Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lily-of-the-valley já třeba mam ještě oba dedecky, manžel taky. Takže než bychom vůbec měli nárok na dědictví, tak budeme mít nejspíš před důchodem
nehledě na to, ze obě rodiny jsou z paneláku, víc dětí - to dědictví i tak bude symbolické. Tedy pokud se konečně neobjeví ta pohádkově bohatá tetička, co nam vse v posledním dechu zanechá ![]()
@Tichošlápek píše:
@Lily-of-the-valley já třeba mam ještě oba dedecky, manžel taky. Takže než bychom vůbec měli nárok na dědictví, tak budeme mít nejspíš před důchodemnehledě na to, ze obě rodiny jsou z paneláku, víc dětí - to dědictví i tak bude symbolické. Tedy pokud se konečně neobjeví ta pohádkově bohatá tetička, co nam vse v posledním dechu zanechá
Já občas říkám manželovi, ze tedy už jsme spolu dlouho, za ten čas určitě poznal ze ne pro penize a ověřil si, ze z lásky. Takže je na case, aby mi konečně řekl o těch fondech ve Švýcarsku😅 no a nebo bohatém stryckovi z Ameriky.
A furt nic🤷♀️
@Lily-of-the-valley píše:
Já občas říkám manželovi, ze tedy už jsme spolu dlouho, za ten čas určitě poznal ze ne pro penize a ověřil si, ze z lásky. Takže je na case, aby mi konečně řekl o těch fondech ve Švýcarsku😅 no a nebo bohatém stryckovi z Ameriky.
A furt nic🤷♀️
Tobě nechodí ty maily, že dědíš po strýčkovi z Ameriky milióny dolarů? ![]()
@sahrazad1 píše:
Hele, já chápu, ze té to mrzí. Nic s tím ale neudelas. Tahle stará generace zamrzla někdy v komunismu, a vůbec nepobira, jak se svět od té doby změnil, a ze i ceny všeho jsou jiné. Navíc někdo se proste rozdělit nechce, ač sám dostal vše, tak to dal neposila. Ale nic s tím neudelas. Je to jak to je. Znám to velmi podobně od tchyně. Možná ještě trochu hůřale co, jestli nejste pod mostem, je to v pořádku. Akorát teda kvůli tvé mamce bych všechno nezahazovala - nechce ona, nechtěla bych ani já.
@Zumpa píše:
Tobě nechodí ty maily, že dědíš po strýčkovi z Ameriky milióny dolarů?
A po princovi z Ugandy, stačí jen poslat poplatek za administrativu a bude ze mě milionář ![]()
Jinak kamarádka má onoho bájného bohatého strýčka z Ameriky, akorát ten má kupu přímých, VELMI milujících dědiců. 😂 taky pech.
@Keyllah píše:ale vždyť zakladatelka dům má, to je „pod mostem“?
pronajímala jsi někdy byt? kolik ti to tak hodilo měsíčně? odváděla jsi daně? řešila neplatiče? soudila se, aby jsi je dostala pryč a řešila vybydlený byt? chuťovky…to pro svý rodiče fakt nechceš
Nepronajimala jsem, tak bohatá nejsem. Jen jsem psala, ze ji toto chování tak maximálně muže být líto, ale to je asi tak všechno. Moje tchyně, vše co má, a ze má hodně moc, všechno dostala nebo zdědila. S myslíš, ze se rozdělí? Houby s octem. Tož tak.
@Anonymní píše:
My se v rodině taky máme rádi, ale máma je taková zvláštní povaha. Je stará škola a nikomu nevěří. Je jim 70 a nevěřím tomu, že by do toho bytu šli z baráku bydlet. Ani nemají důvod. Ale třeba pořád řeší topení v domě. Maji zatím kotel na uhlí a máma si pořád stěžuje jaká je s tím práce a, že je stejně uhlí drahý. Ale nechápe to, že kdyby třeba už dřív ten byt pronajali, tak mohli mít třeba na čerpadlo. Mě spíš štve, že při každý příležitosti o tom mluví, abysme se konečně přestěhovali. Kolikrát mluví o nějakých pozemkách nebo domech na prodej. Jenže pozemky se pohybují mezi 2 a 3 miliony a třeba nedávno barák v ulici vedle od nich, před rekonstrukcí za 6 milionů. Jo my bysme o to stěhování taky stáli, ale nevím právě, jestli ji dochází, že nemáme někde ulitý miliony na účtu a máme dvě malý děti. Říkám jen, že mě to mrzí. Stejně jednou ten byt zdědíme my a brala jsem to tak, že by se to mohlo využít už ted no.
Vis co. Kdyby po mne nekdo chtel, at si na hrb hodim stehovani, stavbu, hypoteku a hledani dvou novych praci jinde, a na oplatku dostanu akorat rozkazovani a peci o dva seniory, tak se akorat tak zasmeju ![]()
Pekne nevyhodny podnik. Porad jsem nepochopila, proc to chces.
@Anonymní píše:
Ahoj, ráda bych se jen zeptala na názor ostatních lidí. Jde o to, že v budoucnu tak do roku až dvou by měly být kousek od rodičů na prodej nějaké pozemky na stavbu domu. Rodiče už dlouho chtějí, abysme bydleli co nejblíž od nich. Nějakou hotovost máme a potom bysme mohli prodat dům a postavit si tam. Rodiče bydlí ve vlastním domě a ještě k tomu vlastní menší byt, kterej je pořád prázdnej. Napadlo mě, že by byla možnost ten byt pronajmout a že bysme třeba rok, dva mohli ten nájem použít na splácení hypotéky na ten pozemek než by se prodal stávající dům. No když jsem to nadhodila, tak se to moc neujalo. Že si to tam přece nenechají od někoho vybydlet a že co kdyby tam náhodou potřebovali jít bydlet. No pro mě zvláštní argumenty. I oni by si mohli tak k důchodu přilepšit Vím, že je ten byt jejich a nemám právo jim do toho kecat, ale když vidím jak třeba jiný rodiče dětem pomáhají, když můžou, tak mě to celkem mrzí. Co si myslíte vy? Prosím anonym
Počkej, takže teď bydlíte v domě, který budete prodávat, protože rodiče chtějí, aby jste bydleli co nejblíž?
@arinecka píše:
Počkej, takže teď bydlíte v domě, který budete prodávat, protože rodiče chtějí, aby jste bydleli co nejblíž?
Spis bydli v dome ktery by mohli prodat a byt rodicum bliz presne tak, jak si rodice preji, ale potrebovali by od rodicu urcitou malou financni pomoc. Ktera by byla v moznostech rodicu, ale pomoci mladym s prestehovanim financne uz nechteji. ![]()
@Hobitka píše:
Spis bydli v dome ktery by mohli prodat a byt rodicum bliz presne tak, jak si rodice preji, ale potrebovali by od rodicu urcitou malou financni pomoc. Ktera by byla v moznostech rodicu, ale pomoci mladym s prestehovanim financne uz nechteji.
nepotřebovali
zakladatelka sama psala, že by to bylo pro rodiče na přilepšenou a pak třeba pro ně, ale barák už mají, tak prodají. Fakticky nejsou na tom nájmu závislí, jen by ho chtěli. O tom, kolik by to bylo pro rodiče starostí a že by nemuseli vydělat nic, neuvažuje…rodičům je přes 70, se nedivím, že se nehrnout do pronajímání cizím ![]()
Znám spousty pripadu, kdy rodice detem dali byt nebo nejak pomohli - a spoustu pripadu, kdy ne. Dokonce pripady, kdy volny byt byl jeden, tak ho dostal nejstarsi a hotovo. Nebo pripady, ze se jedno dite z rozdileni nemovitosti vyradilo, protoze si mezitim dokazalo poradit samo a bydleni uz ma.
Zivot neni spravedlivy.
je to velky rozdil platit nebo neplatit hypoteku, ale potom je dulezite, jak zvyhodnena mlada osoba zbyvajici penize vyuzije - jestli na luxusni zivot, nebo jestli zainvestuje do nejakeho budouzciho prijmu.
Mně to obecně přijde zvláštní a chápu tady komentáře. Jako stěhovat se blíž nemusíte přeci. Je to dobrovolné, když byste nechtěli, tak na pozemek nemáte ani pomyšlení, ne? Jenže vy k nim chcete dobrovolně v tomto případě, tudíž hypotéka by byla z vaší inciativy.
Chápu, že chceš využit možnost bytu rodičů, ale v tom případě, ať všechno zařizování ohledně pronájmu spadne na vaše bedra, když se tam něco poškodí, platic neplatí atd. - vše budete řešit vy.
Pokud jsi to ale zamýšlela tak, ať se rodiče starají a ty budeš jen sosat peníze z nájmu, tak je to nesmysl a nefér.
Možná, že kdyby jste to rodičům podali takto, tak s tím nemají problém. Ale očekávat, že rodiče budou mít na starost ještě jednu nemovitost a tobě to bude splácet v klidu hypotéku - to za mě teda fakt ne.
@Anonymní píše:
Myslela jsem, že teď by mohl ten nájem pomoct jim a pak třeba jednou chvíli nám. Kolikrát si stěžují, že musí pořád šetřit, tak jsem už hodněkrát přemýšlela proč to nepronajmou. Stávající dům jsme koupili a zrekonstruovali. Ještě zbývá něco doplatit. Určitě to není samozřejmost, ale okolo sebe mám lidi, kterým rodiče pomohli k bydlení. Třeba když zdědili byt nebo dům, tak ho neprodali a dali ho dětem. Samotný je mi to blbý a nikdy jsem od nich nic nechtěla, ani nedostala.Jen mě to tak napadlo a já bych to nejspíš pro svoje děti udělala.
A. nedrží si rodiče ten byt, že by tam třeba chtěli jít jednou bydlet až nebudou moct se starat o dům? A třeba neví, kdy to bude tak ten byt chtějí mít volný, kdykoliv k dispozici.
Oni nemají povinnost dělat to, co ty chceš. Obzvlast, když už kalkulujes, jak by ti to mohlo pomoct splácet hypotéku.
To stěhování chtějí rodiče, ale i my. Bylo by fajn tam bydlet a ne jen kvůli nim. Samozřejmě, že musíme koukat na finance. My spíš mysleli až ty pozemky budou, tak aby nám neutekly a mohl se jeden koupit. Dali bysme tu hotovost co máme, ale vzhledem k tomu, že už jednu hypotéku splácíme, tak by bylo náročný platit třeba dalších 15 000 měsíčně za ten pozemek. Kdyby byl ten pozemek, tak by se pak v klidu mohl řešit prodej našeho domu. Samozřejmě nikdo nechtěl, aby to vše zařizovali naši. Kdyby nám dali byt k dispozici, abysme se postarali, tak s tím nemáme problém. Jenže máma je generál a potřebuje o všem rozhodovat, takže do toho by nešla už vůbec. Nevěřím, že by do toho bytu někdy šli a i kdyby, tak mi přijde na hlavu držet třeba 10 let prázdnej byt kdybych tam náhodou někdy chtěla jít. Táta s tím, že je ten byt prázdnej nesouhlasí, ale doma rozhoduje máma. Není zlá, má nás ráda, ale v něčem má fakt divný názory a je to taková drama queen. Tátovi právě taky vadí, že místo, aby jim ten byt vydělával, tak musí ještě za něj platit oni. Určitě nejsou všichni nájemníci neplatiči a nepřizpůsobiví. To by si asi všichni nekupovali a pak nepronajímali investiční byty. Určitě by se dalo o spoustě věcí mluvit, ale když nechce, tak už to nebudu řešit a uvidíme jak se to vyvine. Nejvíc mě štve, když pak přijede na návštěvu a hned začne, abysme se už konečně přestěhovali blíž a říká to tak jako kdybysme měli x mega na účtu a dělali jí to naschvál.
@Anonymní píše:
To stěhování chtějí rodiče, ale i my. Bylo by fajn tam bydlet a ne jen kvůli nim. Samozřejmě, že musíme koukat na finance. My spíš mysleli až ty pozemky budou, tak aby nám neutekly a mohl se jeden koupit. Dali bysme tu hotovost co máme, ale vzhledem k tomu, že už jednu hypotéku splácíme, tak by bylo náročný platit třeba dalších 15 000 měsíčně za ten pozemek. Kdyby byl ten pozemek, tak by se pak v klidu mohl řešit prodej našeho domu. Samozřejmě nikdo nechtěl, aby to vše zařizovali naši. Kdyby nám dali byt k dispozici, abysme se postarali, tak s tím nemáme problém. Jenže máma je generál a potřebuje o všem rozhodovat, takže do toho by nešla už vůbec. Nevěřím, že by do toho bytu někdy šli a i kdyby, tak mi přijde na hlavu držet třeba 10 let prázdnej byt kdybych tam náhodou někdy chtěla jít. Táta s tím, že je ten byt prázdnej nesouhlasí, ale doma rozhoduje máma. Není zlá, má nás ráda, ale v něčem má fakt divný názory a je to taková drama queen. Tátovi právě taky vadí, že místo, aby jim ten byt vydělával, tak musí ještě za něj platit oni. Určitě nejsou všichni nájemníci neplatiči a nepřizpůsobiví. To by si asi všichni nekupovali a pak nepronajímali investiční byty. Určitě by se dalo o spoustě věcí mluvit, ale když nechce, tak už to nebudu řešit a uvidíme jak se to vyvine. Nejvíc mě štve, když pak přijede na návštěvu a hned začne, abysme se už konečně přestěhovali blíž a říká to tak jako kdybysme měli x mega na účtu a dělali jí to naschvál.
Stále víc ve mne sílí pocit, ze to stěhování blíže fakt není dobrý nápad.