Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kde jste vzali ten dům, který máte? A v tom bytu byste mohli bydlet? Edit: a jinak dítěti bych klidně pomohla, ale nechtěla bych, aby moje pomoc spadla do SJM.
Příspěvek upraven 20.02.24 v 19:43
A kdo pomáhá dětem? Nikoho takovýho neznám. Pomoct si musíš sama, nespoléhat na rodiče, že ti něco dají. Každý prostě má bydlet tak, na co má.
@Anonymní píše:
Ahoj, ráda bych se jen zeptala na názor ostatních lidí. Jde o to, že v budoucnu tak do roku až dvou by měly být kousek od rodičů na prodej nějaké pozemky na stavbu domu. Rodiče už dlouho chtějí, abysme bydleli co nejblíž od nich. Nějakou hotovost máme a potom bysme mohli prodat dům a postavit si tam. Rodiče bydlí ve vlastním domě a ještě k tomu vlastní menší byt, kterej je pořád prázdnej. Napadlo mě, že by byla možnost ten byt pronajmout a že bysme třeba rok, dva mohli ten nájem použít na splácení hypotéky na ten pozemek než by se prodal stávající dům. No když jsem to nadhodila, tak se to moc neujalo. Že si to tam přece nenechají od někoho vybydlet a že co kdyby tam náhodou potřebovali jít bydlet. No pro mě zvláštní argumenty. I oni by si mohli tak k důchodu přilepšit Vím, že je ten byt jejich a nemám právo jim do toho kecat, ale když vidím jak třeba jiný rodiče dětem pomáhají, když můžou, tak mě to celkem mrzí. Co si myslíte vy? Prosím anonym
Pronájem by tedy přilepšil rodičům nebo vám?
Pomocí svým dětem není povinnost. Smiř se s tím. Nám rodiče ani z jedné strany nedarovali do života ani shnilou bramboru a ještě koukali, co kápne z nás za péči a finance. Neřešíme, jedeme si svou lajnu a začali jsme od nuly s holou zádelí. Doporučuji vyzkoušet…víc si pak člověk váží svých vydřených peněz a věcí.
Příspěvek upraven 20.02.24 v 19:43
@Anonymní píše:
Ahoj, ráda bych se jen zeptala na názor ostatních lidí. Jde o to, že v budoucnu tak do roku až dvou by měly být kousek od rodičů na prodej nějaké pozemky na stavbu domu. Rodiče už dlouho chtějí, abysme bydleli co nejblíž od nich. Nějakou hotovost máme a potom bysme mohli prodat dům a postavit si tam. Rodiče bydlí ve vlastním domě a ještě k tomu vlastní menší byt, kterej je pořád prázdnej. Napadlo mě, že by byla možnost ten byt pronajmout a že bysme třeba rok, dva mohli ten nájem použít na splácení hypotéky na ten pozemek než by se prodal stávající dům. No když jsem to nadhodila, tak se to moc neujalo. Že si to tam přece nenechají od někoho vybydlet a že co kdyby tam náhodou potřebovali jít bydlet. No pro mě zvláštní argumenty. I oni by si mohli tak k důchodu přilepšit Vím, že je ten byt jejich a nemám právo jim do toho kecat, ale když vidím jak třeba jiný rodiče dětem pomáhají, když můžou, tak mě to celkem mrzí. Co si myslíte vy? Prosím anonym
Nebuď pijavice. Moji rodiče mají taky nemovitosti i tchanovci a nic po nich nechci. Na vše si vyděláme sami a nepotřebujeme parazitovat
@Ignácie píše:
Pronájem by tedy přilepšil rodičům nebo vám?
No samozřejmě ze zakladatelce. To tam píše, ze by jim splácel hypo
Kdyby to napadlo je a ty ses sem přišla zeptat, bylo by to v pohodě. Ale nutit rodičům jak mají nakládat se svým majetkem abyste z toho něco měli je na hlavu.
Par otázek: Čí je barak ve kterém bydlíte a jak jste ho získali?
Je ten být připraven k nastehovani? Je nedaleko domu rodičů?
Ono totiž - pronajímat byt muže byt fakt docela na prd “zábava”. Vůbec se jim nedivím ze se boji, jak by dopadl.
Naše teta vloni prebirala byt od dlouholeté nájemnice, a bohužel zjistila, ze je v naprosto katastrofálním stavu. Úplně normální paní psychicky onemocněla a udělala z bytu skládku.
A jak by si teda rodiče polepšili když by ten nájem splácel vám hypotéku?
Když už tak bych se zkusila domluvit jestli by jste nemohli v tom bytě být vy, prodat dům a začít stavět.
Myslela jsem, že teď by mohl ten nájem pomoct jim a pak třeba jednou chvíli nám. Kolikrát si stěžují, že musí pořád šetřit, tak jsem už hodněkrát přemýšlela proč to nepronajmou. Stávající dům jsme koupili a zrekonstruovali. Ještě zbývá něco doplatit. Určitě to není samozřejmost, ale okolo sebe mám lidi, kterým rodiče pomohli k bydlení. Třeba když zdědili byt nebo dům, tak ho neprodali a dali ho dětem. Samotný je mi to blbý a nikdy jsem od nich nic nechtěla, ani nedostala.Jen mě to tak napadlo a já bych to nejspíš pro svoje děti udělala.
@PaníBovaryová píše:
Proc se tam chcete stehovat?
Protože to chtějí rodiče. Vždyť to píše ![]()
@Anonymní píše:
Myslela jsem, že teď by mohl ten nájem pomoct jim a pak třeba jednou chvíli nám. Kolikrát si stěžují, že musí pořád šetřit, tak jsem už hodněkrát přemýšlela proč to nepronajmou. Stávající dům jsme koupili a zrekonstruovali. Ještě zbývá něco doplatit.Určitě to není samozřejmost, ale okolo sebe mám lidi, kterým rodiče pomohli k bydlení. Třeba když zdědili byt nebo dům, tak ho neprodali a dali ho dětem. Samotný je mi to blbý a nikdy jsem od nich nic nechtěla, ani nedostala.Jen mě to tak napadlo a já bych to nejspíš pro svoje děti udělala.
a proč se chcete znovu stěhovat, stavět a znovu platit hypo? ![]()
Ano, ten byt je ve stejným městě jako bydlí rodiče. Oni ho dřív nějakou dobu pronajímali a vždycky tam měli slušný lidi, ale potom ho nechali zrekonstruovat a už se báli, aby jim to někdo nezdevastoval a je to prázdný už třeba pět let.To, že bysme tam šli my s tím by asi problém nebyl, ale máme dvě děti a ten byt je fakt malej, tak nevím. Samozřejmě si uvědomujiu, že ta nabídka by měla přijít od nich a samotný mi to je trochu blbý, ale i tak mě to trochu mrzí. Oni právě sami říkají, jak chtějí, abysme šli bydlet blízko k nim, jen nevím, jestli si plně uvědomují dnešní ceny a naše platy.Ale děkuju za názory.