám depky.naštastie mám 4 roč.krásneho syna,inak neviem,ako by som to zvládala.manžel to berie v pohode,vravel,že uždalšie vyšetrenia nechce absolvovat,ani ja,že vidí ako ma to všetko deptá a to je pravda.takže asi sa na všetko vykašem,dám sa psych.dohromady,začnem sa venovat sebe a cvičit a hádam príroda zakročí a otehotniem.stres mi tehotenstzvo neprinesie.doktori nás deptajú výsledkamiá vyšetrení,povedia,že ste beznádejný púrípad a kolko je takychto „beznád. prípadov“ a aj tak sa zadarí.je tažké sa odpútat od toho,ale dá sa to a musím to skusit.zvládla som 2 potraty za rok,zvládnem aj toto a musím to zahoedit za hlavu a mysliet pozitivne.
sú holky na tom ovela horšie ako ja,ja mám dieta a fajn manžela a sme zdraví.
zdarvím všetky holky,ktoré sú smutné a chcem vám povedat:myslite pozitivne,psychika robí zázraky.všetkým držím palce!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
56772
14.9.10 08:55

Ahoj Eros :mavam:
Uvidíš, že se podaří. Mám kamarádku, která se snažila asi 8 let, pak se hodila do pohody, smířila se s tím, že nevyšlo ani umělé, také se cítila hrozně, že je to její vina, měla problémy s vaječníky a s vajíčky, no a včera mi psala, že to nechce zakřiknout, ale je v 11tt. Já jsem prošla také zamlklým, byla jsem hotová, ale jak píšeš, měla jsem dcerku, která mi dávala sílu, jsou na tom holky hůře, viz moje kámoška. Pak jsem jela také na dovolenou, ale ne k moři, vybrala jsem si hory a na Sněžce jsem si zlomila nohu. Takže jsem půl roku byla totální lazar na křesle a o berlích. Po půl roce jsem se postavila na opět na nohy a zadařilo se, máme kluka. Takže ti držím palečky a uvidíš, že to bude dobré :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
15.9.10 16:28

Taky Tě zdravím Eros!
Nevěš hlavu vůbec! Ale ano, máš naprostou pravdu, že je nejlepší se od toho odpoutat. Jen nevím, zdali to jde na povel…Spíš se to podaří, když už nad tím člověk zlomí hůl…Sestřenka mého chlapa se dočkala miminka až po IVF, partner měl pomalé spermie…nějaké vajíčka jí ještě zbyly, kdyby chtěla další dítě, ale už měla to vytoužené miminko, tak na to moc nemyslela. A pak si loni nečekaně a naprosto přirozeně přivezla z dovolené ke své holčičce ještě chlapečka :wink: a je jí už ke čtyřicítce…
Mojí sestřenici je 35, též jedno ZT, pak nějaký problém s vajíčky a teď je ve čtvrtém měsíci a v bříšku má dokonce dvě mimi!
Já mám za sebou jedno ZT s revizí a jeden spontánní potrat hned na začátku těhu, na obě jsem čekala dlouhé měsíce a obě se povedly zrovna v měsíci, kdy jsem otěhotňování kvůli jiným věcem naprosto vypustila z hlavy. Teď doufám, že do třetice už to dopadne dobře.
Držím pěstičky! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
16.9.10 08:26

odpověd

dík za odpoved,velmi mi pomáha,ak sa možem podelit o svoje trapenie s holkami,ktoré mali podobmné prtoblemy,pretože sa vieme vcitit jedna do druhej,ako to prežívamea možme sa vzajomne povzbudit.maš pravdu,je tažké,odputat sa ofd toho a vyčistit si hlavu,v podvedomí stáe na to myslím.musím sa zamestnant niečím iným,tým nemysdlím len prácu.nepripustím si,že som podla doktorov a mojiích hormonov stará ženská,tomu sa nechem podvolit.ak to má príst,tak to pride.buidme optimistky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56772
16.9.10 12:04

Počkej, doktoři ti řekli, že jsi stará ženská? Tak abych tě uklidnila, já rodila loni v 38 a chystáme se tak za 2 roky ještě třetí, aby to vyšlo kolem té 40. Kdeže mám sladkých 34? :mrgreen: Tohle vůbec neposlouchej :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
16.9.10 14:54

vrobca

no v podstate mi to takto povedali,brali to podla výsledku hormon.profilu,ale ja si stará nepripadám,to rozhodne nie.cítim sa maldo,v najlepšom veku.fyzicky určite,po psychickej stránke moc nie,ale musím sa spamatat z tých informácií a vyčistit si hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56772
16.9.10 20:32

No já si myslím, že hormony v těle mohou kolísat, takže bych na doktory moc nedala. Důležité je, jak se cítíš ty. Uvidíš, že až trošku ten smutek ustoupí (na to je opravdu jen jediný lék a to je čas), pak to půjde, budu držet pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
5.4.11 21:36

Ahojky. Taky to nemáš vůbec lehké. Já loni potratila 3× naposledy v říjnu a pořád se nesnažíme, bolí mě něco v břiše, nikdo s tím nic nedělá a dělat asi nebude, imunologii páčím z lékaře marně od října. Člověk je úplně malinkej nemáme se pořádně na koho obrátit o pomoc.
Hola drž se!!! Musíme to zvládnout. Prožíváme těžké období, ale musíme jít dál!!!
Myslím na Tebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
6.4.11 19:45

ahoj holky :( vysel mi pozitivni TT tak jsme sla k doktorovi,který mi tehu potvrdil…ale po celou dobu jsme spinila.jen jsme cetla,ze to neni nic neobvykleho..a kdyz mi doktor potvrdil tehu mimochodem 5. týden,rikala jsem si,ze to treba prestane..ale spinim porad a mam obcas i bolesti v podbrisku :( takove pichnuti vzdycky.. tento týden bych mela koncit 6.tyden tehulkovano..a v patek asi hodlam zajit na gynekologii ..myslite,ze by uz zamlkly potrat treba poznal?kdyz jsem tam byla pred tydnem?jinak jsme mela prijti az za 14 dni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1167
8.4.11 10:29

Ahojk KAculo …raci si dojdi ..za to nic nedas a dr. ti přeba napise nake prasky …ja na spineni myslím brala ascorutin a pak spineni přestalo …ale bohuřel nakonec jsme o mimi prišli zamlkly potrat …ale to nemusí být tvuj problem spousa holek spini …tak šup k doktorovi

Claudinko tak to bych asi zmenila doktora …když si 3 x potratila tak by imunologie stala za to …ja mela ZT 2× a na imuno sem byla ted už po 3 …meli sme problem …lecba prednison + sex s kondomem a hodnoty se srovnaly takže se ted už zase snažime tak uvidime jestli to do třetice vyjde . :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kristens
3.6.11 22:02

Jsou to už čtyři měsíce co jsem po revizi..S manželem jsme se snažili skoro 3 roky o dítě, zázrakem se to povedlo (teda aspon podle mě) v 10. týdnu mi doktor oznámil, že je to zamlklý potrat..zhroutilo se mi vše…moje plány, očekávání…no prostě hrůza, ale to vám asi nemusím říkat. Po první revizi, přišla po dvou dnech hned druhá a konečně jsem to měla za sebou.. Nedávala jsem vubec na sobě znát co se stalo, chtěla jsem se s tím hned smířit a jít dál..ale nejde to. Neustále se mi to vrací ve snech, je to jako noční můra, která už mi asi zůstane. Moc si přejeme, aby se nám to povedlo, ale je to těžší překonat, než jsem si myslela.

• Citovat
  • Upravit
2852
4.6.11 12:50
Kristens píše:
Jsou to už čtyři měsíce co jsem po revizi..S manželem jsme se snažili skoro 3 roky o dítě, zázrakem se to povedlo (teda aspon podle mě) v 10. týdnu mi doktor oznámil, že je to zamlklý potrat..zhroutilo se mi vše…moje plány, očekávání…no prostě hrůza, ale to vám asi nemusím říkat. Po první revizi, přišla po dvou dnech hned druhá a konečně jsem to měla za sebou.. Nedávala jsem vubec na sobě znát co se stalo, chtěla jsem se s tím hned smířit a jít dál..ale nejde to. Neustále se mi to vrací ve snech, je to jako noční můra, která už mi asi zůstane. Moc si přejeme, aby se nám to povedlo, ale je to těžší překonat, než jsem si myslela.

Ahoj Kristens, my se taky snažili dlouhou dobu a nakonec jsme potratila :( mela jsme zamlkle tehu v 6 týdnu :( ted mi zacina druhy menstruacni cyklus po revizi a zacali jsme se znovu snazit..ale taky se porad nemuzu smirit s tim prvnim potratem.bojim se,ze druhe tehotenstvi dopadne taky spatne…ale musime verit,ze ted se nam to povede..pevne verim,ze vam se to taky brzy povede..nechaou,jak to,ze se vubec tyhle veci stavaji :( a hlavne se tohle stava lidem,kteri by pro to detatko udelali vse :( a lidi,kteri pro dite nemaj nic a lidi,kteri maji dite jen kvuli pridavkum rodi jak na bezicim pase,svet je nespravedlivy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
6.6.11 14:59

ahoj holky, taky se pridavam. jsme na tom vcelku stejne. jsem 3 mesice po revizi v 6t. Byla to pro me hrozna rana :( tolik snazeni a pak nic:( co si budeme povidat. Dnes koncim 2MS a zacneme se zase snazit. Snazili jsme se teda uz min. mesic, ale nevyslo to. Vsude jsem slysela, jak je jednoduche po potratu znovu otehotnet, ale nevim nevim :( bojim se, ze to bude zase dlouho trvat :( kazdopadne nam vsem drzim palecky, at to tenhle mesic vyjde :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kristens
6.6.11 19:09

Určitě je to nespravedlivé, my co se snažíme X let, pak musíme na potrat a ty co do toho příjdou náhodou si toho kolikrát ani neváží..Vždyt jen kolik je případu v televizi a kde všude nacházejí povalené novorozenátka. Četla jsem spoustu článku, kde píšou, že se nejlépe otěhotní po revizi, že tělo je nabuzené..ale u nás to bohužel není…A myslím si, že to ani tak rychle nepříjde a když jo…tak nevím co bude dál.
Nejhorší je, že se tohle nedá ovlivnit a je to na přírodě…

• Citovat
  • Upravit
13.6.11 16:59

ahoj
jsem na tom podobně, 2× zamlklé těhotenství, poslední před 5 týdny(ve 12.tt) - revize, zatím jsem ještě nedostala MS, snažili jsme se 6 let, absolvovali i 3× IVF
ach jo :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty