Je postup učitelky správný?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11000
21.2.24 17:30
@Eliška píše:
@Trojlístek no ja se taky moc nebavim :nevim: Zluta pastelka se blbe cte.
Ber to tak, ze material je na obou stranach ruznorody. Ja to tak taky beru. ;)

Věřím, ze se blbě čte.
Ano, materiálu je stejně na obou stranách.
Ale, že rodič nemá nejmenší šanci obstát, když chce vyřešit nesmyslné požadavky, atd., tak za tím si stojím. Neřešitelné.

Já školu měnit nechci, nechce to ani manžel, nechce to ve finále ani dcera.
Protože zase má i jiné učitelky, které jsou v pohodě. Vychovatelky, které jsou skvělé dobrou jidelnu a v neposlední řadě si sedí i děti mezi sebou.

Jen ta učitelka, je problém.

Omlouvám se zakladatelce, že přispívám vlastními zkušenostmi. Nechci na sebe strhávat pozornost. Jen i mě tohle téma bolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8866
21.2.24 17:31

Každý den jsem šťastná, jak jsme to dobře zařídili. Kolik problémů jsem si ušetřila a svým dětem taky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21981
21.2.24 17:31

@truelly mě taky děti prošly výběrovkou, skvělý kolektiv, nevyhořeli učitelé, co to pomohlo, když na gymplu v rámci inkluze bylo peklo s Aspergerkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8866
21.2.24 17:34
@mado píše:
@truelly mě taky děti prošly výběrovkou, skvělý kolektiv, nevyhořeli učitelé, co to pomohlo, když na gymplu v rámci inkluze bylo peklo s Aspergerkou.

Tak to je fakt velká smůla… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22069
21.2.24 17:37
@Jahru píše:
A mohou k personálním problémům přistupovat stejně i ředitelé nemocnic? Když bude chybět chirurg, tak apendix odoperuje sálová sestra, jakýpak copak, viděla to stokrát.
Pak ať se učitelé nediví, že jejich povolání nemá respekt, když tady velká část uživatelů tvrdí, že vůbec není problém, když novou látku vysvětluje AP (která nemusí mít ani maturitu). Tak k čemu pak učitel potřebuje VŠ, když člověk po pártýdenním kurzu má zvládnout to samé, se stejným výsledkem.

Pokud jsi moje příspěvky četla pozorně, tak ti jistě neuniklo, že kdyby to mělo být dlouhodobě, řešila bych to.

Ale jestliže se jedná o vykrytí krátkodobé nepřítomnosti asistentkou, tak mi to rozhodně nevadí. A pokud během této krátké době výpomoci asistentka vysvětlí novou látku, pečlivě dohlédnu na to, zda se ji moje dítě naučilo a vše chápe… No a nechápe-li, pomůžu mu s tím, protože budu ráda, že něco dělají. Rozhodně si nepůjdu stěžovat, že si asistentka - ó hrůzo, taková nedouka nějaká - dovolila probrat něco nového.

Přirovnání k řediteli nemocnice a operacím nebudu komentovat – zkus se nad tím blábolem ještě jednou zamyslet sama… je natolik přihlouplý, že já se na tuto úroveň snižovat nebudu, promiň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9795
21.2.24 17:38
@matkabagristy píše:
no, tak aby to tak nebilo do oci, vznikl novy zakon o pedagogickych pracovnicich, ktery je uznava jako kvalifikovane, pokud do 3 let zahaji studium. Ucitelu je malo, misto aby zodpovedni udelali kroky k tomu, aby jich pribylo, vymysli paskvil s kvalifikaci a rozkolisaji duveru ve stabilitu rozpoctu skol.

Chapu to dobře, že nekvalifikovaný člověk bude považován za učitele, pokud SLÍBÍ, že do 3 let od nástupu začne studovat pedák? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11000
21.2.24 17:39

Bohužel se mi mladší dcera do výběrové ke starší nedostala. Páč se změnila pravidla a jako kritérium nastoupila spádovost, nikoli inteligence a dozvěděli jsme se to pozdě. Časem tedy padne kvalita i téhle školy, ale věřím, že ještě nějaký čas se ta laťka udrží.
Bohužel nás už se to týkat nebude :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22069
21.2.24 17:41
@Trojlístek píše: Že? Že se pořád diví, že upadají…
Není to dávno, kdy tady běžela diskuse k asistentkam.
Ti co teď nejvíce tu asistentku obhajují, mě v diskusi trhali na kusy, že asistentky jsou méně než učitelky (jinými slovy). Že prostě to vzdělání nemají, natož aby třeba učily cizy jazyk nebo výchovy. Že jim nesahají nikam a najednou jim nevadí, že hodnotí...Prostě zoufalství.

Jenomže tady žádná asistentka nikoho nehodnotila – pouze probrala novou látku.

Tuhle diskusi jsi dost zaplevelila příspěvky mimo téma – zakladatelce to asi nevadí, tak fajn, užij si to – ale bylo by asi dobré aspoň v základním se držet konkrétní situace ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9795
21.2.24 17:42
@BohunkaP píše:
Pokud jsi moje příspěvky četla pozorně, tak ti jistě neuniklo, že kdyby to mělo být dlouhodobě, řešila bych to.

Ale jestliže se jedná o vykrytí krátkodobé nepřítomnosti asistentkou, tak mi to rozhodně nevadí. A pokud během této krátké době výpomoci asistentka vysvětlí novou látku, pečlivě dohlédnu na to, zda se ji moje dítě naučilo a vše chápe… No a nechápe-li, pomůžu mu s tím, protože budu ráda, že něco dělají. Rozhodně si nepůjdu stěžovat, že si asistentka - ó hrůzo, taková nedouka nějaká - dovolila probrat něco nového.

Přirovnání k řediteli nemocnice a operacím nebudu komentovat – zkus se nad tím blábolem ještě jednou zamyslet sama… je natolik přihlouplý, že já se na tuto úroveň snižovat nebudu, promiň.

Ne, není to blábol. Znamená to, že společnost nepovažuje kvalifikaci učitele za natolik vysokou a důležitou, aby ji nemohl zastat člověk bez vzdělání. :nevim:
P. S. Rodiče se často ani nedozví, že učitelka chybí a děti učí AP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KerrisKate

Tady si to nekdo v te skole predstavuje jak na ruzovem oblacku. Tohle je krasny dusledek toho, ze ucitele dlouhodobe nejsou a do budoucna to bude jeste horsi. Upozornuje se na to uz dlouho, ale sirsi verejnost si to casto stale neuvedomuje. Nekteri rodice jsou fakt za trest, pro me to je taktez duvod, proc zvazuji, ze se po materske pujdu uplatnit jinam. A to tu praci jako takovou jinak miluju a deti jsou super, rozumime si :)

Najit zaskok i na kratkodobou nemoc je nerealne. Prvostupnovych ucitelu - stejne jako ucitelu prirodovednych predmetu - je proste malo. Ja letos odchazela na materskou v lednu. Vedeni skoly o tom vedelo od srpna. Ucim hlavne fyziku (a par hodin prirodopisu) - aprobovane a kvalifikovane. Myslite, ze se nasla za tu dobu nahrada? Ne. Nikdo proste neni, povolat duchodce ci nekoho z materske taktez nelze, protoze na skole nikdo takovy aprobovany neni. Manzel jako zastupce (jina skola) hleda matikare na pristi rok uz nekolik mesicu.

U nas supluje, kdo muze (vetsinou teda ucitele jinych predmetu na druhem stupni, na prvnim obcas AP, kdyz nikdo jiny fakt neni volny), ale zpravidla maji pripravenou praci od ucitele, co je doma na nemocenske (pokud danemu cloveku neni jo spatne).

• Citovat
  • Upravit
30408
@1Pears1 píše:
Ano, zvlášť na druhém stupni. Udělala bych takové haló, že by dlouho nezapomněli. Podala bych stížnost na vedení, že jsem se dozvěděla o přesahu kompetencí AP a žádám vysvětlení. Kdyby vysvětlení, proč nezajistili adekvátní suplování, nepřišlo nebo nebylo by uspokojivé, obrátím se výše. To bych taky udělala. Je potřeba, aby ten bordel, který na některých školách funguje, rodiče systematicky zaráželi.
AP pravděpodobně vysvětlovala látku, které úplně nerozumí. Učitel předmět
studuje 5 let. Když dítěti něco špatně vysvětlí v začátku, hůře se to napravuje.

Ty jsi fakt úplně mimo. Viděla jsi někdy nějakou školu zevnitř? Adekvátní suplování? Tak buď se tam vystřídá každý, kdo má ruce a nohy nebo tu třídu rozdělí. Budete spokojenější, než s asistentkou, která má postupy paní učitelky denně na očích, má od ní instrukce a děti ji znají a tím pádem jsou s ní v pohodě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11000
21.2.24 17:50
@BohunkaP píše:
Jenomže tady žádná asistentka nikoho nehodnotila – pouze probrala novou látku.Tuhle diskusi jsi dost zaplevelila příspěvky mimo téma – zakladatelce to asi nevadí, tak fajn, užij si to – ale bylo by asi dobré aspoň v základním se držet konkrétní situace ;)

Kdyby školství jako celek nebylo v takovém úpadku, tak tahle diskuse a mé pleveleni by vůbec nebylo.

Držím se tématu, pouze jsem přispěla svou zkušeností. Chápu, že ti neni vhod.

Chápu, že to učitelkám nevoní, tyhlety diskuse.

Ale pokud by se něco mělo změnit, tak budu ráda, protože to, kam školství došlo i evidentně za tvého kývání, je tak viditelné, že už nejde dělat, že to neexistuje.

Mé děti už asi větší změnu nezažijí, ale pokud něco proběhne do budoucna, tak jen dobře. Protože ta rigidita a neprofesionalita a neustálé povyšování prostě ve školství existuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
21.2.24 17:51
@Trojlístek píše:
Kdyby školství jako celek nebylo v takovém úpadku, tak tahle diskuse a mé pleveleni by vůbec nebylo.

Ale pokud by se něco mělo změnit, tak budu ráda, protože to, kam školství došlo i evidentně za tvého kývání, je tak viditelné, že už nejde dělat, že to neexistuje.

Mé děti už asi větší změnu nezažijí, ale pokud něco proběhne do budoucna, tak jen dobře. Protože ta rigidita a neprofesionalita a neustálé povyšování prostě ve školství existuje.

Máš nějaké řešení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41283
21.2.24 17:53
@Jahru píše:
Ne, není to blábol. Znamená to, že společnost nepovažuje kvalifikaci učitele za natolik vysokou a důležitou, aby ji nemohl zastat člověk bez vzdělání. :nevim:
P. S. Rodiče se často ani nedozví, že učitelka chybí a děti učí AP.

vážně porovnáváme učivo 4třídy, kterou každý z nás prošel, s chirurgem na operačním sále? :think: tak pokud ti to přijde srovnatelné, tak asi chápu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22069
21.2.24 17:54
@Trojlístek píše:

Já ale učitelka nejsem, odhadla jsi mne špatně ;)

A jak jsem napsala už jedné uživatelce - jdi do toho a neváhej NĚCO změnit. Smysluplné reálné aktivitě se rozhodně meze nekladou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová