Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Linaka píše:
Ahoj holky, tak já včera udělala test a byl jasně pozitivní. Odpoledne jsem šla na vnitřní ultrazvuk a nejdříve tam nemohl ani nic najít a pak že je tam nějaký náznak malého gastačního váčku. Ale že se mu to nezdá, že by měl být už větší na to jak jsem daleko. Podle mentruace bych měla byt 5+3tt. Takže to vidí bledějá včera brečela jak želva
Ahoj, ještě vydrž a uvidíš…třeba to nakonec nebde tak zlé…a kdyby jo, čím dřív se na to přijde tím lépe!
@oriens No uvidíme, vzal mi včera krev a zítra znova a ve čtvrtek znova na ultrazvuk..ale z jeho výrazu je asi fakt něco špatně ![]()
Tak jsem ted volala na výsledky a hladinu hcg mám 826 (dle mesntruace bych měla být 5+3tt)… nevím moc ani jestli je to dobře nebo špatně. Zítra mám znova přijít na odběr.
Ahoj holky, chtěla bych se k Vám přidat. Já mám za sebou zamlklé těhotenství v 11týdnu, revizi mi dělali minulý týden. Je to hrozný, jsem na neschopence a zítra jdu na kontrolu. Vůbec netuším co mě tam čeká a mám docela strach.
@Sabucha píše:
Ahoj holky, chtěla bych se k Vám přidat. Já mám za sebou zamlklé těhotenství v 11týdnu, revizi mi dělali minulý týden. Je to hrozný, jsem na neschopence a zítra jdu na kontrolu. Vůbec netuším co mě tam čeká a mám docela strach.
Ahoj, tak to jsme na tom dost podobně…já to mám dnes taky přesně týden, na kontrole jsem byla včera. Neboj se, uričtě to bude dobré…a hlavně pokuď po tom týdnu nemáš nějaké velké problémy, tak se nemusíš ničeho bát. Mě udělali utz, vzali mi krev (kvůli možnému zánětu) a protože jsem měla ještě nějaké krevní sraženiny v děloze, dostala jsem něco na vypuzení…uvidíš, že po kontrole to bude hned lepší..a pokud by přeci jen něco našli, dá se to všechno vyřešit! Držím pěsti, aby to dopadlo jak má!
@Linaka taky nevím, jestli jsou to dobré nebo špatné hodnoty…u mě bylo i bez odběrů po utz jasné, že to není dobré…ale uvidíš co ti řeknou, ještě máš stále naději! ![]()
Ahoj holky, jdu do řady..6.3. jsme se těšili na prvni fotečku mimca a misto toho jsem se dozvedela ze ja jsem v 8+4tt a mimco 6+2tt bez tlukouciho srdíčka..děsná rána!7.3. kyretaz. Po přečtení spousty stránek a diskuzi, jsem se s tim srovnala.. jestli se to stalo, tak to mělo důvod, přiroda to tak asi chtěla. Smířená jsem se začala těšit jak se budeme moct zachvili snažit znovu..a ono ejhle, vsem bolestem nebyl konec..po dvou dnech téměř bez problémů, zacaly bolesti v podbřišku, při čurání děsný křeče vystřelující všemi směry..doktorka mi obavy potvrdila, mam krev v děloze, která neodtekla a ted zlobí..pry by to mohl být počátek zánětu dělohy..takže antibiotika vrchem, spodem..pigaro do zadečku a klid na lůžku, takže neschopenka
jen to krvácení se ne a ne dostavit
Máte s tim nějakou zkusenost?
Tak jsem to přežila. bylo nás tam 5, takže jsem byla hrozně ráda že v tom nejsem sama:) je mi kupodivu velmi dobře
po psychické i fyzické stránce se mi neskutečně ulevilo a zítra šup do práce a za 2 měsíce to zkusím znovu. už se těším že příště se to povede
@efkart07 No tak to je bezva! Myslím, že to máš teď za odměnu za to týdení čekání!:)Tak ať se daří dobře a třeba se za 2 měsíce potkáme na jiné diskuzi
Opatruj se!
@kaja711 Ahoj, pozitivní přístup a přijmutí fakt pomáhá, také to teď praktikuju:)) Krev v děloze jsem měla taky, 4 dny po revizi jsem s tím byla zase v nemocnici. Dostala jsem iněkci, krvácení přišlo poměrně brzo…v pondělí jsem byla na kontrole a ještě tam něco málo je, ale zdá se, že to odejde samo…mě pomohlo se trochu hýbat, jakmile jen ležím tak nic…Tak snad se ti zánět vyhne! Doktorka mi předepsala aulin, je protizánětlivý a měl by pomoci při stahování dělohy, aby se krev snadněji vypudila.
Tak zánětu jsem se bohužel nevyhla.Po injekci žádné krvácení, bolesti stejné..pro jistuto jsem dnes volala k doktorce, řekla ať raději dorazím..po kontrole zjistila, že krev už žádná není, děloha díkybohu čistá, jen se zánětem
.Takže mám druhá antibiotika (Ofloxin + Entizol)a klid na lůžku. Ale druhý den s antibiotiky už pomalu bolesti ubývají na síle
..jsem asi blázen, ale ráda bych v sobotu odjela na plánovanou dovolenou na hory..asi ne lyžovat, ale alespoň za sluníčkem
přijít na jiné myšlenky!!
Tak jsem teď dorazila od doktora - brali mě krev aby vyloučili, že byl potrat způsobenej nějakou infekcí, virem nebo něčím podobným. Za týden znovu na kontrolu…Když všechno dopadne dobře tak se budem s mužem moct snažit znovu za 3 měsíce. Jinak mě docela dost pomohla tato diskuze…nikomu jsme neřekli ani že jsem byla těhotná a ani že jsem potratila - byla to taková úleva, když jsem to sem mohla napsat…su o dost klidnější, když vím, že spousta jiných prožívá úplně to samé jako já ( i když je to hrozný to takhle napsat), nikomu bych to nepřála. Už se těším až se potkáme v diskuzi kdy se budeme všechny jen radovat ![]()
JJ, tak tak..taky jsem ráda za tuhle diskuzi, protože jsme nechtěli rodinu ani blízké zatěžovat takovýma zprávama stejně jako vy..a je důležité si o tom moct s někým popovídat
Hurá, vstříc novým lepším zítřkům ![]()
Je to tak, také jsme to nikomu neříkali, takže tahle diskuze byla velká úleva…a všechno bylo snadnější, když člověk zjistil, že to řeší tolik lidí. I když lepší by bylo, kdyby tyhle stránky byly prázdné…Doufám, že se za pár měsíců potkáme na jiných diskuzích, tentokrát veselejších a s dobrým koncem ![]()
Na netu jsem našla kolik potratů je ročně - okolo 13500, naprosto mě tohle číslo šokovalo, a to jsou jen samovolné potraty, revize atd… takže v tom nejsme sami… průměrně 37 ženských denně
… hlavně se holky nezkoušejte o mimčo hned. jak mi doktorka říkala, tak po revizi při 1 menstruaci se z těla odplavují ještě nějaké zbytky a do 2 menstruace doroste sliznice a pak je to bezpečné. Když jsem koukala na ostatní diskuze, kde ještě v 6ti nedělí holky otěhotní, tak je to hrozný. já bych se bála a bojim. doktorka říkala že pak se to může akorát zbytečně zkomplikovat znovu a to nechci, radši si počkam a nebudu spěchat, měsíc ani dva mě nezabijí, ale mimčo by mohli…
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.