Je postup učitelky správný?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11029
25.2.24 17:26
@hanka.br. píše:
Nebylo by řešením prostě změnit školu? Ke mně letos přešly z jiných škol tři děti, dvě dokonce z jedné třídy. To, co maminky popisovaly bylo dost smutné a docela podobné tvé zkušenosti. To se zas neboj, že odcházení dětí ze třídy s oficiální stížností na rozloučenou je učiteli nebo řediteli úplně fuk. Ty máš blbou zkušenost, kterou jsi zobecnila a hodila jsi nás všechny do jednoho pytle arogantních a neschopných lidí, což je dost nefér. Pokud rodič má takhle špatné zkušenosti, vypisováním a špiněním všech učitelů na internetu ale nic nezlepší. Ani pro sebe.

Ale já jsem ne konci. Nemám to jak vyřešit. Tebou navrhované jsem popsala jak se má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11029
25.2.24 17:35

@hanka.br. v jediné co můžeme doufat je zázrak?

A jak by se prosím tě, případně řešil přechod, když dítě neumí vázané písmo, aktuální škola si nově zvolila Comenia?

Dítě je uceno číst po hlaskach, nikoli po slabikach, což už by asi problém být neměl?

Ale dítě nepřečte vázané písmo a ani ho neumi.

Navíc píše levou rukou.

Jak tohle k tomu všemu řešit?

Nemám problém ji to ucit přes prázdniny (možná), dcera je šikovná a vnímava, ale já ji to můžu naučit špatně :( je to vůbec vhodné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
25.2.24 17:41
@Trojlístek píše:
@hanka.br. v jediné co můžeme doufat je zázrak?

A jak by se prosím tě, případně řešil přechod, když dítě neumí vázané písmo, aktuální škola si nově zvolila Comenia?

Dítě je uceno číst po hlaskach, nikoli po slabikach, což už by asi problém být neměl?

Ale dítě nepřečte vázané písmo a ani ho neumi.

Navíc píše levou rukou.

Jak tohle k tomu všemu řešit?

Nemám problém ji to ucit přes prázdniny (možná), dcera je šikovná a vnímava, ale já ji to můžu naučit špatně :( je to vůbec vhodné?

Ve které je třídě? Škola by měla respektovat to, jak je dítě zvyklé psát. Pokud je v 1., 2. třídě, asi by stálo za to se vázané písmo naučit psát, pokud tvému dítěti psaní nedělá potíže, ale pokud je zvyklé na CS, píše s ním normálně, tak s ním může psát i dál. Co se týče čtení, podmínkou i ve školách, kde se CS učí je, aby děti uměly vázané písmo číst. Zase to má smysl vyučovat tak od třetí třídy. Mladší děti se to naučí při přechodu na nové školy, s tím problém nebývá. U nás taky učíme CS, děti se od třetí třídy učí psát vázaně, když chtějí - naučí se to za pár týdnů. To nejsou nepřekonatelné překážky, to zvládnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11029
25.2.24 17:56

@hanka.br. v první třídě.

Snažím se věřit, že by to neměl být problém.

Ale to je i matematika.
Nezna počítání přes 10 s rozkladem, to ji učím ja, ale učitelka jim rozklad zakazuje a jak to majít dělat, jsem dostala odpověď, že ví jak, no neví… To samé klasické slovní úkoly, tam vůbec nemá problém. Prostorová představivost je další zahlcení už v prvním pololetí.

Jsem ji teď koupila knihu, kde se vyskytuje i vázané písmo. Nejčastěji v názvu kapitoly, aby si zvykla.

Vázané písmo zkouší sama, ale píše ho blbě, špatně navazuje.
Vázanym písmem, když už se jí povede píše docela hezky, sama říká, že ji více sedí.

Všeobecně je nastavena na klasickou výuku, skrz kterou jsme do téhle školy šli a jaksi se to celé nepovedlo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
25.2.24 18:10
@Trojlístek píše:
@hanka.br. v první třídě.

Snažím se věřit, že by to neměl být problém.

Ale to je i matematika.
Nezna počítání přes 10 s rozkladem, to ji učím ja, ale učitelka jim rozklad zakazuje a jak to majít dělat, jsem dostala odpověď, že ví jak, no neví… To samé klasické slovní úkoly, tam vůbec nemá problém. Prostorová představivost je další zahlcení už v prvním pololetí.

Jsem ji teď koupila knihu, kde se vyskytuje i vázané písmo. Nejčastěji v názvu kapitoly, aby si zvykla.

Vázané písmo zkouší sama, ale píše ho blbě, špatně navazuje.
Vázanym písmem, když už se jí povede píše docela hezky, sama říká, že ji více sedí.

Všeobecně je nastavena na klasickou výuku, skrz kterou jsme do téhle školy šli a jaksi se to celé nepovedlo :(

V první třídě bych se toho nebála vůbec - tedy přechodu na vázané písmo. Rozklad přes desítku se taky často učí až ve druhé třídě i v klasice. navíc je hrozný nesmysl ho zakazovat, to je proti přírodě a pokud učí Hejného, tak ani tam fakt není zakázaný. Já být tebou, tak jsem pryč - vždyť byste museli být s touto paní učitelkou minimálně čtyři další roky, to je přece strašně dlouho. Akorát budete s dcerou otrávené, zoufalé a to je blbě. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36728
25.2.24 19:02
@someargue píše:
Ne, mám prachobyčejné trojciferné IQ, což je tady pro někoho něco jako osmý div světa. Zkus se taky rozvíjet ve volným čase :andel:

Třeba 100? ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9798
25.2.24 19:12
@jege píše:
Třeba 100? ;) :mrgreen:

Se chtěla pochlubit, nekaž jí to :cert: Je výjimečná (stejně jako polovina populace :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36728
4.3.24 12:08

Co kdyby u nás byl takový přístup k státním zaměstnancům? ;) :mrgreen:

Japonec přišel o práci i výsluhy za strašlivý podvod u automatu na kávu. Přišel si na 78 Kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.24 19:44
@Trojlístek píše: Více

Podle mě jste měli smůlu na pedantskou úču. Pracuji x let ve školství a žádná z mých 50 kolegyň a kolegů (jsme hodně velká škola) se nechová tímto způsobem. Ano, lidé jsou různí, každý pedagog zároveň do výuky částečně promítá i svou osobnost, určitá disciplínav nošení adekvátních pomůcek je třeba, ale tohle mi přijde už moc.

• Citovat
  • Upravit
4311
18.4.24 14:00
@Jahru píše: Více

Jsi vážně tak tupá, že nepoznáš ironii? Vrať se do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová