Je postup učitelky správný?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5696
21.2.24 12:24
@Anonymní píše:
Principiálně to standard není, to rozhodně ne.
Ale prakticky, sakra v čem je problém?

Takže asistentka musela holt suplovat, nebyl kdo a od třídní dostala pokyn začít novou látku. Holt bylo to asi nejlepší řešení v tu chvíli, 14 dni být pozadu je dost průšvih totiž. Když tvoje dítě kikslo u testu, který byl navíc třeba nanečisto, tak místo toho, abys jako zodpovědný rodič s dítětem tu látku projela znovu, aby na test bylo připravené, tak začneš kopat kolem sebe, protože je suplovaná asistentka „nic“ nenaučila, hmm? Navíc pokud neměli špatné známky všichni, tak to je asi někde jinde chyba, což?… Možná si víc všímej, co se dítě učí než toho, kdo zrovna zaskakoval, pak by dítě třeba nemělo problém. :pankac:

Ani se nedivím, že do školství se nikdo moc nehrne, mít tam takové matky "inteligentní "stěžovatelky, to je dost odrazující a spousta lidem to ani nestojí za to.

Příspěvek upraven 21.02.24 v 11:06

Ty jo, tady jsou všechny chytré, to snad není možné. Asi samozřejmě jde v první řadě o to, jestli to dítě umí, než kdo ho to učil, ale zase na druhou stranu zakladatelku chápu, protože ji nemusí zajímat, že je školství v ř. ti a třídu 14 dní učí někdo, kdo by ji vůbec učit neměl, natož aby dával známky. To je naprostá degradace školství, jako takového a také by se mi to nelíbilo. Na druhou stranu, pokud je učitelka normální, známky od AP nebude brát v potaz, s děckama učivo promrská a pak jim dá vlastní test. Argumentovat tím, že by zakladatelku mělo zajímat, jak to děcko umí a případně se to s ním doučit je irelevantní. Až budu potřebovat operovat slepé střevo, tak se také nespokojím se sálovou sestrou, (která teoreticky ví, jak ten apendix zoperovat, ale nemá na to patřičné vzdělání a ani praktické zkušenosti) protože je ve zdravotnictví málo doktorů. Pokud budeme neustále uhýbat před snižující se kvalitou služeb státu, tak si asi ten marast, co máme, zasloužíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41283
21.2.24 12:27
@Zabatko píše:
Ty jo, tady jsou všechny chytré, to snad není možné. Asi samozřejmě jde v první řadě o to, jestli to dítě umí, než kdo ho to učil,ale zase na druhou stranu zakladatelku chápu, protože ji nemusí zajímat, že je školství v ř. ti a třídu 14 dní učí někdo, kdo by ji vůbec učit neměl, natož aby dával známky. To je naprostá degradace školství, jako takového a také by se mi to nelíbilo. Na druhou stranu, pokud je učitelka normální, známky od AP nebude brát v potaz, s děckama učivo promrská a pak jim dá vlastní test. Argumentovat tím, že by zakladatelku mělo zajímat, jak to děcko umí a případně se to s ním doučit je irelevantní. Až budu potřebovat operovat slepé střevo, tak se také nespokojím se sálovou sestrou, (která teoreticky ví, jak ten apendix zoperovat, ale nemá na to patřičné vzdělání a ani praktické zkušenosti) protože je ve zdravotnictví málo doktorů. Pokud budeme neustále uhýbat před snižující se kvalitou služeb státu, tak si asi ten marast, co máme, zasloužíme.

tak na to se tu ptaly zakladatelky opakovaně -) zda to uměla naučit, ale pro zakladatelku je podstatnější, KDO to učil. Až budu potřebovat operovat slepé střevo a doktor nebude, bereš tu sálovou sestru nebo raději nikoho? :think: já beru tu sestru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
862
21.2.24 12:27

Já se modlím, aby můj syn nikdy nechtěl být učitelem. Jakmile by mu to jenom trochu přišlo na mysl: sekec, mazec 8o 8o To ať je radši třeba…striptér :nevim: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.24 12:39

Nebudu odpovídat na každou zprávu zvlášť, vesměs máte jiný názor, chápu…
Nicméně, za tu dobu co dcera navštěvuje školu je toho tolik…
K tomu, že mám dceru danou věc naučit…ano tak to bohužel funguje, protože půlka třídy nepochopila převody jednotek a učitelka se zmohla jen na to, že to mají vysvětlit rodiče doma…jako fakt? Proč tedy je v té třídě ten učitel? K čemu tam tedy je?
Další věc…první třídu jsme jeli krom tři měsíců téměř celou online…učila jsem ji číst, počítat a psát…učitelka jen rychle něco ukázala přes monitor a tím to haslo…ok za to učitelé nemohli. ALE…i když mi záleží na vzdělání mých dětí…nemůžu je přece ještě učit doma…to už rovnou může být na domácím vzdělávání
Za další…myslím si, že učitelka může prověřit dítě jinak než tím, že mu dá kouli, navíc, když tam 14 dní nebyla…pro dítě to je silně demotivující…píšu znovu, nemám problém to dcerce vysvětlit, ale jde o to, že ji to dost možná spíše vysvětlím jinak, než jim to vysvětlí učitelka a v hlavě bude mít akorát zmatek. Bohužel tím že právě tu první třídu jela z velké části online, doteď některá písmena píše špatně a nemá to úplně správně osvojené. Takže si myslím, že je důležitý správný výklad a pak když to dítě nepochopí můžu pomoct já jako rodič.

• Citovat
  • Upravit
10934
21.2.24 12:43
@Anonymní píše:
K tomu, že mám dceru danou věc naučit…ano tak to bohužel funguje, protože půlka třídy nepochopila převody jednotek a učitelka se zmohla jen na to, že to mají vysvětlit rodiče doma…jako fakt? Proč tedy je v té třídě ten učitel? K čemu tam tedy je?
Další věc…první třídu jsme jeli krom tři měsíců téměř celou online…učila jsem ji číst, počítat a psát…učitelka jen rychle něco ukázala přes monitor a tím to haslo…ok za to učitelé nemohli. ALE…i když mi záleží na vzdělání mých dětí…nemůžu je přece ještě učit doma…to už rovnou může být na domácím vzdělávání
Za další…myslím si, že učitelka může prověřit dítě jinak než tím, že mu dá kouli, navíc, když tam 14 dní nebyla…pro dítě to je silně demotivující…píšu znovu, nemám problém to dcerce vysvětlit, ale jde o to, že ji to dost možná spíše vysvětlím jinak, než jim to vysvětlí učitelka a v hlavě bude mít akorát zmatek. Bohužel tím že právě tu první třídu jela z velké části online, doteď některá písmena píše špatně a nemá to úplně správně osvojené. Takže si myslím, že je důležitý správný výklad a pak když to dítě nepochopí můžu pomoct já jako rodič.

To měli ale všichni, co měli v té době děcka na základce :lol:. Vidíš to, moje dcera to zvládla v druhé třídě sama a paní učitelka to přes monitor nechtěně naučila i tu mladší ve školce :D. Takže, když šla do první třídy, uměla číst, psát tiskacím a počítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22063
21.2.24 12:49
@Anonymní píše:
Za další…myslím si, že učitelka může prověřit dítě jinak než tím, že mu dá kouli, navíc, když tam 14 dní nebyla…pro dítě to je silně demotivující…píšu znovu, nemám problém to dcerce vysvětlit, ale jde o to, že ji to dost možná spíše vysvětlím jinak, než jim to vysvětlí učitelka a v hlavě bude mít akorát zmatek. Bohužel tím že právě tu první třídu jela z velké části online, doteď některá písmena píše špatně a nemá to úplně správně osvojené. Takže si myslím, že je důležitý správný výklad a pak když to dítě nepochopí můžu pomoct já jako rodič.

Plácáš páté přes deváté a mícháš dohromady úplně nesouvisející věci.

Založila jsi diskusi s jasným dotazem a jedním konkrétním problémem… no a na ten jsi dostala povětšinou reakce, které se ti nelíbí… :nevim:

Jestliže máš s učitelkou dlouhodobý problém, holt ho budeš muset aktivně řešit. Je-li jako pedagog tak problémová a děti nic nenaučí, jistě jsou s tebou zajedno i ostatní rodiče a tím pádem budeš mít jednodušší pozici v jednání… jak s ní, tak případně s ředitelem, pokud se nedoberete zlepšení nebo pokud se jedná o organizační problém (dlouhodobé nepřítomnosti apod.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41283
21.2.24 12:50
@Anonymní píše:

ale víš, že to tak měli tehdy všichni, že? :think: takže to, že nemá osvojené písmenka z první třídy je chyba učitelky, protože byl covid? nic ve zlým, ale toto musel zvládnout každý rodič, co měl dítko v první třídě, já třeba taky. Bych si nedovolila svádět to, že dítko neví nějaké písmenko na covid 8o
Takže reálně jste teď ve čtvrté třídě? páté? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41283
21.2.24 12:51
@Bytsamsebou píše:
To měli ale všichni, co měli v té době děcka na základce :lol:. Vidíš to, moje dcera to zvládla v druhé třídě sama a paní učitelka to přes monitor nechtěně naučila i tu mladší ve školce :D.Takže, když šla do první třídy, uměla číst, psát tiskacím a počítat.

to bylo super! Tehdy mi to nedošlo, ale malej pořád běhal okolo, nebo se chtěl taky „učit“ a nasával a první dvě třídy z toho čerpáme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
21.2.24 12:57

@Keyllah taky jsem měla v době covidu prvňáčka a toto nechápu - nacvik písmen přece tak jako tak musí trénovat i doma, jestli v tom doteď plave, pak to jde za rodiči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41283
21.2.24 13:01
@Tichošlápek píše:
@Keyllah taky jsem měla v době covidu prvňáčka a toto nechápu - nacvik písmen přece tak jako tak musí trénovat i doma, jestli v tom doteď plave, pak to jde za rodiči.

přesně. Navíc dítko zakladatelky teď musí být už ve 4/5 třídě, ne? a to doposud píše nějaká písmena špatně??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.24 13:02
@Anonymní píše:

A co se podívat po nějakých jiných školách? Vznikl celkem přehledný web o alternativních školách po krajích. https://www.alternativniskoly.net
To, co řešíte, budete pravděpodobně řešit celých devět let. A pokud dochází k takovéhle demotivaci v první třídě, představte si, kde bude vaše dcera za pár let. Znechucená školou, demotivovaná se cokoliv učit, bez jakéhokoliv zapálu, vnitřní motivace. Nechci hodnotit všechny školy, ale to, co popisujete vy, je prostě velký špatný. :think:

• Citovat
  • Upravit
21311
21.2.24 13:03

@Keyllah náš je ve treti, taky ještě měl covid omezení hodně. Ale i kdyby to byla jen ta treti, tak to uz je ostuda, ma řešit úplně jiné věci než psaní písmen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2920
21.2.24 13:05

Neresila bych to, naopak bych byla rada, ze se poradne ucili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10934
21.2.24 13:06
@Anonymní píše:

Pokud není dítě nadané, chytré, nejde mu to samo od ruky, či mu to nestačí pochopit jen ve škole, tak se s ním učit doma BUDEŠ MUSET! ;)… Dělali to tak všichni rodiče od pradávna. S někým se učili (zkoušeli z předmětů své dítě, dávali diktáty, příklady,…) klidně až do deváté třídy. Samozřejmě to dělali jen ti, kterým na úspěchu svých dětí záleželo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41283
21.2.24 13:07
@Tichošlápek píše:
@Keyllah náš je ve treti, taky ještě měl covid omezení hodně. Ale i kdyby to byla jen ta treti, tak to uz je ostuda, ma řešit úplně jiné věci než psaní písmen

zakladatelka právě psala o „rovnicích“ to bych tipla tak na/ třídu i v souvislosti s tím covidem…To bych ty písmena řešila obratem každodenně spíš, než nějakou AP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová