Je postup učitelky správný?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11000
21.2.24 16:54

@Matt 02 já ne, nechtěla bych to dělat.
Chyba je v rigidním a zastaralem školství.
Pak na to nasedá ego některych učitelek a je problém. Učitelky se nesnesou kolikrát ani mezi sebou. Stačilo mi to vidět při odjezdu na lyžák.
Hned v první třídě se vyrábí potíže a to, jakým perem děti píšou. Jakou barvu mají podrazky. Jaké mají pomucky a že do pouzdra se MUSÍ vejít mimo 12 barev fixi, 12 barev pastelek, tři tužek, a dvou per ještě dvě fixy na mazací tabulku, hadrik, nůžky, lepidlo, izolepa a ořezávátko a pravítko.

U straší dcery se větší potíže neřešili a to meli učitelku z důchodu. Té bylo jedno čím píšou, pokud to nebylo mazací pero. Bylo jí jedno v čem cvičí, pokud měla pochyb o podrazce, tak rychle zjistila jestli je, nebo není.

A proč hned v první třídě nevalit na děcka počítani, pyramidy, krokování a XY metod, kdy to decko začíná chápat +a- tak proč ho totálně nezmást.
Pak se začne počítat přes 10 a děcko nezná matematické rozklady.
Zato se řeší Hejný, kdy si jen tak škola usmyslí, že ho i přes protest rodičů bude aplikovat.

Tak jako já se nedivím hrozbou inspekce, zozfali lidé dělají zoufalé činy.
Ve finále škola dobře ví, že se nic nestane… Jako jo, bude to chvíli nepříjemné, ale tod vše. Zatím jsou veškerá ESA v rukách školy a jejich zaměstnanců.
Takže nic se nevyřeší. Takže je pořád klid. Začíná to od jednotlivců a konci celým systémem školství.
A pořád se jako diví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8866
21.2.24 16:57

@Trojlístek u
K nám přecházejí děti, které nechtějí Hejného metodu. Není nic jednoduššího než změnit školu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8866
21.2.24 17:00
@mado píše:
@Matt 02 to jsi dobrý Maty, moje kámoška pracovala v diagnosťaku a po třech letech odešla, nedávala ty dvanácti, trinactileté roztlestkavačky a tanečnice u diskotekovych tyčí, co měly za sebou desítky i stovky různých sexuálních zážitků všeho druhu. Třinactileté romské těhotné feťačky, kdy jejich rodičům to nepřišlo vůbec nepatřičné, vždyť oni taky fetuji a nemají dokončenou ani základní školní docházku.

Přesně. Potřebuji vidět výsledky své práce. Kladné výsledky. Ze někdo ne o umí. Pro tyhle děti tam jsrm především. Proto neučím na učilišti. Tam těch dobrých výsledků je bohužel velmi poskrovnu.
Tady toto je šílený level :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11000
21.2.24 17:05

Takže klidně ať se rodiče ozvou. Bohužel že své zkušenosti vím, ze je to na nic. Ředitelka, ředitel, vždy bude start za personálem, nebo udělá malé bezvýznamné bubu.

S dcerou na druhém stupni potíže nemám. Občas něco dovysvětlíme.
Dceru na prvním stupni, v první tříde si více méně řeším sama s manželem. Ona si od kroutí nějaké nesmyslné hodiny. Potom zjistím co nepochopila. Je toho hodně. Protože tolik metod, co na ně učitelka vyplivne je naprosto zbytečné.
Starší dcera se bez těchto zbytečných opicek obešla.

Co s touhle nekompetentní učitelkou opravdu netuším, protože pro ni je kvantita více, jak kvalita. A prim hraje její nezkušené ego, kdy teprve nedávno vylezla ze školy, nemá ani vlastní děti, zato má patent na vytváření problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17981
21.2.24 17:06

@Trojlístek to jsi me pobavila temi pozadavky na penal :lol: Ucim nekolik deti, ktere maji pouze obyc tuzku - pokud maji teda dobry den. Jinak nemaji nic. Jedna pise svetle zlutou pastelkou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
21.2.24 17:07
@matkabagristy píše:
aprobace je vdelani pro dane predmety. Ty mas na mysli kvalifikaci. Dle nejnovejsi zakonne upravy je povazovan za kvalifikovaneho i studujici ucitel. AP bez vs pedagogickeho vzdelani neni kvalifikovany ucitel. Ale kvalifikovany ucitel muze pusobit jako ap. Porovnala bych to se zdravotni sestrou a osetrovatelkou.

Jo ták, jasně. Ale dočasně zkrátka může učit i nějaký ajťák nebo chemik/fyzik/umělec, přitom nemá kvalifikaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9795
21.2.24 17:09
@BohunkaP píše:
No… a co jako? S tímhle u mne nepochodíš - jak jsem psala, tohle je mi úplně fuk. Jestliže ředitel pro tu chvíli nedokáže personální problém vyřešit jinak, tak pokud tu látku sám ovládá, ať jim to v případě nouze vysvětlí třeba kominík :nevim:Nicméně, jak jsem psala - jen si stěžuj. Příště, až je asistentka dostane na starost, pustí jim video nebo rozdá pastelky… Každý máme jiné priority, no :nevim:

A mohou k personálním problémům přistupovat stejně i ředitelé nemocnic? Když bude chybět chirurg, tak apendix odoperuje sálová sestra, jakýpak copak, viděla to stokrát.
Pak ať se učitelé nediví, že jejich povolání nemá respekt, když tady velká část uživatelů tvrdí, že vůbec není problém, když novou látku vysvětluje AP (která nemusí mít ani maturitu). Tak k čemu pak učitel potřebuje VŠ, když člověk po pártýdenním kurzu má zvládnout to samé, se stejným výsledkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11000
21.2.24 17:10
@truelly píše:
@Trojlístek u
K nám přecházejí děti, které nechtějí Hejného metodu. Není nic jednoduššího než změnit školu.

Tak to prrr, tahle škola taky Hajného neměla a slibovali, že s tím ani začínat nebudou.
Proto jsme tu školu vybrali a přišli najednou v pololetí se seminářem pro rodiče.
Navíc v době, kdy je většina rodičů v práci.

Píšeš ty? Změnit školu? Která ví jak jsou sociální vazby důležité? Jak je pro děti důležité mít jistotu a rutinu!
To mě vážně překvapuješ!

Ano, je těžké změnit školu, když kupříkladu dítě ma dobrý kolektiv dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11000
21.2.24 17:19
@Eliška píše:
@Trojlístek to jsi me pobavila temi pozadavky na penal :lol: Ucim nekolik deti, ktere maji pouze obyc tuzku - pokud maji teda dobry den. Jinak nemaji nic. Jedna pise svetle zlutou pastelkou :nevim:

No, já se moc nebavím. Dovolila jsem si to řešit a to jsem nikdy neměla dělat.
Může člověk řešit cokoli po dobrém a stejně to nikdy není k dobru dítěte.

Neříkám, že všechny učitelky jsou takové. Budu se opakovat u starší dcery jsou učitelky bez větších potíží v pohodě a dá se s nimi domluvit i když za ni přijde jen dcera.

Tenhle materiál s čím máme tu čest je k pláči. A pokud je takových ve školství vice, tak se nedivím, kam to došlo.
Protože si stejně mohou dělat co chtějí… Nic se dít nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17981
21.2.24 17:22

@Trojlístek no ja se taky moc nebavim :nevim: Zluta pastelka se blbe cte.
Ber to tak, ze material je na obou stranach ruznorody. Ja to tak taky beru. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11000
21.2.24 17:24
@Jahru píše:
A mohou k personálním problémům přistupovat stejně i ředitelé nemocnic? Když bude chybět chirurg, tak apendix odoperuje sálová sestra, jakýpak copak, viděla to stokrát.
Pak ať se učitelé nediví, že jejich povolání nemá respekt, když tady velká část uživatelů tvrdí, že vůbec není problém, když novou látku vysvětluje AP (která nemusí mít ani maturitu). Tak k čemu pak učitel potřebuje VŠ, když člověk po pártýdenním kurzu má zvládnout to samé, se stejným výsledkem.

Že? Že se pořád diví, že upadají…
Není to dávno, kdy tady běžela diskuse k asistentkam.
Ti co teď nejvíce tu asistentku obhajují, mě v diskusi trhali na kusy, že asistentky jsou méně než učitelky (jinými slovy). Že prostě to vzdělání nemají, natož aby třeba učily cizy jazyk nebo výchovy. Že jim nesahají nikam a najednou jim nevadí, že hodnotí…

Prostě zoufalství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
21.2.24 17:26
@Lama Lama píše:
Jo ták, jasně. Ale dočasně zkrátka může učit i nějaký ajťák nebo chemik/fyzik/umělec, přitom nemá kvalifikaci.

no, tak aby to tak nebilo do oci, vznikl novy zakon o pedagogickych pracovnicich, ktery je uznava jako kvalifikovane, pokud do 3 let zahaji studium. Ucitelu je malo, misto aby zodpovedni udelali kroky k tomu, aby jich pribylo, vymysli paskvil s kvalifikaci a rozkolisaji duveru ve stabilitu rozpoctu skol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21978
21.2.24 17:27

@Jahru vím o holce, která studovala třetí ročník Pedagogické fakulty, obor zeměpis a TV druhý stupeň a SŠ s učila přitom na prvním stupni matiku, češtinu a angličtinu a ještě chemii v osmičce. Normálně celý školní rok, jen pátky měla volné na svoji školu.
Holka vyřízena a ředitelka se divila, že nechce další rok pokračovat. Přitom dohoda, než holka nastoupila zněla na tělocvik a zeměpis na druhém stupni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8866
21.2.24 17:27
@Trojlístek píše:
Tak to prrr, tahle škola taky Hajného neměla a slibovali, že s tím ani začínat nebudou.
Proto jsme tu školu vybrali a přišli najednou v pololetí se seminářem pro rodiče.
Navíc v době, kdy je většina rodičů v práci.

Píšeš ty? Změnit školu? Která ví jak jsou sociální vazby důležité? Jak je pro děti důležité mít jistotu a rutinu!
To mě vážně překvapuješ!

Ano, je těžké změnit školu, když kupříkladu dítě ma dobrý kolektiv dětí.

Ano, já. Donucena výsledky a srovnáním jsem obě své děti přemístil z neschopné vesnické základky do města, kde učím. Rozdíly mezi ZŠ jsou opravdu drastické. Jak v personálním obsazení, v nabídce cizích jazyků, možnostech soutěží, kroužků, Erasmus, domluvy a jednání s rodiči a nebo zvládání Covidu a online výuky :zed:
Dcera utekla před autistou do výběrovky, mají skvělý kolektiv i výsledky. Synova bývalá třída je označována za třídu hrůzy a řešila se tam těžká šikana…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
21.2.24 17:28
@Eliška píše:
@Trojlístek no ja se taky moc nebavim :nevim: Zluta pastelka se blbe cte.
Ber to tak, ze material je na obou stranach ruznorody. Ja to tak taky beru. ;)

kdyby se mi mely vratit vsechny rozpujcovane propisky, otevru si papirnictvi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová