Samoživitelka, práce a hypotéka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Ahoj holky, bohužel jsme se dostali s manželem do situace, kdy už je naše manželství dlouhodobě neudržitelné a chceme se rozvádět. Momentálně žijeme v rodinném domě na kterém je vázána hypotéka cca doplatit 700tisic. V domě chce zůstat manžel já budu s dvěma dětmi odcházet k rodičům. Do budoucna si chci najít bydlení. Zvažují i hypotéku na menší byt a zajímalo by mne jestli bych mohla mít nárok. Nasetreno něco mám cca 100tisic a od manžela dostanu 200tisic. Můj příjem je cca 17 tisíc čistého + 3000alimenty. Myslíte ze je šance dosáhnout s tímto příjmem na hypotéku na 30let? Děkuji za rady![]()
Jak od manžela 200tis.? Ten dům je čistě jeho? Na hypo jste zaplatili za ty roky jen 400tis. (že by ti dal půlku splátek)?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sorry - reakce na starý příspěvek ![]()
Ahoj..
po důkladném zvážení - za mne - Brno..
prarodiče vykryješ spolehlivou studentkou na hlídání…
pracovní jistota je jistota.. a už teď cítíš, že při stagnaci v práci bys opravdu nebyla spokojená…
Příspěvek upraven 29.02.20 v 19:16
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo píše:
Jak od manžela 200tis.? Ten dům je čistě jeho? Na hypo jste zaplatili za ty roky jen 400tis. (že by ti dal půlku splátek)?
Tak jsme se dohodli. Dům je manžela.
- Citovat
- Upravit
Kalkulačky na internetu mi tvrdí, ze na hypo dosahnu na 30let 1,2mil cca 5000,– splátka. ![]()
- Citovat
- Upravit
S tímto příjmem a dvěma dětmi bych si na hypotéku netroufla. To se nedá zaplatit. Alimenty mi přijdou směšné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aknadar píše:
S tímto příjmem a dvěma dětmi bych si na hypotéku netroufla. To se nedá zaplatit. Alimenty mi přijdou směšné.
Proč by se to nedalo zaplatit? Na ulici bydlet nemohu takže logicky zvažují než vrazet do najmu každý měsíc 11.tisic raději zaplatím 5000hypo +energie. Je mi 30 let takže do 60 mohu klidně splácet.
Snad ma někdo zkušenost, ze na hypo dosáhl v podobne situaci. Děkuji
- Citovat
- Upravit
@zrcadlo píše:
taky nechápu, proč od manžela jen tak málo… pokud není soudně zúženo SJM, tak má tazatelka nárok na 50% splacené částky hypotéky za ty roky, co byla s manželem..
což je Rozhodně víc jak 200 tisíc
bez ohledu na to, že ona byla třeba doma na rodičovské a mateřské
prosím tě, než takovou hovadinu podepíšeš, tak si to běž nechat vysvětlit k právníkovi, nech ohodnotit nemovitost, pohledej si hypotéční dokumentaci, stav se v bance pro potvrzení o zaplacené částce za dobu trvání manželství, s tím pak začni pracovat..
s větším základem pak i lépe dosáhneš na další vlastní hypotéku a budeš moci dětem dopřát lepší bydlení než jen nějaký krcálek.
Také se zbav všech případných dluhů a kreditek, abys měla co nejvyšší bonitu při vyřizování nové hypošky. Její získání vůbec nevidím zle, ale opravdu popracuj na té částce, kterou budeš disponovat a nenechej se odejít s holým zadk-m.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Proč by se to nedalo zaplatit? Na ulici bydlet nemohu takže logicky zvažují než vrazet do najmu každý měsíc 11.tisic raději zaplatím 5000hypo +energie. Je mi 30 let takže do 60 mohu klidně splácet.Snad ma někdo zkušenost, ze na hypo dosáhl v podobne situaci. Děkuji
Já jsem se zde cca před rokem ptala na totéž samoživitelka a hypo.. Taky mi nebylo přáno a doporučováno. Argumenty jsem měla stejné, v našem regionu prostě nájmy 2kk jsou od 12 táců nahoru-se vším. A u nás teda za 1,2 mil se nekoupí ani 1kk. Když budeš mít na dřevo 300 tisíc šla bych do toho, ale nejlíp se porad s fin. poradcem.
Taky nepobírám poznámku, nedá se to zaplatit. íProč? Nájem po vás taky každý chce každý měsíc. Nemoc, úraz, nebo ztráta zaměstnání. Nevidím v tom rozdíl.
- Citovat
- Upravit
@Lucy75 píše:
@zrcadlotaky nechápu, proč od manžela jen tak málo… pokud není soudně zúženo SJM, tak má tazatelka nárok na 50% splacené částky hypotéky za ty roky, co byla s manželem..
což je Rozhodně víc jak 200 tisíc
bez ohledu na to, že ona byla třeba doma na rodičovské a mateřské
prosím tě, než takovou hovadinu podepíšeš, tak si to běž nechat vysvětlit k právníkovi, nech ohodnotit nemovitost, pohledej si hypotéční dokumentaci, stav se v bance pro potvrzení o zaplacené částce za dobu trvání manželství, s tím pak začni pracovat..
s větším základem pak i lépe dosáhneš na další vlastní hypotéku a budeš moci dětem dopřát lepší bydlení než jen nějaký krcálek.
Také se zbav všech případných dluhů a kreditek, abys měla co nejvyšší bonitu při vyřizování nové hypošky. Její získání vůbec nevidím zle, ale opravdu popracuj na té částce, kterou budeš disponovat a nenechej se odejít s holým zadk-m.
Tak umím si představit situaci, kdy bude 200tis. fér řešení. Např. pokud ani jedno z dětí není jeho (vzhledem k tomu, že má už vyměřené alimenty, ale teprve se chce rozvádět, tak minimálně jedno jeho nebude) a on např. celé roky ty děti živil a podporoval, ona k němu přišla s nulou. V takovém případě i kdyby dle zákona bylo vyrovnání o něco vyšší, tak já jako ženská bych si uvědomovala souvislosti a víc nechtěla.
Ale pokud je jedno dítě jeho a on ho chtěl, odrazila bych se opravdu od půlky splátek hypo (protože ona přišla o příjem díky společnému rozhodnutí mít dítě).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Já jsem se zde cca před rokem ptala na totéž samoživitelka a hypo.. Taky mi nebylo přáno a doporučováno. Argumenty jsem měla stejné, v našem regionu prostě nájmy 2kk jsou od 12 táců nahoru-se vším. A u nás teda za 1,2 mil se nekoupí ani 1kk. Když budeš mít na dřevo 300 tisíc šla bych do toho, ale nejlíp se porad s fin. poradcem.
Taky nepobírám poznámku, nedá se to zaplatit. íProč? Nájem po vás taky každý chce každý měsíc. Nemoc, úraz, nebo ztráta zaměstnání. Nevidím v tom rozdíl.
Děkuji za názor
právě, ze takto premyslim u nás se da sehnat 2+1, 2kk za cca 1,5mil takže se mi moc nechce platit nájem navíc je to určitá jistota na staří vlastní doplaceny byt než platit z důchodu šílené částky za nájem. ![]()
- Citovat
- Upravit
@zrcadlo s manželem jsme 15 let dům je psán na nej máme 6 a 3 roky děti. Manžele jsme asi 2roky a v domě žijeme cca 8let. Já zde nic nemám. Nechci tady ani nějak rozvádět proč Je to bohužel tak a s touto skutečnosti teď musím pracovat. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@zrcadlo s manželem jsme 15 let dům je psán na nej máme 6 a 3 roky děti. Manžele jsme asi 2roky a v domě žijeme cca 8let. Já zde nic nemám. Nechci tady ani nějak rozvádět proč Je to bohužel tak a s touto skutečnosti teď musím pracovat.
Počkej a to on ti nabídnul 3tis. alimenty na obě děti a tys souhlasila?
Fakt si vezmi právníka, odejít po 15 letech se dvěma dětmi s 200tis. a alimenty 3tis. je fakt nesmysl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Děkuji za názorprávě, ze takto premyslim u nás se da sehnat 2+1, 2kk za cca 1,5mil takže se mi moc nechce platit nájem navíc je to určitá jistota na staří vlastní doplaceny byt než platit z důchodu šílené částky za nájem.
Ano plně chápu. To je super, že jsou u vás byty tak dostupné i jednotlivcům. S tím co máš, budeš brát jen tak milion a čtvrt ne? i s poplatky daně, zařízení bytu atd. To je splátka jak si psala 5-6 tis. Šla bych do toho a fandím ti, třeba časem se ukáže nějaký muž a nebudeš na splátky sama ![]()
- Citovat
- Upravit
Ano, kdyby byl spolužadatel, jde to takto v pohodě udělat.
Já mám hypotéku aktuálně stejné výše (ale běží mi už nějaký ten rok).
Mám splátku necelých 5 tisíc, nájem běžný v naší oblasti je kolem 10 tis.
Zajdi si ideálně do své banky, kde máš už nějakou historii.
@Anonymní píše:
Tak nájem budu muset taky platit až odejdu od rodičů a mnohdy je vyšší než splátka hypotéky. Navíc by se mi manžel zaručil svým platem tak by to třeba mohlo zvýšit sance?
- Citovat
- Upravit
Jo a k těm alimentům ještě to je na dvě děti úplně výsměšná částka. Opravdu. Nevím jeho plat ale kamarádky ex bere dvacku a vysoudila něj 4 tis. na dítě- 8 let.
- Citovat
- Upravit