Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@matkabagristy píše:
asi by to tak slo. Akorat duvodem, proc se vyuzivaji ap, je to, ze jsou zadara
Rozumim. Ale v podstatě se tedy uplně legálně může stát, že bude někdo vyučovat děti, kdo na to vzdělání v podstatě nemá. Stačí, že slíbí, že si ho chce jednou dodělat. Takže hysterie a lomení rukama nad tím, že vyučuje dítě někdo takový, zejmna pokud je to 14 dní, mi přijde krapet přitažená za vlasy.
@Lama Lama píše:
Rozumim. Ale v podstatě se tedy uplně legálně může stát, že bude někdo vyučovat děti, kdo na to vzdělání v podstatě nemá. Stačí, že slíbí, že si ho chce jednou dodělat. Takže hysterie a lomení rukama nad tím, že vyučuje dítě někdo takový, zejmna pokud je to 14 dní, mi přijde krapet přitažená za vlasy.
vsimla jsem si dvou vyostrenych taboru z rad rodicu. Jedni pozaduji aprobovaneho kvalifikovaneho ucitele v kazdem pripade, tedy i behem kratkodobe pn ucitele. Druhy tabor zas razi myslenku, ze aprobovanost a kvalifikace jsou v podstate prekazkou pro to byt dobrym ucitelem.
Takze me to nerozciluje.
@VitaminC píše:
@Lama Lama AP vubec samostatne pracovat nesmi.
ale jiste, ze muze pracovat samostatne
@matkabagristy píše:
vsimla jsem si dvou vyostrenych taboru z rad rodicu. Jedni pozaduji aprobovaneho kvalifikovaneho ucitele v kazdem pripade, tedy i behem kratkodobe pn ucitele. Druhy tabor zas razi myslenku, ze aprobovanost a kvalifikace jsou v podstate prekazkou pro to byt dobrym ucitelem.
Takze me to nerozciluje.
Tak krátkodobě mi to netrápí fakt vůbec a nechápu, že někdo z toho je schopný udělat takové divadlo. Dlouhodbě nevím - chápu, že by to mělo mít nějaký řád. Ale je mi jasný, že vzdělání dobrého učitele nezaručuje, stejně tak nevzdělání nevylučuje.
@Anonymní píše:
Zdravím, jsem poměrně dost vytočená. 14 dní dcery třída neměla třídní učitelku. Během těch 14 dní, měli asistentku z jiné třídy, neboť nebyl žádný učitel, který by je mohl mít. Asistentka s nimi z hlavních předmětů probírala novou látku a údajně jim dávala i test. Už tohle se mi úplně nelíbí…ale co mě hodně vytočilo, že dcera dostala špatnou známku z rovnic, které jim vysvětlovala právě AP. Učitelka přišla do školy dnes a hned jim dala z této látky test. Nejde úplně o známku, ale o to, že jim to vysvětluje asistentka a místo toho, aby to s nimi probrala učitelka, hned jim švihne test. Řešili byste to nějak?
Nic bych neřešila. Postup správný je. Učitelka chce vědět, jak děti pobraly rovnice, látku, kterou jim podal někdo jiný. Podle toho, jak test dopadl, se k tomu bude vracet.
U nás se to teda dodržuje. Supluje se, jen výjimečně jsem se třídou sama a nikdy úplně celou hodinu. Na doučování máme jinou smlouvu. Na práci v družině taky. Ale samostatně pracujeme s tím svým žákem, individuální přístup, péče, ale vždy podle předchozích pokynů učitele.
Párkrát jsem psala s některými dětmi písemky, opravuju, ale dávám ke kontrole a známkuje a podepisuje učitel. Popravdě smekam před AP, které dostanou na starost celou třídu na delší dobu, byť by šlo jen o opakování.
Jo a zrovna dneska jsme začali rovnice. Dovysvětluju dětem, některé to pochopily rychle, přirozeně, některé ne.
@VitaminC píše:
@matkabagristy Podle vyhlasky ne.
(3) Asistent pedagoga, k jehož činnosti jsou stanoveny předpoklady v § 20 odst. 1 zákona o pedagogických pracovnících, zajišťuje zejména
Mela jsem zaka s lehkou retardaci, v devitce na urovni tretaka. AP se s nim ucila sama treba poznavat rod podstatnych jmen, zatimco my rozebirali slozita souveti
@matkabagristy Vzdyt se to tam pise, zameruje se na individualni potreby dle pokynu ucitele. Neznamena to, ze muze ucitcelou tridu. Krom toho jsou na tom bite ty deti, ktere tu individualni podporu nedostanou, protoze AP supluje ucitele a AP nesupluje nikdo.
@VitaminC píše:
@matkabagristy Vzdyt se to tam pise, zameruje se na individualni potreby dle pokynu ucitele. Neznamena to, ze muze ucitcelou tridu. Krom toho jsou na tom bite ty deti, ktere tu individualni podporu nedostanou, protoze AP supluje ucitele a AP nesupluje nikdo.
reagovala jsem na tvuj konkretni prispevek. V ostatnich svych prispevcich pisu, ze ap neni ucitel a nemuze vykonavat jeho praci. Dokonce i problem s tim, ze kdyz se ap venuje tride, nevenuje se diteti, ke kteremu je pridelena.
@matkabagristy Promin, necetla jsem celou diskuzi. Tys reagovala na muj prispevek. Ale teb tvuj ten muj nijak nevyvratil.