Divná brzká MS, nebo potrat?

Anonymní
18.9.10 20:13

Divná brzká MS nebo potrat?

Ahoj,
chtěla bych znát váš názor…

PM jsem měla 25.8., okolo ovulace jeden nechráněný styk. Cyklus mám pravidelný, takže další MS vychází na 21.9.
Jenže před 3 dny (15.9.) jsem začala špinit a měla jsem pocit, že je mi trochu špatně. Dneska se ke špinění přidalo trochu krve. Ne moc, jako kdyby začínala MS, ale nikdy před ní takhle nešpiním a navíc je to brzo. Krvácení nezesiluje, ale nevím, jak to bude vypadat zítra… trochu mě pobolívá podbřišek, ale je to jiné, než před/při MS.

O co se podle vás jedná? O divnou brzkou MS nebo o potrat? Je nějaká možnost, jak to poznat?
Je mi jasné, že v podstatě jsou možné obě možnosti, ale ráda bych věděla, ke které možnosti se přikláníte.

Díky, raději posílám jako anonymní, nechci to řešit veřejně.

XY

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
18.9.10 20:48

Já bych zkusila těhotenský test. Jinak já měla něco podobného v posledním cyklu před otěhotněním, takže to vypadalo, jako by moje tělo vědělo měsíc dopředu, že dojde k otěhotnění 8-o . A měla jsem to tak u dvou těhotenstvích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
18.9.10 21:06

No taky bych zkusila těhotenský test…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
18.9.10 21:33

Tohle se mi taky stalo, když jsme se snažili otěhotnět, špinění pár dní před očekávanou MS, ta pak nedorazila, udělala jsem si test a byla těhotná. U mě to špinění bylo podle gyn. zahnizdování.Tak nevím jestli tě to potěšilo nebo vystrašilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.10 07:46

Díky, pošlu manžela pto test, i když nevím, jestli není moc brzo, když to mám dostat až za dva dny :think:

Začáním si myslet, že MS to opravdu není…

XY

• Citovat
  • Upravit
1906
19.9.10 20:33

V den očekávané MS já měla už dvě pořádně tlusté čárky. Myslím, že by tam dva dny před Už něco mohlo být vidět, pokud by to těhu bylo.Ale píšou testovat až nejdřív v den vynechané MS, pak by to mělo být průkazné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
5.11.10 08:06
Anonymní píše:
Díky, pošlu manžela pto test, i když nevím, jestli není moc brzo, když to mám dostat až za dva dny :think:

Začáním si myslet, že MS to opravdu není…

XY

no já teď zkusila citlivější testík 10 už asi pět dní před a čárka tam už byla.. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Shejla
7.11.10 10:32

Přikláním se ke špinění z důvodu zahnízdění vajíčka. Stalo se mi to také: moje „menstruace“ přišla o 4 dny dřív. Špinění trvalo dva dny, břicho mě při tom také bolelo o přecitlivělých prsech ani nemluvě…dneska už jsou Karolínce 3 roky :-)

• Citovat
  • Upravit
Shejla
7.11.10 10:45

Ještě mě teď napadá…jednou možností,jak zjistit zda jde o těhotenství nebo o předčasnou menstruaci je změřit teplotu v pochvě.
viz článek z www.menstruace.eu :Ranné těhotenství lze v domácím prostředí prokázat dvěma způsoby. Jednak měřením bazální teploty a pomocí těhotenských testů. Těhotenské testy fungují na principu průkazu přítomnosti choriového gonadotropinu a jsou poměrně přesné. Může se však stát,že pokud s testem pospícháte a provedete ho v den, kdy by měla přijít menstruace, může být falešně negativní. Dva dny po vynechání menstruace je již hladina hCG natolik vysoká, že je tato falešná negativita vyloučena.
Měření bazální teploty spočívá v raním měření teploty v pochvě. Progesteron totiž zvyšuje tělesnou teplotu a pokud se tedy v těle vyskytuje, budou se výsledky měření pohybovat v rozmezí mezi 37,6-37,8°C.Pokud by jeho hladina klesla a měla se dostavit menstruace, pohybovaly by se výsledky měření kolem 36,7°C. Více info o progesteronu (proč v těle je,kdy jeho hladina klesá atd.)je na zmiňovaných stránkách.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.9.12 12:56

Ahojku holky :-( mám dotázek… před cca 14-ti dny mi skončila ms, pak týden na to ovulka, tu bezpečně poznám :-) v tu dobu byl nechráněný styk… ms mám dostat až za týden a něco. Ale teď jsem byla na záchodě a na papíře sytě jasně červená krev… může jednat se to ten ranný potrat? :-( Děkuju moc za odpověď…
 M.

• Citovat
  • Upravit
8071
18.9.12 13:01

Proč hned potrat. Vůbec bych to neřešila. Vyčkej - buď je to MS nebo se tam nějaké to prďole hnízdí. Nebo je to z něčeho jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
18.9.12 13:02
@Anonymní píše:
Ahojku holky :-( mám dotázek… před cca 14-ti dny mi skončila ms, pak týden na to ovulka, tu bezpečně poznám :-) v tu dobu byl nechráněný styk… ms mám dostat až za týden a něco. Ale teď jsem byla na záchodě a na papíře sytě jasně červená krev… může jednat se to ten ranný potrat? :-( Děkuju moc za odpověď…
M.

ranný potrat 7 dní po ovulaci? to asi těžko.
to teprve dochází k uhnízďování…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.9.12 13:06

Já měla tzv. mikropotrat v červnu - také jsem špinila asi týden před očekávanou MS (zahnizďování), udělala jsem si pár dnů na to test - byl pozitivní. Pak jsem ale začala menstruovat asi 3 dny po termínu menstruace. Doktor to označil jako mikropotrat - bezproblémový. Že ani nemusíme čekat a můžem se rovnou snažit dál. A ejhle - v srpnu jsem otěhotněla znovu. Ovšem bez špinění… teď mám teprve pocit, že je vše v pořádku. U těhotenství v červnu jsem se fakt cítila divně, že není vše tak, jak by mělo být.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.9.12 13:08

@Cuarentena MS to nebude, je moc brzo… a při prvním těhu se nic takového nedělo. Není to špinění, i MS mi začíná špiněním, tohle je prostě jasně červená krev… a trochu bolí podbřišek… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Verun83
18.9.12 13:08
@Anonymní píše:
Já měla tzv. mikropotrat v červnu - také jsem špinila asi týden před očekávanou MS (zahnizďování), udělala jsem si pár dnů na to test - byl pozitivní. Pak jsem ale začala menstruovat asi 3 dny po termínu menstruace. Doktor to označil jako mikropotrat - bezproblémový. Že ani nemusíme čekat a můžem se rovnou snažit dál. A ejhle - v srpnu jsem otěhotněla znovu. Ovšem bez špinění… teď mám teprve pocit, že je vše v pořádku. U těhotenství v červnu jsem se fakt cítila divně, že není vše tak, jak by mělo být.

ano, to je mikropotrat, když se vajíčko zahnízdí a pak i přes pozitivní testy přijde ms, cca tak nějak v termínu.
ale 7 dní po ovulaci nemůže být mikropotrat… maximálně uhnízďování

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty