Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já Vám fandim a držím moc palečky, ať vše dobře dopadne!
Určitě to bude holčička!
![]()
Blahopřeji k dalšímu dítěti..
Přesto názor o bohatých lidech je trochu z dětského pohádkového světa ne??( bohatý ale neštastný x ač chudý tak chalupa plná veselých dětí
)
Máte nějaký limit?? Nebo se to ZASE může stávat dál a dál.. ![]()
A jinak zakladatelka nepsala o metodě plodných dnů - takže v čem spočívá to dávání si pozor??
Jen ze zvědavosti ![]()
ahojki no já se s manželem miluji s kondomem a vždy ho kontroluji jestli je plný a jesi v nom není dírka.jen jednou to bylo bez kondomu a le neejakuloval do mě asi ta jedna kapka co muž vypouští před tím než ejakuluje mě stačí.jednou jsem užívala hormonální antikoncepci a nevynechala ani jeden prášek a otěhotněla jsem s marečkem tak že mi doktorka řekla že na mě nefunguje nic protože já mám na pravé straně jeden vaječník bez vejcovodu a na levé straně jedn vejcovod bez vaječníku.doktor mě má v papírech napsanou jako rarito.děkuji všem za diskuzi moc moc moc irča
![]()
Ireno, no v tom případě jsi šťastná žena!!! Protože já bych vůbec nevěřila, že takto lze otěhotnět ![]()
O to víc gratuluju a přeju, ať je to holčička ![]()
Zdravím.
Přesně takhle jsem jako bezdětná také uvažovala. První dítě přišlo, druhé máme přes nitroděložní tělísko. A teď mám podezření, že jsem zase v tom. Potrat je pro mě velké zlo…
A teď kudy z toho ven? Malý byt, velká hypotéka, 2 císaře… Od narození druhého nebyl ani jeden sex nechráněný a v době předpokládané ovulace…
Co byste radily teď?
@Hanka1 píše:![]()
no sice na anonymy moc nereaguji, ale s timto nazorem musim jen a jen souhlasit, duchovno ci neduchovno, verici ci ateistka…
@Anonymní píše:
No ono ty plodné a neplodné dny vždycky nefungujou. Ať duchovně, či jinak založený člověk - tak by měl mít trošku rozum a když dítko neplánuji, tak se nějak chránit. Taky jsem věřící, ale i přesto přece nebudu mít 10 dětí a zvlášť když bych na tom nebyla finančně moc dobře
.
To je zase jednou diskuse.
Dobrý den,
Pravděpodobně jsem těhotná :/
Je mi 21 let, přítelovi 23. Jsme spolu 9 měsíců. On pracuje, ale já studuji prvním rokem VŠ. Nevím co mám dělat. S přítelem jsme se o miminku bavili a shodli jsme se, že tak za 5let, až budu mít po škole a budeme mít kde společně bydlet. Nyní bydlíme každý u svých rodičů. Říkal, že teď mimi ne. Plánujeme si letní i zimní dovolené atd. A teď tohle. Antikoncepci beru pravidelně max +-10 minut.
Mám strach to příteli řict, ale hlavně nevím co řeknu, když se zeptá on mě, jak to vidím dál. Říkala jsem si, že na interrupci nikdy nepůjdu, mám strach, že bych nemohla mít děti. Ale teď to trochu jako řešení vidím, i když moooc nerada.
Když jsem ještě nepracovala, ani bych nedostala mateřskou, nemáme společné bydlení atd…
Byl jste někdo v podobné situaci?
Co znamená pravděpodobně? Nejdřív si to zjisti a pak to res.
V mém okolí byla na interrupci zhruba každá druhá žena, a děti mají následně všechny, takže toho bych se až tak nebála. Mateřskou dostaneš, jen si nemůžeš vybrat, který typ, automaticky dostaneš tu čtyřletou variantu. Záleží, jak se k tomu postaví přítel, pokud by byl zásadně proti miminku, já osobně bych zřejmě volila přerušení. (ano, některé mě asi ukamenují, směle do mně)
Tak pokud si plánujete letní a zimní dovolené, potom je houby zle.
Postavte se k tomu jako dospělí, není vám 15. Najděte si najem a začněte žít jako rodina. Dítě je tady. Nezabíjela bych ho jen kvůli tomu, že původní představa o životě byla jiná. Školu i s dětmi udělala spousta žen.
@ropucha 02 píše:
V mém okolí byla na interrupci zhruba každá druhá žena, a děti mají následně všechny, takže toho bych se až tak nebála. Mateřskou dostaneš, jen si nemůžeš vybrat, který typ, automaticky dostaneš tu čtyřletou variantu. Záleží, jak se k tomu postaví přítel, pokud by byl zásadně proti miminku, já osobně bych zřejmě volila přerušení. (ano, některé mě asi ukamenují, směle do mně)
Rozumný názor.
Mám stejný. ![]()
@ropucha 02 píše:
V mém okolí byla na interrupci zhruba každá druhá žena, a děti mají následně všechny, takže toho bych se až tak nebála.
Nekamenuju, ale každá druhá žena v Tvém okolí? Já znám dvě ženy, které byly na UPT ještě na gymplu, pak znám ještě dvě dámy, kterým už je hodně přes 60, ale žen a dívek znám opravdu hodně a na přerušení žádná z nich nebyla. Pár z nich si prcka nechalo při nechtěném těhotenství a zbytek se chránil tak, aby k tomu nedošlo.
(I já jsem si po nechtěném těhotenství chtěné dítě nechala.)
@Anonymní píše:
Dobrý den,
V podobné situaci jsem byla, jsem těhotná a dítě si nechávám (i přes zdravotní rizika a přes to, že je to několikáté dítě v řadě a budu doma pomalu 10 let s dětma), ale musíš vědět sama, co je pro Tebe přijatelné řešení. Já bych si UPT vyčítala do konce života, tak jako dvě výše zmiňované dámy, kterým je přes 60. Obě litovaly a litují.
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Je mi 21 let, přítelovi 23. Jsme spolu 9 měsíců. On pracuje, ale já studuji prvním rokem VŠ. Nevím co mám dělat. S přítelem jsme se o miminku bavili a shodli jsme se, že tak za 5let, až budu mít po škole a budeme mít kde společně bydlet. Nyní bydlíme každý u svých rodičů. Říkal, že teď mimi ne. Plánujeme si letní i zimní dovolené atd. A teď tohle. Antikoncepci beru pravidelně max +-10 minut.
Mám strach to příteli řict, ale hlavně nevím co řeknu, když se zeptá on mě, jak to vidím dál. Říkala jsem si, že na interrupci nikdy nepůjdu, mám strach, že bych nemohla mít děti. Ale teď to trochu jako řešení vidím, i když moooc nerada.
Když jsem ještě nepracovala, ani bych nedostala mateřskou, nemáme společné bydlení atd…
Byl jste někdo v podobné situaci?
Jo a byla jsem ve stejné situaci, jen nám bylo 18. Je to uz dvacet roků. Dotyčné dítě studuje vš, máme i další děti, dům, spokojený život.
Jen já jsem se to říct nebála, my byli domluvení, že všechny naše počaté děti se narodí. A tak se i stalo.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.