Je postup učitelky správný?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
21.2.24 21:12

Stížnosti patří hore. Hlavám pomazaným.
Do škol jde míň peněz. Suplování AP bude běžné. Očekávám, kdy k tomu dají i nějaký platný podklad, aby nikdo nemohl mít problém.
Platit suplování? Na to nebudou peníze. Momentálně se řeší, kde vzít peníze na nepedagogické. Ještě k tomu platit suplování. Asistent je zaplacený. Má daný úvazek a nemusí se připlácet. Když volají nás na suplování. Je to mimo úvazek a musí platit suplování. A výměna hodin vždy neklapne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
21.2.24 21:17

Záleží, co je AP zač. Někdy to bývají i ex učitelky, co jim to lépe pasuje třeba k dětem.
Tam bych problém s učením dítěte neměla.
Problém je to hodnocení a nepochopení látky. U laika se to dá i lidsky chápet, ale to jsem zas u toho, že takový člověk by neměl učit. U profíka je to jeho selhání, má umět pracovat s třídou efektivně.
V naší škole je třeba více učitelů v hodině, aby se pokryly potřeby všech skupin i jednotlivců. Efektivita je skvělá. Pokud je někdo nemocný, mají dost kapacit to řešit a zachovat odbornou úroveň.
Z toho co popisuješ se nejedná o kvalitní školu a tvé pocity chápu a přeju hodně sil do boje za lepší veřejné školství..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
21.2.24 21:20
@VitaminC píše:
@matkabagristy Promin, necetla jsem celou diskuzi. Tys reagovala na muj prispevek. Ale teb tvuj ten muj nijak nevyvratil.

ach jo, snazila ses mi jakousi vyhlaskou vyvratit me tvrzeni, ze ap muze pracovat samostatne. To nikam nevede. Samozrejme, ze ap pracuje samostatne. Venuje se individualne diteti, zajistuje dohled nad zaky ve tride i na skolnich a mimoskolnich akcich…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
21.2.24 21:22

@matkabagristy Samostatne ucit bylo samozrejme mysleno. Bez pedagoga. Ne pracovat samostatne. Diskuze je o suplovani AP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
21.2.24 21:24
@VitaminC píše:
@matkabagristy Samostatne ucit bylo samozrejme mysleno. Bez pedagoga. Ne pracovat samostatne. Diskuze je o suplovani AP.

tak si priste poradne precti, na o reagujes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
21.2.24 21:26

@matkabagristy Ja reagovala na Lamu. Moje „pracovat“ bylo v souvislosti s diskuzi - s tim ucenim. Jsem netusila, ze se tady chytame za slovicko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
21.2.24 21:28
@VitaminC píše:
@matkabagristy Ja reagovala na Lamu. Moje „pracovat“ bylo v souvislosti s diskuzi - s tim ucenim. Jsem netusila, ze se tady chytame za slovicko.

no, hadej, kdo s tim zacal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
21.2.24 21:32

@matkabagristy Pravdepodobne ja. S tim, ze jsem zamenila pracovat a ucit v navaznosti na diskuzi. Takze se to omlouvam.

Edit:…se ti omlouvam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36728
22.2.24 09:44
@Anonymní píše:
Zdravím, jsem poměrně dost vytočená. 14 dní dcery třída neměla třídní učitelku. Během těch 14 dní, měli asistentku z jiné třídy, neboť nebyl žádný učitel, který by je mohl mít. Asistentka s nimi z hlavních předmětů probírala novou látku a údajně jim dávala i test. Už tohle se mi úplně nelíbí…ale co mě hodně vytočilo, že dcera dostala špatnou známku z rovnic, které jim vysvětlovala právě AP. Učitelka přišla do školy dnes a hned jim dala z této látky test. Nejde úplně o známku, ale o to, že jim to vysvětluje asistentka a místo toho, aby to s nimi probrala učitelka, hned jim švihne test. Řešili byste to nějak?

Asistentka pedagoga nemá co suplovat, a to ani ve vlastní třídě, nemluvě o jiných třídách, a už vůbec ne dlouhodobě! Výjimečně, pokud je nepředvídatelná okolnost, například učitel si po cestě do školy zlomí nohu anebo se vzbudí nemocný, tak může krátkodobě suplovat ve vlastní třídě, případně zajistit dozor v jiné třídě, ale určitě ne vysvětlovat novou látku a dokonce z ní zkoušet! :cert:

Tohle jsem nedávno zjišťoval všude možně po Internetu a ptal se i u PPP, které asistenta pedagoga doporučuje! 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36728
22.2.24 09:48
@VitaminC píše:
AP ucit nesmi. Nesmi ani suplovat ve smyslu uceni, muze tridu jen „hlidat“.
Praxe ve skolach je jina, ale proti tomuto bych se silne ohradila.

Ano, správně, tohle by se mělo lépe hlídat a přísně postihovat, jelikož školy si z AP udělaly děvčata a kluky pro všechno a zacpávají nimi díry v rozvrhu! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36728
22.2.24 09:52
@Kelsey píše:
To je bohužel realita, která se děje. I to byl důvod, že jsem jim asistencí práskla a víc o ní nechci slyšet. Vadilo mi, že se takhle asistence zneužívá. A to mám vysokou ped. školu.

Přesně tak, vůbec se tu neprobírá to, že tá asistentka tam není pro srandu králikum a k ruce vecení školy, ale má své vlastní úkoly, takže logicky pak bude chybět někde jinde! :cert:

@Lama Lama píše:
To není pravda. Je to na zodpovědnosti ředitele, zda si před případnou inspekcí dokáže obhájit, že žáky vyučuje neaprobovaný „učitel“. A je naprostá tutovka, že na 14 dní by si to obhájil, bez problémů. Neaprobovaní „učitelé“ učí naprosto běžně, pokud ředitel nemůže sehnat pedagoga aprobovaného.

O tom bych celkem pochyboval, že by si obhájil, že AP, na kterou dostal extra peníze z nějakého závažného důvodu, využije na práci, na kterou dostává jiné peníze a má to řešit jiným kádrovým způsobem!

Mimochodem, za suplování mají učitelé zaplacené přesčasy navíc, AP nic navíc většinou nedostane. Osobní zkušenost!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36728
22.2.24 10:12
@Bytsamsebou píše:
U nás normálně asistentky pedagoga učí a mají záskok za třídní učitele. Nevidím v tom nic špatného. Jedna naše asistentka už učí 2 měsíce jednu třídu skoro ze všech předmětů. Jejich učitelka je na nemocenské.

Jenže to je špatně, tá asistentka tam není kvůli neschopnosti ředitele řešit kádrové otázky, ale má své povinnosti, za které dostává plat a které takhle nemůže plnit! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36728
22.2.24 11:02
@Keyllah píše:
Za covidu si mákli všichni …

Ale prdlajz, někteří z toho měli několikaměsíční dovolenou! U nás se třeba učilo 3 hod. denně a muselo to být hned od rána od 8, aby paní učitelka měla po 11 padla, jinde se učitelky a učitelé nezastavili a vymýšleli psí kusy, jak to nejlépe udělat, takže makali 2× víc než běžne, a vím o třídě, kde paní „učitelka“ v pondělí zaslala e-mailem zadání na celý týden a nakonec e-mailu nezapomněla vždy připsat, ať jí děti vypracované úkoly nezasílají zpět! :zed:

@Tichošlápek píše:
Ta písmena jdou proste za tebou, to neokecas. Jediné řešení něčeho takového je trénink a zase trénink - dokud si nezafixuje správný tvar písmen. A to musí jít z rodiny, to škola za tech par hodin nezvládne, i kdyby ses na hlavu stavěla.Současná situace rovněž. Věděla si, ze mají supl, věděla si, ze berou novou latku (pokud na dceru nekasles), měla bys i vědět, jak ji dcera zvládá. Víš i, ze současná pani učitelka je náročnější než předchozí a je tedy třeba přidat na domácí přípravě.

Takže všechno omluvíme a doděláme sami? Nedopečený chleba si doma dopečeš, nedotažená kola na autě ze servisu si sama dotáhneš, oblečení si také doděláš, vždyť to přece ten dotyčný pracovník v pekárně/servisu/fabrice také nestihl a víš, že to tak prostě je, tak proč bys zbytečně prudila, když můžeš tu energii uplatnit na odstranění jejích chyb? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KerrisKate
22.2.24 11:35
@jege píše:
Ale prdlajz, někteří z toho měli několikaměsíční dovolenou! U nás se třeba učilo 3 hod. denně a muselo to být hned od rána od 8, aby paní učitelka měla po 11 padla, jinde se učitelky a učitelé nezastavili a vymýšleli psí kusy, jak to nejlépe udělat, takže makali 2× víc než běžne, a vím o třídě, kde paní „učitelka“ v pondělí zaslala e-mailem zadání na celý týden a nakonec e-mailu nezapomněla vždy připsat, ať jí děti vypracované úkoly nezasílají zpět! :zed:

Hele, tohle je dost individualni… ja se treba pri distancni vyuce (druhy stupen tedy) snazila delat vse zodpovedne, dopadlo to tak, ze jsem byla pozvana na koberecek vedenim skoly, ze si jedna maminka stezuje, ze toho chci „moc“ - dostala jsem prikazano zvolnit, zrusit pulku online vyuky a pridat vic samostatne prace. Pak si zase samozrejme stezoval nekdo jiny, ze je toho malo, nebo ze to vse nesfoukneme online a deti musi delat neco samostatne. A takhle furt dokola. At se clovek stavel na hlavu sebevic, nedokazal to uzpusobit tak, aby to vyhovovalo vsem. Hrozna doba.

Prvni stupen mel treba primo od vedeni nakazano, kolik hodin denne maji „vysilat“ a kdy, nesmeli to presahovat. Takze casto to nemusel byt ani vymysl ucitele, tohle vychazelo z metodiky ministerstva :)

• Citovat
  • Upravit
36728
22.2.24 12:10
@hanka.br. píše:
Budete spokojenější, než s asistentkou, která má postupy paní učitelky denně na očích, má od ní instrukce a děti ji znají a tím pádem jsou s ní v pohodě?

To asi sotva, když zakladatelka píše, že to byla asistentka z jiné třídy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová