Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Máte někdo zkušenost se samozabarvovacími brýlemi? Prý jsou fajn, když například svítí sluníčko nebo třeba při řízení auta. Neznám nikoho, kdo je má, ale docela mě to zajímá, jak fungují a možná bych si je taky pořídila.
Mám. Nechávala jsem si je dělat p
Hlavně kvůli řízení. Jsou fajn. Občas se stává, že trvá dýl než se zesvětlý. Výběr jsem dostala z hnědého a černého zatmavení. Příště bych je dala znovu. Měla jsem si je nechat udělat dřív
.
Nevím zda technologie pokročila, ale mámě se 2* stalo, že časem skončily jako tmavé, ale ne dost tmavé. Takže už raději kupuje dioptrické sluneční bokem.
Měli je oba rodiče, ale bohužel to není takové terno, pokud potřebuješ mít na nose brýle nonstop. Při přechodu ze slunečného prostředí dovnitř chvilku trvá než se brýle „odbarví“, takže nevidíš nic
Takže nakonec si oba koupili brýle s magnetickými clip-ony a to si nemůžou vynachválit
Mě to právě na řízení zase tak super nepřijde. Nebo možná neznám aktuální super rychlost změny barvy. Za jak dlouho nastane odtmavení? 20 vteřin? Vjedu někam do stínu a kus cesty vidím bídně. Tunel to samé. Já mám na řízení polarizační brýle, což je pro mě daleko vhodnější. Nemusejí být úplně tmavé, likvidace odlesků je pro mě důležitější. Třeba jízda po dešti, kdy se na mokré silnici odráží slunce…
A v tmavších místech je prostě posunu na čelo.
@vedma007 píše:
Měli je oba rodiče, ale bohužel to není takové terno, pokud potřebuješ mít na nose brýle nonstop. Při přechodu ze slunečného prostředí dovnitř chvilku trvá než se brýle „odbarví“, takže nevidíš nicTakže nakonec si oba koupili brýle s magnetickými clip-ony a to si nemůžou vynachválit
Neměli levnější skla?
Investovala jsem do nejdražšího provedení (znacky) samozabarvovacich skel a nosím je pořád…vevnitř, venku, v zimě sníh a v létě slunce.
Hodně se zabarvuji a rychle přizpůsobují množství světla.
Nemám řidičské.
Klipove nemám ráda. Jednou jsem měla a nakonec leží roky ve skříni.
Za mě samozabarvovaci jsou nenahraditelné ale vyplatí se investovat a koupit ty nejlepší.
@Ivan PPZ píše:
Mě to právě na řízení zase tak super nepřijde. Nebo možná neznám aktuální super rychlost změny barvy. Za jak dlouho nastane odtmavení? 20 vteřin? Vjedu někam do stínu a kus cesty vidím bídně. Tunel to samé. Já mám na řízení polarizační brýle, což je pro mě daleko vhodnější. Nemusejí být úplně tmavé, likvidace odlesků je pro mě důležitější. Třeba jízda po dešti, kdy se na mokré silnici odráží slunce…
A v tmavších místech je prostě posunu na čelo.
Což ten, kdo je fakt na řízení potřebuje, těžko udělá.
Nejsem si jistá, musela bych se podívat, myslím že mám transition.
Mají více typů.
Kdo chce do auta, transition drive.
Měla jsem zabarvovací brýle místo slunečních a šlo to. Ale měla jsem výhodu, že jsem při přechodu do tmy mohla brýle sundat. Mít dioptrické, bylo by to o dost horší. Nyní už mám brýle na dálku a pořídila jsem si klip. Ten mi přijde lepší. V případě vjezdu do tmy, sundám klip a vidím dál.
@Aspera píše:
Měla jsem zabarvovací brýle místo slunečních a šlo to. Ale měla jsem výhodu, že jsem při přechodu do tmy mohla brýle sundat. Mít dioptrické, bylo by to o dost horší. Nyní už mám brýle na dálku a pořídila jsem si klip. Ten mi přijde lepší. V případě vjezdu do tmy, sundám klip a vidím dál.
Mám dioptricke samozabarvovaci do dálky a nosím je celý den.
Mám multifokály a protože je nosím celý den a nesundavám, samozabarvovací skla mi nevyhovovaly. Hlavně kvůli přechodům z venku dovnitř a, nevím, prostě na těch dioptrických brýlích to vypadalo divně. Teď mám v obroučkách slunečních brýlí tmavá skla s dioptriemi jen na dálku a rozhodně to vypadá líp.
@KrakyLuc píše:
Máte někdo zkušenost se samozabarvovacími brýlemi? Prý jsou fajn, když například svítí sluníčko nebo třeba při řízení auta. Neznám nikoho, kdo je má, ale docela mě to zajímá, jak fungují a možná bych si je taky pořídila.
Manžel je nosí. Nechala jsem si je udělat taky, ale nezvládla jsem to. Bolela mě z nich hlava. Vadilo mi, že při přechodu ze světla do tmy nevidím… Měla jsem i klip, tam mi zase vadí to, že se odráží v mezeře světlo. Nakonec mám jedny normální brýle a jedny sluneční a je to nejlepší.