Samoživitelka, práce a hypotéka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Plat ma 25 tisíc cca čistého
Podle mě by ti na 2 děti měl dával 6-8tis., pokud tedy nebudete mít střídavku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo píše:
Podle mě by ti na 2 děti měl dával 6-8tis., pokud tedy nebudete mít střídavku.
To určitě ne počítá s víkendem za 14 dni a někdy v týdnu když bude mít čas
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Já jsem se zde cca před rokem ptala na totéž samoživitelka a hypo.. Taky mi nebylo přáno a doporučováno. Argumenty jsem měla stejné, v našem regionu prostě nájmy 2kk jsou od 12 táců nahoru-se vším. A u nás teda za 1,2 mil se nekoupí ani 1kk. Když budeš mít na dřevo 300 tisíc šla bych do toho, ale nejlíp se porad s fin. poradcem.
Taky nepobírám poznámku, nedá se to zaplatit. íProč? Nájem po vás taky každý chce každý měsíc. Nemoc, úraz, nebo ztráta zaměstnání. Nevidím v tom rozdíl.
Třeba proto, že když s dvěma dětmi se ti sníží orijem, tak pokud bude nejhůř, můžeš jít do menšího, být na přechodnou dobu za méně peněz či pokud budeš mít problém sehnat práci, můžeš se přestěhovat za práci, s hypo jsi prostě vázaná a pokud nemáš finanční rezervy, je to risk.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:Šance hodně malá. Máš velmi nízký příjem.. Taky záleží, kolik by ta hypotéka byla. Třeba dosáhnes na půl Mega..
Ahoj holky, bohužel jsme se dostali s manželem do situace, kdy už je naše manželství dlouhodobě neudržitelné a chceme se rozvádět. Momentálně žijeme v rodinném domě na kterém je vázána hypotéka cca doplatit 700tisic. V domě chce zůstat manžel já budu s dvěma dětmi odcházet k rodičům. Do budoucna si chci najít bydlení. Zvažují i hypotéku na menší byt a zajímalo by mne jestli bych mohla mít nárok. Nasetreno něco mám cca 100tisic a od manžela dostanu 200tisic. Můj příjem je cca 17 tisíc čistého + 3000alimenty. Myslíte ze je šance dosáhnout s tímto příjmem na hypotéku na 30let? Děkuji za rady![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Proč by se to nedalo zaplatit? Na ulici bydlet nemohu takže logicky zvažují než vrazet do najmu každý měsíc 11.tisic raději zaplatím 5000hypo +energie. Je mi 30 let takže do 60 mohu klidně splácet.Snad ma někdo zkušenost, ze na hypo dosáhl v podobne situaci. Děkuji
Beru 2× tolik a protože mám 2 děti, pro banku jsem vysoce riziková a byl problém mít 900 tis na rekonstrukci. Nemám dluhy, nikdy jsem neměla atd.. Nájem platím 14 tis. To nikoho nezajímá. Víš proč? V případě nouze můžeš u nájmu využít socku a požádat o nějaké příspěvky. V případě hypotéky ale ne.. Ta se prostě nepočítá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ano, kdyby byl spolužadatel, jde to takto v pohodě udělat.
Já mám hypotéku aktuálně stejné výše (ale běží mi už nějaký ten rok).
Mám splátku necelých 5 tisíc, nájem běžný v naší oblasti je kolem 10 tis.
Zajdi si ideálně do své banky, kde máš už nějakou historii.
Dříve byly podmínky hypoték hodně jiné.. Teď jsou přísné
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se píše:
Beru 2× tolik a protože mám 2 děti, pro banku jsem vysoce riziková a byl problém mít 900 tis na rekonstrukci. Nemám dluhy, nikdy jsem neměla atd.. Nájem platím 14 tis. To nikoho nezajímá. Víš proč? V případě nouze můžeš u nájmu využít socku a požádat o nějaké příspěvky. V případě hypotéky ale ne.. Ta se prostě nepočítá
Prosímtě kolik myslíš že by ti ta socka dala? Usmudlany 2 tisice?
Jen tak ze zvedavosti, na co rekonstrukce, když bydlíš v nájmu?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Prosímtě kolik myslíš že by ti ta socka dala? Usmudlany 2 tisice?
Jen tak ze zvedavosti, na co rekonstrukce, když bydlíš v nájmu?
Pořídila jsem si dům
jinak nwm, socku jsem nikdy nevyužila. Ale při krizi se z nich peníze vytáhnout dají
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dva měsíce zpátky jsem toto radila kolegyni v práci, i u ní je bývalý manžel spolužadatel. Vyřešili tímto způsobem. U nich to tedy byl kompromis, ona slevila na financích jinde. Ona investovala do jeho nemovitostí poměrně velké finance, ale bylo by náročné prokazovat, on jí vyplatil finance nezbytně nutné k získání hypotéky plus se stal spolužadatelem. Jakou částku si brala, netuším.
@martina.se@martina.se píše:
Dříve byly podmínky hypoték hodně jiné.. Teď jsou přísné
- Citovat
- Upravit
Ahoj, posílám kalkulačku alimentů pro představu.
https://www.vasevyzivne.cz/alimenty/?…
Jinak co se týče hypotéky, pokud budeš mít v zaměstnání smlouvu na dobu neurčitou a slevu na daních na děti, nevidím v tom problém. Počítej s cca 20% ceny nemovitosti, které musíš složit, potom nějakou rezervu na případné opravy a vybavení, také počítej s tím, že po ukončení fixace může být měsíční splátka vyšší v souvislosti s úrokovou sazbou, která končí dle nasmlouvané fixace (3roky, 5let, 10let). A ano, můžeš se dostat do problémů, nemocenské a podobně, ale na to existuje pojištění, které se dá sloučit s životní pojistkou, jinak podmínkou hypotéky je také pojistka nemovitosti, kterou taktéž musíš platit, ale v Tvém případě být po podnájmech je horší varianta, kdykoli Ti můžou vypovědět smlouvu. Pokud se domluvíš s rodiči, že by Ti mohli v případě nouze pomoct, protože půjčka s hypotékou už počítej že bude dost komplikovaná. Jinak co se týče nároku na případné přídavky na bydlení na hypotéku nedostaneš, ale pokud máš v plánu pracovat tak v kombinaci se zmíněnou pojistkou by to problém být neměl. A i tak pokud se dostaneš v budoucnu do nějakých vážných problémů, můžeš to pronajmout a jít bydlet k rodičům vždycky. Nikdo také neříká, že budeš sama a i dům nebo byt s hypotékou se dá v budoucnu prodat. Nebála bych se toho a na stáří budeš mít aspoň jistotu bydlení a dětem aspoň můžeš tu splacenou nemovitost předat. Každopádně je třeba toto všechno zvážit, existují i finanční poradci, které nemusíš platit, dostanou provizi z realizace hypotéky a na bídnou i lepší podmínky než kdybys nakráčela do banky. Počítej s daní z převodu nemovitosti, kterou budeš platit, myslím 4% z ceny nemovitosti, ale už se řeší, že to budou rušit, tak záleží kdy to plánuješ a něco kolem 3000-5000 ze začátku za zprostředkování hypotéky jako poplatek, nebo odhad nemovitosti, ale ani tyhle poplatky být nemusí. Pokud je to s rozumem, není se čeho bát, maximálně výběru nemovitosti - aby byla v pořádku, s dobrou dostupností do práce. Jinak jsou i banky, které nabízejí i vyšší částku na případnou rekonsturkci, opravy nebo vybavení v závislosti na odhadu ceny pro banku, ale to si nech poradit. Držím palce a nenech se odradit pokud Ti to vyjde líp a dostaneš nějaké peníze z vyrovnání, protože potom už na to nemusíš našetřit a hypotéky se na 30 let dávají do 35 let věku, kdyby se Ti dařilo, dá se splácet víc, pokud něco zdědíš, dá se bezplatně 1× za rok zaplatit až 25% celkové částky.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj, posílám kalkulačku alimentů pro představu.
https://www.vasevyzivne.cz/alimenty/?…Jinak co se týče hypotéky, pokud budeš mít v zaměstnání smlouvu na dobu neurčitou a slevu na daních na děti, nevidím v tom problém. Počítej s cca 20% ceny nemovitosti, které musíš složit, potom nějakou rezervu na případné opravy a vybavení, také počítej s tím, že po ukončení fixace může být měsíční splátka vyšší v souvislosti s úrokovou sazbou, která končí dle nasmlouvané fixace (3roky, 5let, 10let). A ano, můžeš se dostat do problémů, nemocenské a podobně, ale na to existuje pojištění, které se dá sloučit s životní pojistkou, jinak podmínkou hypotéky je také pojistka nemovitosti, kterou taktéž musíš platit, ale v Tvém případě být po podnájmech je horší varianta, kdykoli Ti můžou vypovědět smlouvu. Pokud se domluvíš s rodiči, že by Ti mohli v případě nouze pomoct, protože půjčka s hypotékou už počítej že bude dost komplikovaná. Jinak co se týče nároku na případné přídavky na bydlení na hypotéku nedostaneš, ale pokud máš v plánu pracovat tak v kombinaci se zmíněnou pojistkou by to problém být neměl. A i tak pokud se dostaneš v budoucnu do nějakých vážných problémů, můžeš to pronajmout a jít bydlet k rodičům vždycky. Nikdo také neříká, že budeš sama a i dům nebo byt s hypotékou se dá v budoucnu prodat. Nebála bych se toho a na stáří budeš mít aspoň jistotu bydlení a dětem aspoň můžeš tu splacenou nemovitost předat. Každopádně je třeba toto všechno zvážit, existují i finanční poradci, které nemusíš platit, dostanou provizi z realizace hypotéky a na bídnou i lepší podmínky než kdybys nakráčela do banky. Počítej s daní z převodu nemovitosti, kterou budeš platit, myslím 4% z ceny nemovitosti, ale už se řeší, že to budou rušit, tak záleží kdy to plánuješ a něco kolem 3000-5000 ze začátku za zprostředkování hypotéky jako poplatek, nebo odhad nemovitosti, ale ani tyhle poplatky být nemusí. Pokud je to s rozumem, není se čeho bát, maximálně výběru nemovitosti - aby byla v pořádku, s dobrou dostupností do práce. Jinak jsou i banky, které nabízejí i vyšší částku na případnou rekonsturkci, opravy nebo vybavení v závislosti na odhadu ceny pro banku, ale to si nech poradit. Držím palce a nenech se odradit pokud Ti to vyjde líp a dostaneš nějaké peníze z vyrovnání, protože potom už na to nemusíš našetřit ahypotéky se na 30 let dávají do 35 let věku,kdyby se Ti dařilo, dá se splácet víc, pokud něco zdědíš, dá se bezplatně 1× za rok zaplatit až 25% celkové částky.
Tohle víš jak?
- Citovat
- Upravit
@zrcadlo píše:
Počkej a to on ti nabídnul 3tis. alimenty na obě děti a tys souhlasila?Fakt si vezmi právníka, odejít po 15 letech se dvěma dětmi s 200tis. a alimenty 3tis. je fakt nesmysl.
manzele byli 2 roky, proste ma narok na polovinu z toho, co se proinvestovalo za y dva rok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Plat ma 25 tisíc cca čistého