Je postup učitelky správný?

Anonymní
21.2.24 09:38

Je postup učitelky správný?

Zdravím, jsem poměrně dost vytočená. 14 dní dcery třída neměla třídní učitelku. Během těch 14 dní, měli asistentku z jiné třídy, neboť nebyl žádný učitel, který by je mohl mít. Asistentka s nimi z hlavních předmětů probírala novou látku a údajně jim dávala i test. Už tohle se mi úplně nelíbí…ale co mě hodně vytočilo, že dcera dostala špatnou známku z rovnic, které jim vysvětlovala právě AP. Učitelka přišla do školy dnes a hned jim dala z této látky test. Nejde úplně o známku, ale o to, že jim to vysvětluje asistentka a místo toho, aby to s nimi probrala učitelka, hned jim švihne test. Řešili byste to nějak?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30975
21.2.24 09:48

Ne, neřešila. Ona asi chce vědět, co děti pobraly, takto se to dozví nejlépe. Vždyť ho vůbec nemusí znamkovat nebo nemusí mít znamka velkou váhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33844
21.2.24 09:50
@Anonymní píše:
Zdravím, jsem poměrně dost vytočená. 14 dní dcery třída neměla třídní učitelku. Během těch 14 dní, měli asistentku z jiné třídy, neboť nebyl žádný učitel, který by je mohl mít. Asistentka s nimi z hlavních předmětů probírala novou látku a údajně jim dávala i test. Už tohle se mi úplně nelíbí…ale co mě hodně vytočilo, že dcera dostala špatnou známku z rovnic, které jim vysvětlovala právě AP. Učitelka přišla do školy dnes a hned jim dala z této látky test. Nejde úplně o známku, ale o to, že jim to vysvětluje asistentka a místo toho, aby to s nimi probrala učitelka, hned jim švihne test. Řešili byste to nějak?

A co ti vadí? Že dcera nepochopila novou látku? A ne, neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.24 09:52

@arinecka ne že to vysvětluje někdo, kdo to vysvětlovat nemá…

• Citovat
  • Upravit
11851
21.2.24 09:52

Podle mě učitelka chtěla vědět jak to s nimi ta AP probrala..jestli je to dostačující nebo to s nimi má projet ona znovu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.24 09:53

@Cuddy jasný, ale nelíbí se mi, že to vysvětluje někdo, kdo to vysvětlovat nemá…

• Citovat
  • Upravit
30975
21.2.24 09:55
@Anonymní píše:
@Cuddy jasný, ale nelíbí se mi, že to vysvětluje někdo, kdo to vysvětlovat nemá…

U nás občas učí i druzinarky. Je to asistent pedagoga, předpokládám, že ten pedagog asistentovi vysvětlil, jak má postupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
@Anonymní píše:
@Cuddy jasný, ale nelíbí se mi, že to vysvětluje někdo, kdo to vysvětlovat nemá…

Principiálně nebo víš, že to vysvětlila blbě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41283
@Anonymní píše:

nemělo by být podstatnější, jestli jim to vysvětlil někdo, kdo to vysvětlit uměl? :think: a pochopila to dcera nebo ne? která je to třída?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.24 09:58

@Keyllah sama jsem asistent pedagoga, ale v MŠ…nicméně AP by neměl učit a vysvětlovat látku, prostě to není učitel…

• Citovat
  • Upravit
2902
21.2.24 10:00
@Anonymní píše:

Tak taky by jim to nemusel vysvětlovat nikdo. Mohli by si v suplovaných hodinách kreslit nebo povídat a pak být 14 dní pozadu a dohánět to. Buď ráda, že to s nimi probrala aspoň částečně. Určitě jim to paní učitelka znovu vysvětlí a procvičí. Holt je učitelů málo, tak nebyla na supl zrovna matikářka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33844
21.2.24 10:01
@Anonymní píše:
@arinecka ne že to vysvětluje někdo, kdo to vysvětlovat nemá…

A co teda mela delat? Mela si s tridou tech 14 dni povidat o pocasi? Ona jim to vysvetlila spatne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
21.2.24 10:03
@Anonymní píše:
@Keyllah sama jsem asistent pedagoga, ale v MŠ…nicméně AP by neměl učit a vysvětlovat látku, prostě to není učitel…

Takže by bylo lepší, aby se u dětí 14 dní střídali učitele dle volného rozvrhu, klidně takový druhostupnovy zemepisar? Myslím, že stabilní AP komunikujici s ucitelem neni špatné řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
21.2.24 10:05

AP ucit nesmi. Nesmi ani suplovat ve smyslu uceni, muze tridu jen „hlidat“.
Praxe ve skolach je jina, ale proti tomuto bych se silne ohradila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6871
21.2.24 10:06
@Anonymní píše:

A to tam měli dva týdny sedět a luštit křížovky? Pokud není učitelka padlá na hlavu tak tu známku bere jako informativní pro ni a děcka to doučí. Hlavně z toho nedělej pohromu světa. Nehledej viníka kdo za to může a doučte se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová