Zamlklý potrat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7
13.3.14 12:55

To je vážně děsný číslo :(..ale zase si říkám, že lepší takový „přirozený“ konec, než pak mít postižený mimi..
Jinak taky máme v plánu počkat, až se všechno hodí zpátky do správných kolejí, hezky dvě menstruace..mezitím zobat kyselinu listovou..nějaký ten zdravý pohyb, strava..nic se nemá přehánět, že :D..a pak s čistou hlavou hurá na zadělávání :srdce:
Krásný slunečný den! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
13.3.14 14:07

Já si právě s tim postižením jak říkáš nejsem tak jistá, páč mamka mi říkala, že než jsem se narodila já, tak měla 3 potraty a jakmile zjistila že je těhotná, musela okamžitě jít do nemocnice si na 3 měsíce lehnout aby jí to udželi a pak stejnym stylem to měla i s bráchou. a nemyslim se, že bychom byli postižený :D… těžko říct co je pravý důvod potratů, on to nikdo moc neví, páč se to nezjišťuje a podle mě, tohle je nejjednodušší způsob co říct, aby se s tím ženská smířila. Mě taky dokrotka řekla že je lepší když se to stalo ted, než kdybych ve 20tt zjistila že je dítě postižený… ale prostě tomu moc nevěřim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
13.3.14 15:15

Tak samozřejmě..toť otázka proč se to stalo a kdyby se to dalo zjistit nebo se to zjišťovalo..asi by se přišlo na případy, kdy se s tím mohlo něco dělat a kdy ne..
Mě se hned doktorka ptala, jestli jsem neměla horečky, střevní chřipku nebo jestli jsem neprodělala nějaký jiný zánět, že by to mohl být ten důvod, proč se plod přestal vyvíjet..neříkám, že to na to svádím..ale trhali mi v začátku těhotenství osmičky a 14 dní mi měnili dreny..měla jsem tam zánět, o těhotenství jsem bohužel ještě nevěděla :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
13.3.14 15:41

Mě zase doktor řekl, že z 90% je to tím, že to vajíčko, který bylo oplodněný bylo už předem odsouzený k zániku a těch zbylých 10% je to právě nějakýma virama, infekcema a pod. Tak teď čekám na výsledky krve aby vyloučili právě ty infekce apod., po první menstruaci mě nasadí utrogestan (na stimulaci vajíček - aby se vytvářely zdravý vyjíčka, nebo tak to nějak říkal) a nejlíp 3 měsíce musíme počkat než se budeme pokoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
13.3.14 15:47

Aha..zajimavý..schválně se na ten preparát zeptám zítra doktorky..nic mi o žádné podpoře pro příští těhotenství neříkala..možná je taky brzo se o něčem takovém bavit, když jsem ještě před 2 dněma nemohla ani chodit přes bolesti :-O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
13.3.14 17:09

No mě to říkal hned když mě posílal do nemocnice na tu revizi, je fakt ale že bližší info jsem od něj dostala včera na kontrole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
13.8.14 00:34

Preji krasny den, chtela jsem se zeptat, zda tu ma nekdo podobne zkusenost jako ja. Byla jsem v 7tt na ultrazvuku a doktor mi potvrdil tehotenstvi a embriu ze busi srdicko. Dnes v 9tt jsem byla znovu na ultrazvuku u jineho lekare a at hledal jak hledal, plod ve vaku nenasel. Jsem objednana na dalsi ultrazvuk za sest dni, ale nejak tomu nerozumim. Prece se ten plod jen tak nevytrati. Za celou dobu tehotenstvi mi nic neni a doposud jsem nespinila ani nekrvacela a nic me neboli. Tak nevim co se deje. Tohle je me prvni tehotenstvi. Moc dekuji za rady i infa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
13.8.14 00:44

@ellectra u 1.tehotenstvi mi jedna doktorka rano potvrdila tehotenstvi ultrazvukem (ale o srdicku zminka nebyla), odpoledne jsem malinecko zaspinila - slipovka to chytla, ale bylo to jasne ruzove. Pak na kvsalitnim UZV v nemocnici doktor dlouho zkoumal a preptal se me, co presne tam doktorka videla. Pak z jednoho uhlu nasel, ze ta fazolka (dutinka) ma takovy maly ocasek, jako u spermie, kudy zrejme odesel zarodek. Ze tam prave nevidi nic v dutince. Jela jsem pro overeni do dalsi nemocnice, tam mlady lekar neumel nic rict s uplnou jistotou (take nic nevidel) a spis pro muj klid mi doporucil, at prijdu jeste rano, aby se na to podival i dalsi doktor a rozhodlo se pro revizi.
Ale s tim nekrvacenim jak to mas ty - tezko rict. Me uz pri dalsim prospivajicim tehotenstvi doktorka nasla stopu krve pri prohlidce a predepsala mi na to Utrogestan. Ja sama jsem na to neprisla a to jsem vzdy pouzivala jen bily toaletak a po prvnim ZT jsem ho opravdu peclive pokazde zkoumala :think:
ZT je bohuzel casty jev, obzvlast u prvniho tehotenstvi. Skoda jen, ze doktori to neumi nejak prijatelne podat a vysvetlit.
Take asi zalezi i na kvalite pristroje a umeni doktora „cist“. Snaz se byt v klidu a prezit tech 6 dni do dalsiho UZV.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
13.8.14 15:41

AniNevim, moc dekuji za podporu, ale je asi na 99% konec. HCG je nizke a dnes mi v podoli potvrdili, ze tam plod neni. No nic… zivot jde dal… zkusime to znovu, ale je to strasny :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3271
13.8.14 20:19

@ellectra Ahoj, mně se stalo to samé. V 8tt jsem měla potvrzené těhotenství, srdíčko bušilo. Na kontrolu jsem šla ve 12tt, bez nejmenších komplikací, čekala jsem, že vše bude v pořádku - nebylo. Miminko doktorka nemohla nalézt, jen obal. Pozůstatky plodu našli v obalu až lékaři v Podolí, kam jsem byla odeslána na revizi :,(. Vím, jak moc to bolí. Opatruj se, vyplač se, bude lépe. :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
13.8.14 21:21
@ellectra píše:
AniNevim, moc dekuji za podporu, ale je asi na 99% konec. HCG je nizke a dnes mi v podoli potvrdili, ze tam plod neni. No nic… zivot jde dal… zkusime to znovu, ale je to strasny :(
:hug: :hug: drzim palce. Take jsem objevila tento server po ZT :-(, ale nasla jsem tu skvele lidi a dobre kamaradky a zjistila jsem, ze se to deje opravdu casto, ze to neni ma vina - coz byl muj nejvetsi problem. Holt to tam bylo mimco okouknout a prijde, az bude jeho cas :hug:
Starsi personal rika, ze ted je „pohnojeno“. My jsme dodrzeli doporuceni me doktorky „az po 3.menstruaci po revizi“, no a zadarilo se az po 8 mesicich. Ono se to nezda, ale bylo to na palici kazdy mesic TO dostat… Az kdyz jsem si prvni mesic rekla, ze s nejakym hlidanim se a snazenim se koncim, ze mi to tak vlastne vyhovuje - v klidu dopsat bakalarku a pripravit se na statnice a mit tehotenstvi bez techto pracovnich a skolnich stresu, tak uz jsem zrejme byla par dnu tehotna. Narodil se zdravy a az moc dravy syn. I u ted probihajiciho dalsiho tehotenstvi jsem se presvedcila, ze to jde az v momente, kdy se prepne psychika - do detailu to same. Uz jsem byla smirena a naladena na jedinacka a na dalsi statnice v klidu a opet jsem tam byla s briskem.
Moc moc drzim palce. Chlapovi kup vitamin E a sama zobej listovku.
Mne az ted pri 3. tehotenstvi, kdy cekam 2.dite udelali jeden test na genetice navic, pry kvuli tomu prvnimu potratu - na trombo… No a nasli mutaci nejakeho genu, coz mohlo ale nemuselo byti pricinou.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
14.8.14 10:44

AniNevim, koukam, ze sis toho taky prozila hodne, ale jsem rada, ze jsi to zvladla… moc ti drzim palecky aby bylo vse ok a jak si prejes. U me se to jeste komplikuje tim, ze je mi 37, deti jeste nemam a nez jsem otehotnela, tak jsem brala utrogestan abych dostala menstruaci a clostylbegyt abych mela ovulaci… ted nevim, jestli ty leky budu moci brat dal a kdy nebo jestli muzu ovul. i menstr. prirozene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
14.8.14 10:49

Zamlklinka, moc dekuji za podporu… vazim si toho… jak si tak ctu ruzne prizpevky, tak zjistuji, ze spousta zen si prosla prinejmensim jednim potratem… nejsem vyjimka… cas tu ranu otupi a od pritele mam podporu, ze budeme zkouset dal :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
22.10.14 10:34

Konec..

Ahoj Holky..když tady čtu ty příspěvky..je mi až do pláče, nebot jsem ted zažila to samé.
V neděli byl normální den ale už od rána mě pobolívalo bříško jako při menstruaci ale furt sem si říkala že je to asi normální…a hlavně už jedno těhu s dobrým koncem mám za sebou a taky mě při něm kolikrát pobolívalo bříško. Byli jsme se synem na pohotovosti protože snědl součástku z autíčka ale nakonec to dopadlo dobře..ta dr. nás ujistila že se nic strašného neděje že to když tak vykaká. Udělali mu RTG a nic tam nebylo vidět takže řekla, že ho máme hlídat a když tak hned přijet. Přijely jsme domů a já šla na záchod a na kalhotkách krev…hned jsme jeli do nemocnice..už sem myslela že je konec..tam my dr. řekl že to nemusí nic znamenat.Dal mi léky a doporučil mi klidový režim..odebrali mi krev na Hcg a ráno že mám přijít na kontrolu..už večer při sprchování ze mě vypadl kousek sražené krve a už sem věděla že je konec..Ráno sem šla na kontrolu..první krev potom ultrazvuk..Pohled té doktorky nikdy nezapomenu a ted to řekla že je konec že hodnota hcg klesla o polovinu a že na ultrazvuku jde vidět že odešel nějaký ten váček..Byl to pro mě šok! Zhroutil se mi v tu chvíli celý svět. Okamžitě mě poslali na revizi..protože jsem byla na lačno..Bylo to tak rychlý ani sem se nestihla rozloučit s tím maličkým..Ted je to dva dny po zákroku a já nejsem schopná nic..Když jdu večer spát tak nemyslím na nic jiného..když ráno vstávám říkám si to byl zlej sen a pak mi dojde že to nebyl sen a pak na to myslím celý den. Chtěla bych tak hrozně miminko ale mám strach že tahle bolest přijde znova a že už bych to znova nezvládla. :( Hlavně nechápu že plod byl velký na 6 týdnu ale prý jsem byla těhotná 9 týdnu..jak to že to můj gynekolog nepoznal že to nevychází podle měsíčků. A to my dělal dva dny předtím ultrazvuk a řekl to je v pořádku a že tam vidí primitivní srdíčko.. :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
22.10.14 10:51

Je mezi to líto, ale na druhou stranu - tohle není zase tak vzácné. Přeji hodně sil, je to zklamání, chápu. Za pár týdnů můžeš být znova těhotná. Že jsou na tom mnohé hůř, to asi nemusím psát. Drž se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty