Je postup učitelky správný?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41283
21.2.24 15:29
@matkabagristy píše:
14 dni nemocenska je kratkodoba zalezitost, to se obvykle nahrada neshani, pokryje se to suply a dohledem nad zaky (to se u nas dava i ap). Nam ted chybi hodne matikaru, tak jdu do boje i ja. :roll: Pri dlouhodobe pn se nahrada shani, ale casto dost tezko. Nasi „nahradni“ matikarku v duchodu posledne vytocila moje trida natolik, ze se uz mozna neukaze, ze to nema zapotrebi.

ten náš je zároveň tělocvikář, takže jezdí s různými třídami po různých akcí, takže supl máme taky často -) většinou češtinářka nebo angličtinářka a když nemůže ani jedna, tak občas i ta AP, to je život 8) po suplu u nás se občas divím, že se ty dotyčné vůbec vrací, je to zvěřinec :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
21.2.24 15:29
@matkabagristy píše:
AP neni neaprobovany ucitel

Možná se to nejmenuje neaprobovaný. Nemyslím to, že češtinářka učí fyziku. Myslím studenta pátého ročníku pedáku, který už učí ( běžné), mistra odborného výcviku nebo chemika s VŠCHT, který ještě nemá dodělané pedagogické minumum ( nebo jak se to dneska jmenuje)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
21.2.24 15:36
@Keyllah píše:
tady ale nejde o druhý stupeň.

To úvodní příspěvek nevysvětluje, nečetla jsem celou diskuzi. Začátky rovnic budou tak čtvrtá, pátá třída. To je jedno, přesáhla své kompetence, škola měla zajistit adekvátní náhradu. Třeba vytáhnout z důchodu, rodičovské s větším dítětem, udělat vše pro to, aby tam novou látku nevysvětlovala AP.

Když u dcery na prvním stupni chyběla paní učitelka, měli 2 hodiny učitelku jiné třídy(tam šla v té době hlídat vychovatelka) a zbytek dne vychovatelka. Vše měla připravené od učitelů. Prý nic moc k učení nemluvila, jen pouštěla videa na interaktivní tabuli, rozdávala pracovní listy a chvilku hráli i hry.

Myslím si, že v uvedeném případě by měla dostat škola zpětnou vazbu, že takto opravdu ne. Jinak se to bude dít pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
21.2.24 15:37
@1Pears1 píše:
Ano, zvlášť na druhém stupni. Udělala bych takové haló, že by dlouho nezapomněli. Podala bych stížnost na vedení, že jsem se dozvěděla o přesahu kompetencí AP a žádám vysvětlení. Kdyby vysvětlení, proč nezajistili adekvátní suplování, nepřišlo nebo nebylo by uspokojivé, obrátím se výše. To bych taky udělala. Je potřeba, aby ten bordel, který na některých školách funguje, rodiče systematicky zaráželi.
AP pravděpodobně vysvětlovala látku, které úplně nerozumí. Učitel předmět
studuje 5 let. Když dítěti něco špatně vysvětlí v začátku, hůře se to napravuje.

Však to jsou rovnice typu x-7 se rovná 10. Není to druhý stupeň, tohle dokáže vysvětlit i průměrný páťák a dítě, které má z matiky dobré známky, to pochopí hned. Pokud ne, je na čase tomu trochu věnovat i doma. Pokud ani to nezabírá, je na čase si přiznat, že dítěti matika nejde, nevzdávat procvičování, ale zároveň myslet na to, že by bylo fajn pomoct dítěti najít něco, co mu půjde a kam by se mohlo začít ubírat, protože na střední školu to asi nebude. To nejsou těžké rovnice.

Příspěvek upraven 21.02.24 v 16:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41283
21.2.24 15:38
@1Pears1 píše:
To úvodní příspěvek nevysvětluje, nečetla jsem celou diskuzi. Začátky rovnic budou tak čtvrtá, pátá třída. To je jedno, přesáhla své kompetence, škola měla zajistit adekvátní náhradu. Třeba vytáhnout z důchodu, rodičovské s větším dítětem,udělat vše pro to, aby tam novou látku nevysvětlovala AP.

Když u dcery na prvním stupni chyběla paní učitelka, měli 2 hodiny učitelku jiné třídy(tam šla v té době hlídat vychovatelka) a zbytek dne vychovatelka. Vše měla připravené od učitelů. Prý nic moc k učení nemluvila, jen pouštěla videa na interaktivní tabuli, rozdávala pracovní listy a chvilku hráli i hry.

Myslím si, že v uvedeném případě by měla dostat škola zpětnou vazbu, že takto opravdu ne. Jinak se to bude dít pořád.

kvůli dvěma týdnům? :think: to jsem netušila, že se dělá kvůli dvěma týdnům a že je dost učitelů, kteří by na to přistoupili :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30318
21.2.24 15:53
@1Pears1 píše:
Ano, zvlášť na druhém stupni. Udělala bych takové haló, že by dlouho nezapomněli. Podala bych stížnost na vedení, že jsem se dozvěděla o přesahu kompetencí AP a žádám vysvětlení. Kdyby vysvětlení, proč nezajistili adekvátní suplování, nepřišlo nebo nebylo by uspokojivé, obrátím se výše. To bych taky udělala. Je potřeba, aby ten bordel, který na některých školách funguje, rodiče systematicky zaráželi.
AP pravděpodobně vysvětlovala látku, které úplně nerozumí. Učitel předmět
studuje 5 let. Když dítěti něco špatně vysvětlí v začátku, hůře se to napravuje.

Učím už asi 15 let, vystudované 4 předměty a už jsem učila vše mimo jazyků. Takže ano, máme aprobovanost, ale pak můžeme učit vše a ono to jde. Nikdo neví co má za vzdělání AP, jak měla připravené přípravy, jak vysvětlovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26255
21.2.24 15:56
@Keyllah píše:
kvůli dvěma týdnům? :think: to jsem netušila, že se dělá kvůli dvěma týdnům a že je dost učitelů, kteří by na to přistoupili :think:

ne, to se opravdu nedělá. 14 dní je celkem běžná doba nemoci, to se vykrývá vlastními dostupnými zdroji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21981
21.2.24 16:02
@1Pears1 píše:
To úvodní příspěvek nevysvětluje, nečetla jsem celou diskuzi. Začátky rovnic budou tak čtvrtá, pátá třída. To je jedno, přesáhla své kompetence, škola měla zajistit adekvátní náhradu. Třeba vytáhnout z důchodu, rodičovské s větším dítětem, udělat vše pro to, aby tam novou látku nevysvětlovala AP.

Myslím si, že v uvedeném případě by měla dostat škola zpětnou vazbu, že takto opravdu ne. Jinak se to bude dít pořád.

Tak když neumíš vysvětlit svému dítěti ve čtvrté třídě rovnice, tak požádej manžela nebo souseda. Fakt kvůli tobě nebudou na dva týdny dělat nikde ve škole manévry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
21.2.24 16:04
@truelly píše:
@Matt 02:,( Tak to je ale škoda. Mladých vystudovaných učitelů je do školy třeba jako sůl…

To jo, ale zas musí být člověk soudný. Mně došlo, že na to prostě nemám povahu. Já vím, že bych se snažil, že by mě to bavilo a vím, že se dokážu s dětmi vždy domluvít, že mě mají děti rádi a že bych to dělal srdcem, ale také vím, že některé rodiče bych moc nedával, stresovalo by mě to. Já nejsem úplně splachovací typ člověka. Tak jsem se vrhnul na dráhu vychovatele, zatím v SVP a jsem spokojený. S dětmi se snažím vždycky nějak vyjít, vcítit se do nich a vždy se nějak domluvíme i v souladu mých kompetencí. Tam problém vůbec není. Co se týče rodičů, tak jsou dva typy. Jedni se snaží, sice třeba podle sebe a podle svých schopností, ale snaží, protože jim teče do bot, kvůli výchovným problémům jejich dětí jsme někdy poslední stanice před úředním odebráním do UV, poslední šance a to už některé opravdu probere. Navíc je umístění dobrovolné, s výjimkou, pokud to nenařídí soud, jako tu poslední šanci, ale většinou je to tak, že o to i samotní rodiče stojí a tím pádem proto něco musí udělat(několik, zpravidla tři sezení před přijetím) a prostě musí vyvinout nějakou snahu a v naprosté většině je to jejich svobodné rozhodnutí. Tak to logicky prostě funguje jinak než ve škole, kam dítě prostě musí. No a pak jsou rodiče, co sice splní ten základ pro přijetí dítěte, ale zbytek se nesnaží, nespolupracují, nedojdou ani na návštěvu, přesto, že je to jejich povinností a jsou s tím dopředu srozuměni a podepisují se pod to. To je ta smutnější část a osobně mi je dětí z takových rodin líto a mrzí mě to, takže to má i svoje stinné stránky, ale pořád je to pro mě přijatelnější, než co chvíli řešit s rodiči blbosti typu supl. Mě by to prostě ubíjelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
21.2.24 16:07
@Lama Lama píše:
Možná se to nejmenuje neaprobovaný. Nemyslím to, že češtinářka učí fyziku. Myslím studenta pátého ročníku pedáku, který už učí ( běžné), mistra odborného výcviku nebo chemika s VŠCHT, který ještě nemá dodělané pedagogické minumum ( nebo jak se to dneska jmenuje)

aprobace je vdelani pro dane predmety. Ty mas na mysli kvalifikaci. Dle nejnovejsi zakonne upravy je povazovan za kvalifikovaneho i studujici ucitel. AP bez vs pedagogickeho vzdelani neni kvalifikovany ucitel. Ale kvalifikovany ucitel muze pusobit jako ap. Porovnala bych to se zdravotni sestrou a osetrovatelkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
21.2.24 16:10
@Keyllah píše:
kvůli dvěma týdnům? :think: to jsem netušila, že se dělá kvůli dvěma týdnům a že je dost učitelů, kteří by na to přistoupili :think:

to vis, ze ne. Navic by se to skolam prodrazilo, platit pn i pracovni silu. Se to radsi soupne ucitelum jako neplaceny dohled nad zaky nebo za „odpadle“ hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
21.2.24 16:11
@mado píše:
Tak když neumíš vysvětlit svému dítěti ve čtvrté třídě rovnice, tak požádej manžela nebo souseda. Fakt kvůli tobě nebudou na dva týdny dělat nikde ve škole manévry.

No a přesně pro takový typ rodiče jsem si to na poslední chvíli rozmyslel. To už se líp vyjde s téměř negramotnými rodiči nebo s hodně sociálními případy, na to mám trpělivost a umím s nimi jednat, vím jak je dostat na svou stranu, ale tohle bych nedal. Takovýhle nesmyslný boje, vyhrožování inspekci atd. To je síla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22069
21.2.24 16:21
@Matt 02 píše:
No a přesně pro takový typ rodiče jsem si to na poslední chvíli rozmyslel. To už se líp vyjde s téměř negramotnými rodiči nebo s hodně sociálními případy, na to mám trpělivost a umím s nimi jednat, jak je dostat na svou stranu a tohle bych nedal. Takovýhle nesmyslný boje, vyhrožování inspekci atd. To je síla.

Bohužel, tenhle typ lidí potkáš v životě všude.

Něco ve smyslu “doktore, že jste mi zachránil život, to byla vaše povinnost - však je to vaše práce, za to jste placený – ale jestli mi nezaplatíte ten rozbitý displej na mobilu, tak vám udělám haló, že na to dlouho nezapomenete”…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
21.2.24 16:25
@BohunkaP píše:
Bohužel, tenhle typ lidí potkáš v životě všude.Něco ve smyslu “doktore, že jste mi zachránil život, to byla vaše povinnost - však je to vaše práce, za to jste placený – ale jestli mi nezaplatíte ten rozbitý displej na mobilu, tak vám udělám haló, že na to dlouho nezapomenete”…

No to máš pravdu, on to nemá nikdo lehký, v každé profesi je něco, ale myslím, že učitelé vedou. Oni jsou z nějakého mě neznámého důvodu trnem v oku pro nejvíc lidí a každý druhý by jejich práci dělal lépe a umí to líp. Jo i u doktorů to platí, taky to není lehký, každý druhý ví, co mu je, protože si to přečetl na netu :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21981
21.2.24 16:40

@Matt 02 to jsi dobrý Maty, moje kámoška pracovala v diagnosťaku a po třech letech odešla, nedávala ty dvanácti, trinactileté roztlestkavačky a tanečnice u diskotekovych tyčí, co měly za sebou desítky i stovky různých sexuálních zážitků všeho druhu. Třinactileté romské těhotné feťačky, kdy jejich rodičům to nepřišlo vůbec nepatřičné, vždyť oni taky fetuji a nemají dokončenou ani základní školní docházku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová