Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Livi92 Tak pokud do toho sype jen svoje peníze, je to její volba. Já bych na tohle nepřispěla ani halíř.
@Keyllah no to já taky…a stěhovat se blíž k matce generálce ani omylem… ![]()
@Monchichik píše:
@Keyllah no to já taky…a stěhovat se blíž k matce generálce ani omylem…
mě by se ani nechtělo se podruhé stěhovat, stavět a hlavně splácet ![]()
@Keyllah píše:
a? možná s tím ty starosti prostě mít nechtějí. Myslíš, že služby realitky jsou zadarmo? v tom bytě dlouho nikdo nebydlel, takže co nějaký generální úklid? rekonstrukce? odvoz starého nábytku? to všechno chce čas a peníze a to prostě třeba nechtějí v 70letech řešit.
Píšu, že realitce se služby zaplati. Ty jsi to nečetla? Někdo hledá východisko, někdo hledá důvod,, aby to nešlo. Běžná věc.
@Anonymní píše:
To stěhování chtějí rodiče, ale i my. Bylo by fajn tam bydlet a ne jen kvůli nim. Samozřejmě, že musíme koukat na finance. My spíš mysleli až ty pozemky budou, tak aby nám neutekly a mohl se jeden koupit. Dali bysme tu hotovost co máme, ale vzhledem k tomu, že už jednu hypotéku splácíme, tak by bylo náročný platit třeba dalších 15 000 měsíčně za ten pozemek. Kdyby byl ten pozemek, tak by se pak v klidu mohl řešit prodej našeho domu. Samozřejmě nikdo nechtěl, aby to vše zařizovali naši. Kdyby nám dali byt k dispozici, abysme se postarali, tak s tím nemáme problém. Jenže máma je generál a potřebuje o všem rozhodovat, takže do toho by nešla už vůbec. Nevěřím, že by do toho bytu někdy šli a i kdyby, tak mi přijde na hlavu držet třeba 10 let prázdnej byt kdybych tam náhodou někdy chtěla jít. Táta s tím, že je ten byt prázdnej nesouhlasí, ale doma rozhoduje máma. Není zlá, má nás ráda, ale v něčem má fakt divný názory a je to taková drama queen. Tátovi právě taky vadí, že místo, aby jim ten byt vydělával, tak musí ještě za něj platit oni. Určitě nejsou všichni nájemníci neplatiči a nepřizpůsobiví. To by si asi všichni nekupovali a pak nepronajímali investiční byty. Určitě by se dalo o spoustě věcí mluvit, ale když nechce, tak už to nebudu řešit a uvidíme jak se to vyvine. Nejvíc mě štve, když pak přijede na návštěvu a hned začne, abysme se už konečně přestěhovali blíž a říká to tak jako kdybysme měli x mega na účtu a dělali jí to naschvál.
Proč jí normálně neřeknete, že na to přestěhování nemáte peníze?
Oni tam kdysi dávno nějakou dobu nájemníky měli a nikdy s nima nebyly problémy. Tenkrát měli smlouvu normálně od právníka. Pak když se tamty odstěhovaly, tak už to nechtěli pronajímat, že to chtějí zrekonstruovat. Potom trvalo několik let než se k tomu rozhoupali. Ta rekonstrukce je stála podle mě tak 100 000. No a od tý doby to zase máma nechce pronajmout, aby jí to někdo nezničil. Samozřejmě to celé financují s tátou dohromady. Nevěřím, že on by do toho bytu šel. Dům postavili vlastníma rukama, pořád museli šetřit a on už dřív několikrát řekl, že se z baráku nehne. Mají docela velký dům a jsou tam 2. Táta i kdysi navrhoval, že by se 2 místnosti přistavěli a mohli bysme jít k nim. Do toho by se nám moc nechtělo, protože si myslíme, že dvougenerační bydlení nic moc, ale stejně by to krachlo kvůli mámě, protože ta byla samozřejmě proti, protože ta přístavba a my tam bysme narušili její klid a pohodlí. Je to s ní těžký. Ona jakoby něco chce, ale vlastně pro to nechce nic udělat. Chce nás mít blízko, ale pak je jí všechno zatěžko. Jinak zase není takovej typ, že by nám do něčeho nějak kecala nebo pak chodila na nevyžádaný návštěvy. Mám ještě sestru, ale o hodně starší a ta tenkrát dostala dům po babiččce, aby měla něco do začátku. Tenkrát to tak vyšlo. Já v té době byla malá.
@PaníBovaryová píše:
Proč jí normálně neřeknete, že na to přestěhování nemáte peníze?
Ono by to asi nějak šlo, ale museli bysme se hodně uskromnit a taky se toho trochu bojíme. Nikdo neví za jak dlouho a za kolik přesně by se náš dům prodal. Nějakou dobu bysme asi 2 hypotéky utáhli, ale ne třeba x let. Mysleli jsme jen, že by bylo fajn mít takovou trochu jistotu peněz na chvíli z toho nájmu. I kdyby na to třeba nedošlo, ale mít tu možnost, že kdyby cokoliv, tak že by nám těmi penězi mohli rodiče pomoct. Jinak jsme kolikrát říkali, že je to všechno hrozně drahý a že úplně nevíme.
@Anonymní píše:
Ono by to asi nějak šlo, ale museli bysme se hodně uskromnit a taky se toho trochu bojíme. Nikdo neví za jak dlouho a za kolik přesně by se náš dům prodal. Nějakou dobu bysme asi 2 hypotéky utáhli, ale ne třeba x let. Mysleli jsme jen, že by bylo fajn mít takovou trochu jistotu peněz na chvíli z toho nájmu. I kdyby na to třeba nedošlo, ale mít tu možnost, že kdyby cokoliv, tak že by nám těmi penězi mohli rodiče pomoct. Jinak jsme kolikrát říkali, že je to všechno hrozně drahý a že úplně nevíme.
pokud budeš mluvit takto neurčitě, budeš otázky o odstěhování poslouchat ještě hodně dlouho.
Prostě jí řekněte, že na další hypotéku nemáte. Ne, že „úplně nevíte“. To opravdu zní, jak kdyby se vám jenom nechtělo.
@Anonymní píše:
Oni tam kdysi dávno nějakou dobu nájemníky měli a nikdy s nima nebyly problémy. Tenkrát měli smlouvu normálně od právníka. Pak když se tamty odstěhovaly, tak už to nechtěli pronajímat, že to chtějí zrekonstruovat. Potom trvalo několik let než se k tomu rozhoupali. Ta rekonstrukce je stála podle mě tak 100 000. No a od tý doby to zase máma nechce pronajmout, aby jí to někdo nezničil. Samozřejmě to celé financují s tátou dohromady. Nevěřím, že on by do toho bytu šel. Dům postavili vlastníma rukama, pořád museli šetřit a on už dřív několikrát řekl, že se z baráku nehne. Mají docela velký dům a jsou tam 2. Táta i kdysi navrhoval, že by se 2 místnosti přistavěli a mohli bysme jít k nim. Do toho by se nám moc nechtělo, protože si myslíme, že dvougenerační bydlení nic moc, ale stejně by to krachlo kvůli mámě, protože ta byla samozřejmě proti, protože ta přístavba a my tam bysme narušili její klid a pohodlí. Je to s ní těžký. Ona jakoby něco chce, ale vlastně pro to nechce nic udělat. Chce nás mít blízko, ale pak je jí všechno zatěžko. Jinak zase není takovej typ, že by nám do něčeho nějak kecala nebo pak chodila na nevyžádaný návštěvy. Mám ještě sestru, ale o hodně starší a ta tenkrát dostala dům po babiččce, aby měla něco do začátku. Tenkrát to tak vyšlo. Já v té době byla malá.
OT - tvůj klid a pohodlí nenaruší se přestěhovat vedle máti? Co vaše práce? Škola, školka?
Co pan manžel? Je nadšený, že bude bydlet blízko tchyně generála? ![]()
@Vada píše:
Píšu, že realitce se služby zaplati. Ty jsi to nečetla? Někdo hledá východisko, někdo hledá důvod,, aby to nešlo. Běžná věc.
ale oni nehledají východisko ani důvod, oni to prostě pronajímat nechtějí ![]()
@Serpentini píše:
Myslím, že tím děděním byl myšlen buď přepis majetku ještě za života, když rodiče těch nemovitostí mají více nebo „dědění“ po prarodičích, kdy zemřou prarodiče a rodiče nemovitost nechají svým dětem. Teda aspoň takhle je to v mém okolí.
Jj, tímhle způsobem jsem ve 40 letech získala 1/6 bytu 2+1 v okresním městě
To člověku opravdu člověku vytrhne s trn z paty, co se bydlení týče
![]()
A takových lidí mám okolo sebe víc.
@sahrazad1 píše:
Nepronajimala jsem, tak bohatá nejsem. Jen jsem psala, ze ji toto chování tak maximálně muže být líto, ale to je asi tak všechno. Moje tchyně, vše co má, a ze má hodně moc, všechno dostala nebo zdědila. S myslíš, ze se rozdělí? Houby s octem. Tož tak.
Takovou tchýni mám taky.