Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Popravdě jsem 3 týdny po revizi, myslela jsem si, ze jsem OK, ze to člověk nějak vydrží a dneska bych nejradši probulela cely den. Vracím se do práce, všechno bude jako dřív, v práci už se ptají kdy pojedu na plný plyn… ach ko
Já šla po revizi do práce až po týdnu. Byly nějaké komplikace ale být doma bylo to nejhorší. Do práce jsem se těšila.
@lachtanice86 Já jsem bohužel v rácí musela těhotenstív oznámit..dělám práci, tkerá se s tím neslučuje. Takže i ted v šestinedelí mám práve hájení, protože práci stále naplno dělat nemůžu. A jsem vlastne vděčná, že chodim do práce a nikdo po mě nic težkého nechce. Vlastne asi mužu být ráda…ale občas to na člověka padne.
Ahoj. 8.6. 2018 jsem prodělala revizi po zamlklém potratu v 6+3. Plod se začal vstřebávat. Po 6ti nedělích mi vyvolával MS a od té doby jsem každých pár dní krvácela a špinila. Brala jsem v té době Asentru, Valproat a Ketilept. Všechny tyhle léky jsem přestala brát po 3 měsících když mi gynekolog dělal různá vyšetření a nezjistil příčinu těhle problémů. Teď je to cca 2 5 měsíce co ty léky neberu a problémy ustali. Ale od revize se snažíme počít miminko a furt nic. Je možné že už nebudu moct mít děti? Už je mi 29,příteli 33 a já mám dceru a on by chtěl už taky miminko.
Ahoj holky chtela bych se zeptat…v srpnu jsem prodelala revizi, v 7 tt nebylo srdicko…v listopadu jsem otehotnela zase a vcera jsem samovolne potratila v cca 6tt ( dostala jsem ms) kdy se zase zacit snazit? Nechat telo odpocinout nebo to zkusit hned kdyz je pohnojeno? ![]()
@Denyy264 Zlatíčko to mě mrzí, že se opět nezadařilo
Já letos byla též na revizi v srpnu a teď jsem na začátku 5tt a pořád se bojím, aby si ho ta mrcha taky neodnesla zpožděně
Jestli u tebe teď odešlo přirozeně s ms, nebála bych se zkusit to rovnou tento cyklus znovu. Jen možná bych si ale raději skočila k dr. aby jsi měla jistotu, že jsi se pěkně vyčistila. Moc držím palce, ať se do třetice miminku příchod vydaří ![]()
@Janita3 jojo k dr jdu ve ctvrtek…uz jsem z toho unavena a zklamana
jeste ze uz jednoho pindu mam
gratuluji a drzim palce
@Denyy264 My se právě stále snažíme vybojovat naše první. Dobře, že už máte toho jednoho pinďu, pěkně tě teď jistě rozptýlí ![]()
Děkujii
ty se moc drž a hlavně ať je vše v pořádku a mimi se k Vám co nejdříve vrátí ![]()
Až do dneška jsem byla v pohodě. Ale na dcery besídce se to ve mně vzbudilo. Byly tam 3 maminky s bříškem, tak jsem jim nenápadně koukala jak maj hezký bříško a teď Přátelé a Rachel zrovna rodila, tak to už jsem v sobě neudržela.
. Došlo mi, že bych už za necelý měsíc měla taky miminko. A teď se nemůžu vzpamatovat. Těhotenský test dnes opět negativní. Už se bojím vylést ven abych se vyhnula kočárkům a bříškům
@PetrunkaŽatec Zlatíčko, vím, že je to těžké, ale musíš se snažit přes tohle přenést, aby miminko dorazilo do naprosté pohody. Hlava je opravdu strašně mocná
Já prodělala revizi letos v srpnu z důvodu ZT v 11tt Včera jsem byla na odběru krve HCG a byla tam taky jedna maminka s termímem v březnu, tak jsem si povzdechla, že bych měla zhruba stejné bříško, jako ona. Dnes výsledky potvrdily těhotenské testy a podařilo se nám druhý měsíc od zelené po revizi. Bojím se, aby bylo vše v pořádku, ale věřím, že se nám miminko vrátilo silnější a připravenější. Taky ti přeju, aby si k Vám miminko našlo cestu co nejdříve ![]()
Tak přítel ode mne odešel, já mu všechno vyčetl, děti už asi mít nemůžu, když už ani tu MS nemám skoro 2 měsíce, dala jsem výpověď a asi skončím s dcerou na ubytovně. Teď už opravdu nevím co má v životě význam. Pro mne je teď všechno ztracené
@PetrunkaŽatec nemůžeš to přeci vzdávat takhle brzy, po revizi trvá, než se tělo srovná. Máš jistě báječnou dcerku, která je stále s tebou, tak nemůžeš říct, že je vše ztracené. Jistě ti je obrovskou oporou ![]()
Ahoj.Mám za sebou 2× zamlklý potrat s odstupem 4 let.Obě těhotenství neplánovaná,tedy překvapení a totální dopad na dno zároveň.Po půl roce od 2.potratu se překvapení opakovalo.Tentokrát s dobrým koncem
je mi 42-zázrak.Recept nemám,jen jsem to nakonec vzala tak jak to bylo,snažila se moc neřešit a občas dělat něco jen sama pro sebe.Těsně před otěhotněním jsme navštívili poutní místo s nádhernou křížovou cestou. ![]()
@Janita3 píše:
@PetrunkaŽatec Zlatíčko, vím, že je to těžké, ale musíš se snažit přes tohle přenést, aby miminko dorazilo do naprosté pohody. Hlava je opravdu strašně mocnáJá prodělala revizi letos v srpnu z důvodu ZT v 11tt Včera jsem byla na odběru krve HCG a byla tam taky jedna maminka s termímem v březnu, tak jsem si povzdechla, že bych měla zhruba stejné bříško, jako ona. Dnes výsledky potvrdily těhotenské testy a podařilo se nám druhý měsíc od zelené po revizi. Bojím se, aby bylo vše v pořádku, ale věřím, že se nám miminko vrátilo silnější a připravenější. Taky ti přeju, aby si k Vám miminko našlo cestu co nejdříve
Já to měla podobně, v srpnu samovolný potrat, já tedy naštěstí bez revize, a touhle dobou už jsem měla na těhotneském testu dálnice jak hrom
a to jsem měla asi 4 dny do menstruace. No, strach byl strašný, jestli to neodejde s menstruací, neodešlo, jestli bude srdíčko na první kontrole, bylo a bilo
Jestli dopadnou dobře testy, dopadly
No, byly to strachy až do porodu koncem července a teď mi tu lítá víc jak dvouletý rošťák
A to jsem dostala od sestřičky tenkrát vynadáno, že jsem otěhotněla moc brzy po potratu. Bylo to 3 měsíce po a já v listopadu při poslední menstruaci brečela, že jsem ji dostala a v prosinci už nepřišla ![]()
@Aidara píše:
Ahoj.Mám za sebou 2× zamlklý potrat s odstupem 4 let.Obě těhotenství neplánovaná,tedy překvapení a totální dopad na dno zároveň.Po půl roce od 2.potratu se překvapení opakovalo.Tentokrát s dobrým koncemje mi 42-zázrak.Recept nemám,jen jsem to nakonec vzala tak jak to bylo,snažila se moc neřešit a občas dělat něco jen sama pro sebe.Těsně před otěhotněním jsme navštívili poutní místo s nádhernou křížovou cestou.
Já chodila v Praze ke Svatému Jezulátku
Tedy já prosila i o zlepšení zdravotního stavu pro tchána, pak když jsem zjistila znovu těhotenství, tak o zdraví nenarozeného miminka a taky trošku o to, aby to byl chlapeček
Ale to nebylo tak důležité, hlavně to zdraví. No, tchánovi jsem vyprosila ještě dva roky života, takže si aspoň vnuka chvilku užil ![]()
V pondělí mi podali Agolutin, dnes v noci menstruační bolesti a nic víc. Přijde vůbec ta MS? Už tomu svýmu tělu nevěřím.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.