Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jege No a já si říkám, kde jsi, chyběl si tu, teď už je to kompletní
.
@Trojlístek píše:
Mé děti už asi větší změnu nezažijí, ale pokud něco proběhne do budoucna, tak jen dobře. Protože ta rigidita a neprofesionalita a neustálé povyšování prostě ve školství existuje.
Přesně tak, stejně jako u doktorů, je to tohle odvěký problém! Já jsem učitel/doktor, mám vždy pravdu, i když jí nemám a kdo je víc?!
@hanka.br. píše:Řešení je prosté jak facka, ale nikdo nemá k němu dost odvahy. Vyvážit dobré učitelé zlatem a zlé ze školství vypráskat bičem! Sice jsem to napsal naschvál přehnaně, ale smysl je asi jasný.
Máš nějaké řešení?
@matkabagristy píše:
ne, proste ap neni ucitel. Muze mit dohled nad zaky, pracovat dle pokynu ucitele. Nema pravomoc hodnotit ani dite ji sverene, natoz celou tridu. Ani nemuze tahnout celou tridu, protoze je urcena ke konkretnimu diteti.
@matkabagristy píše:
asi by to tak slo. Akorat duvodem, proc se vyuzivaji ap, je to, ze jsou zadara
Přesně tak, tohle je ten pravý důvod, proč to často dělají i proč to dělat nemají! Naše škola to zavedla jako standard, dokud jsme konkrétní AP nevysvětlili, že to není její povinnost a že primárně má být v třídě se žákem, ke kterému byla přidělena. Vedení školy moc nadšené nebylo, jelikož si už mezitím zvyklo, že s AP zacpou všechny díry v rozvrhu. ![]()
@jege píše: Řešení je prosté jak facka, ale nikdo nemá k němu dost odvahy. Vyvážit dobré učitelé zlatem a zlé ze školství vypráskat bičem! Sice jsem to napsal naschvál přehnaně, ale smysl je asi jasný.
Spíš chybí love
@Matt 02 píše:
@jege No a já si říkám, kde jsi, chyběl si tu, teď už je to kompletní.
Správně, nikdy nebudu brát učitelé a doktory apriori jako nedotknutelné a nekritizovatelné, když dělají zjevné chyby. A ne, nemusím být vystudovaný pedagóg ani doktor, abych poznal, když je něco špatně, stejně jako člověk nemusí být vyučeným kuchařem, aby poznal rozeznal blaf od kvalitního jídla! ![]()
@jege píše: Řešení je prosté jak facka, ale nikdo nemá k němu dost odvahy. Vyvážit dobré učitelé zlatem a zlé ze školství vypráskat bičem! Sice jsem to napsal naschvál přehnaně, ale smysl je asi jasný.
A jak se pozná ten dobrý učitel, prosím? Jak bys vyhledával ty zlé? A až bys je všechny vyházel - děti by učil…kdo?
@hanka.br. píše:
A jak se pozná ten dobrý učitel, prosím? Jak bys vyhledával ty zlé? A až bys je všechny vyházel - děti by učil…kdo?
Třeba také nějaké známkování? Např. od rodičů? Proč mě mohou zákazníky známkovat a recenzovat na Google, Mapách, Zboží, Heurece a dalších webech, ale učitelé se už nesmí, protože GDPR? ![]()
@KerrisKate píše:
Hele, tohle je dost individualni… ja se treba pri distancni vyuce (druhy stupen tedy) snazila delat vse zodpovedne, dopadlo to tak, ze jsem byla pozvana na koberecek vedenim skoly, ze si jedna maminka stezuje, ze toho chci „moc“ - dostala jsem prikazano zvolnit, zrusit pulku online vyuky a pridat vic samostatne prace. Pak si zase samozrejme stezoval nekdo jiny, ze je toho malo, nebo ze to vse nesfoukneme online a deti musi delat neco samostatne. A takhle furt dokola. At se clovek stavel na hlavu sebevic, nedokazal to uzpusobit tak, aby to vyhovovalo vsem. Hrozna doba.Prvni stupen mel treba primo od vedeni nakazano, kolik hodin denne maji „vysilat“ a kdy, nesmeli to presahovat. Takze casto to nemusel byt ani vymysl ucitele, tohle vychazelo z metodiky ministerstva
Tak ono to asi souviselo s tím, část rodičů muselo normálně pracovat a nemohlo celý den věnovat jenom dítěti a jeho vyučování. ![]()
@hanka.br. píše:
Je smutné, když ředitel neumí poznat kvalitní a nekvalitní pedagogy ![]()
@jege píše:
Třeba také nějaké známkování? Např. od rodičů? Proč mě mohou zákazníky známkovat a recenzovat na Google, Mapách, Zboží, Heurece a dalších webech, ale učitelé se už nesmí, protože GDPR?
Aha - takže dobrý učitel je ten, který si udrží spokojené rodiče. Takže stačí dávat jedničky, chválit, nic moc nevyžadovat, neřešit. Tak to je super.
@hanka.br. píše:
Aha - takže dobrý učitel je ten, který si udrží spokojené rodiče. Takže stačí dávat jedničky, chválit, nic moc nevyžadovat, neřešit. Tak to je super.
To je jeste smutnejsi, kdyz ucitelka plodi tyhle demagogie… Dobry ucitel umi naucit, ma prirozeny respekt
je narocny na kvalitu, ale spravedlivy a svoji pravi a deti miluje…. a proto spolupracuje s rodici ( misto obvinovani jich) tzn, ze se deti ani rodice nemuseji bat se s nim o cemkoli bavit, poradit atd
Příspěvek upraven 22.02.24 v 16:39
@Jahru píše:
Je smutné, když ředitel neumí poznat kvalitní a nekvalitní pedagogy
Protože stojí často sám za houby a někde není ani pořádně pedagog, ale hlavně manažer. Má za cíl získat peníze do školy formou různých projektů, bez ohledu, jestli na jejich realizaci jsou v dané škole podmínky.
@hanka.br. píše:
Neboj, rodiče nejsou tak jednoduší, jak předpokládáš a nechtějí jedničky a chválení za každou cenu. Dokonce i děti dokáží ocenit opravdu kvalitního pedagoga, a ne jenom kvůli dobrým známkám. ![]()
Ono by se to časem vyfiltrovalo samo, jenom kdyby chtěl k tomu někdo přihlížet. A i mnozí učitelé by se chovali jinak, kdyby věděli, že jejích plat bude záviset od toho, jak jsou s nimi spokojení rodiče i žáci. ![]()
@hanka.br. píše:
Uvědomuješ si, že je to Jege, s kým se snažíš diskutovat na téma školství?
![]()
Se zkušenostmi, které tu máš, bys mohla vědět, s kým která témata nemá smysl probírat…
![]()
@Aglája75 píše:
Dobry ucitel umi naucit, ma prirozeny respekt![]()
je narocny na kvalitu, ale spravedlivy a svoji pravi a deti miluje…. a proto spolupracuje s rodici ( misto obvinovani jich) tzn, ze se deti ani rodice nemuseji bat se s nim o cemkoli bavit, poradit atd
Asi tak!
![]()
A tí ostatní si hledí hlavně krýt záda a mít na všechno protokol, který si napíšou podle sebe a rodičům odmítnou poskytnout i jeho kopii, nemluvě o možnosti jej v klidu prostudovat a vyjádřit se němu. Taky vlastní zkušenost! ![]()