Je postup učitelky správný?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41285
21.2.24 17:54
@Trojlístek píše:
Kdyby školství jako celek nebylo v takovém úpadku, tak tahle diskuse a mé pleveleni by vůbec nebylo.

Držím se tématu, pouze jsem přispěla svou zkušeností. Chápu, že ti neni vhod.

Chápu, že to učitelkám nevoní, tyhlety diskuse.

Ale pokud by se něco mělo změnit, tak budu ráda, protože to, kam školství došlo i evidentně za tvého kývání, je tak viditelné, že už nejde dělat, že to neexistuje.

Mé děti už asi větší změnu nezažijí, ale pokud něco proběhne do budoucna, tak jen dobře. Protože ta rigidita a neprofesionalita a neustálé povyšování prostě ve školství existuje.
:think: a máš pocit, že dotyčná je učitelka? :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8867
21.2.24 17:55
@Jahru píše:
Chapu to dobře, že nekvalifikovaný člověk bude považován za učitele, pokud SLÍBÍ, že do 3 let od nástupu začne studovat pedák? 8o

Bohužel. Taky s tím nesouhlasím. Já jsem ve škole v kraji, kde jsme plně kvalifikovaní a dobré místo si každý hlídá. Uvidíme, jak to bude po odchodu některých do důchodu, jestli je bude kým nahradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
21.2.24 17:55
@mado píše:
@Matt 02 to jsi dobrý Maty, moje kámoška pracovala v diagnosťaku a po třech letech odešla, nedávala ty dvanácti, trinactileté roztlestkavačky a tanečnice u diskotekovych tyčí, co měly za sebou desítky i stovky různých sexuálních zážitků všeho druhu. Třinactileté romské těhotné feťačky, kdy jejich rodičům to nepřišlo vůbec nepatřičné, vždyť oni taky fetuji a nemají dokončenou ani základní školní docházku.

Mě tohle fakt nevadí, vadí mi to ve smyslu, že mi je těch dětí líto a štve mě to, že dobře vím, že větší polovina skončí špatně a bohužel ne svou vinou. Takže je mi jich líto. Já vyrůstal na severočeském sídlišti, tohle všechno znám už dávno a ne, že by mi to přišlo normální, to rozhodně ne, u nás to fungovalo naštěstí úplně jinak, ale vím, že narodit se o patro níže, v rodině žijící pod námi, nejsem možná jiný. Možná proto si neberu od dětí z takových rodin nic osobně, beru to tak, že se vyjadřují a chovají podle toho, v čem vyrůstají a co mají za sebou. Já to znám, já to viděl v okolí dost často, děti z podobných rodin se mnou chodily na základku, takže pro mě to šok není. Když mi řeknou „chcípni na rakovinu vajec zm.rde i se svojí rodinou“ v 11 letech, tak si to prostě osobně neberu, nemám důvod. Nemají to lehký, často mají za sebou to, co by žádné dítě nemělo nikdy zažít, v jádru jsou tak zranitelní a jen prostě kopou kolem sebe nebo jen opakují vzorce chování. Já se snažím jim ukázat, že se dá žít i jinak, ne stylem, že je potřeba se rvát, nadávat, urážet, fetovat a ve 13 sexuálně žít. Často se to nepovede no, to je pravda, často je to tak, že i když je to u dítěte na dobré cestě, doma se to vrátí zpět nebo naopak ještě do horších extrémů. No to halt k tomu patří, nejde zachránit všechny i když je to škoda a je to smutný, prostě je to real. Ale pro mě pořád lepší řešit dokola tohle, velmi často beznadějně, než řešit chování dospělého člověka, rodiče, který se chová třeba tak, jak popsala Hruška. V tom já vidím rozdíl, ty děti a ve velké většině ani jejich rodiče za to nemůžou, ti rodiče vyrostli stejně, sami neví co se sebou často, proto to tak vypadá, oni neví, co mají dělat a spousta pro nás šílených věcí jim přijde normální. Někdo se snaží, někteří si dají říct, velká část z nich bohužel a pak jejich děti čeká už jen ten diagnosťák, následně na to vychovňák a za pár let se bude vše opakovat s jejich potomky. Je to hrůza, je to smutný, ale je to zcela něco jiného, než by se řešilo ve škole a to by pro mě bylo horší, takovou hrušku bych nerozchodil. Tam to už prostě není o tom, že si neví rady, jako ti rodiče, těch našich klientů, ona ví moc dobře a místo nějaké přátelské domluvy ve stylu, že by rodiči i učiteli mělo jít převážně o dítě a pokusit se o nějakou společnou řeč, hned nastupuje stylem vydírání, zastrašování, tak na to já nervy nemám, se znám. To raději to, co řešíme my, ale je jasný, že každý to vidí jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9798
21.2.24 17:59
@Keyllah píše:
vážně porovnáváme učivo 4třídy, kterou každý z nás prošel, s chirurgem na operačním sále? :think: tak pokud ti to přijde srovnatelné, tak asi chápu :think:

Není potom VŠ pro učitele zbytečná, když učivo 4. třídy dokáže v pohodě vysvětlit i člověk bez vzdělání? Jako má potom učitel přidanou hodnotu?
Mně je asi šumák, jestli učivo vysvětluje učitelka nebo uklízečka. Jedno by to nemělo být těm učitelům, protože to ukazuje, že jsou zastupitelní i nekvalifikovanými pracovníky, protože „učivo základky přeci zvládá každý“.

Mmch, jsem přesvědčená o tom, že velká část zkušených sálových sester by ten slepák odoperovat zvládla, ona to totiž (pokud se jedná o standardní stav) zase taková rocket science není. A šikovná sestra, která to viděla 100× by to dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11029
21.2.24 18:02
@hanka.br. píše:
Máš nějaké řešení?

Ano.
Nedělat problémy, kde nejsou. Neuplatňovat své ego a nadřazenost.

Otevřít se nečemu novému, ale s rozumem a citem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17983
@matkabagristy píše:
kdyby se mi mely vratit vsechny rozpujcovane propisky, otevru si papirnictvi

hezky byznys plan, az to za nas vezme AI :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
@Jahru píše:
Není potom VŠ pro učitele zbytečná, když učivo 4. třídy dokáže v pohodě vysvětlit i člověk bez vzdělání? Jako má potom učitel přidanou hodnotu?
Mně je asi šumák, jestli učivo vysvětluje učitelka nebo uklízečka. Jedno by to nemělo být těm učitelům, protože to ukazuje, že jsou zastupitelní i nekvalifikovanými pracovníky, protože „učivo základky přeci zvládá každý“.Mmch, jsem přesvědčená o tom, že velká část zkušených sálových sester by ten slepák odoperovat zvládla, ona to totiž (pokud se jedná o standardní stav) zase taková rocket science není. A šikovná sestra, která to viděla 100× by to dala.

Není. Je to 14 dní nemoci, na kterou snad má právo i učitel. A od toho má učitel i tu vysokou školu, aby dokázal připravit pokyny k vedení výuky během své absence. Jak vyřešit situaci, kdy je učitelka nemocná a prostě není, kdo by mohl naskočit místo ní? Dělení dětí je podle tebe lepší varianta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41285
@Jahru píše:
Mně je asi šumák, jestli učivo vysvětluje učitelka nebo uklízečka. Jedno by to nemělo být těm učitelům, protože to ukazuje, že jsou zastupitelní i nekvalifikovanými pracovníky, protože „učivo základky přeci zvládá každý“.Mmch, jsem přesvědčená o tom, že velká část zkušených sálových sester by ten slepák odoperovat zvládla, ona to totiž (pokud se jedná o standardní stav) zase taková rocket science není. A šikovná sestra, která to viděla 100× by to dala.

však v pohodě, já tu už psala, že klidně v akutním případě sálovou sestru, když by nebyl doktor :think: než aby děti seděli a koukali 14dní na Tv, tak ať se tam učí klidně uklízečka, když učivo 4.třídy zvládne. Já proti tomu nic nemám. Ale vnímáš, že je o krizovku, o 14 dní a ne o normální situaci do konce roku, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
21.2.24 18:03
@Trojlístek píše:
Ano.
Nedělat problémy, kde nejsou. Neuplatňovat své ego a nadřazenost.Otevřít se nečemu novému, ale s rozumem a citem.

Kromě těch frází z předvolebního plakátu - nějaké konkrétní řešení by nebylo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
21.2.24 18:06
@Jahru píše:
Chapu to dobře, že nekvalifikovaný člověk bude považován za učitele, pokud SLÍBÍ, že do 3 let od nástupu začne studovat pedák? 8o

ne, ze bude. Je. Stacilo mavnout kouzelnym proutkem a razem mame vice ucitelu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17983
21.2.24 18:07

@hanka.br. uvazuju, jakto ze doktori ty slepaky stihaji a my naucit ty decka ne :think: Prece i doktori jsou obcas nemocni. Mozna kdybysme ve skole zavedli prescasy -nocni, vikendy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11029
21.2.24 18:08
@hanka.br. píše:
Kromě těch frází z předvolebního plakátu - nějaké konkrétní řešení by nebylo?

To je překvapivě jednoduché, že?

Chápu, že už jsi tak zahledena sama do sebe a starého systému, že ti to nic neříká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
21.2.24 18:08
@Eliška píše:
@hanka.br. uvazuju, jakto ze doktori ty slepaky stihaji a my naucit ty decka ne :think: Prece i doktori jsou obcas nemocni. Mozna kdybysme ve skole zavedli prescasy -nocni, vikendy…

No když doktor v ordinaci není, tak se ordinace zavře. My to zavřít nemůžeme ani na den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
21.2.24 18:10
@Trojlístek píše:
To je překvapivě jednoduché, že?Chápu, že už jsi tak zahledena sama do sebe a starého systému, že ti to nic neříká.

Tak nic. Ale ani jsem nic konkrétního nečekala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
21.2.24 18:11
@hanka.br. píše:
No když doktor v ordinaci není, tak se ordinace zavře. My to zavřít nemůžeme ani na den.

abys to nezakrikla :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová