Samoživitelka v dnešní době

145
9.2.13 16:17

Asi mezi vás nepatřím, mám 13leté dítě ale přesto se ptám šly by jste do toho znovu? Podotýkám že to nebyl můj plán být s klukem sama. otec syna nás opustil jak malý byl batole. Před narozením jsme spolu byli 2roky ale jakmile měl mít povinnost změnil se…
Zvládala jsem výchovu tak do 9let jakmile nastoupila puberta je to peklo.Otec syna v jeho 9letech ho přestal navštěvovat atd malý si to vybíjí na mne.
nyní se do mne pusťte ale znovu bych do toho nešla být na dítě sama určitě se vše na dítěti podepíše a v dnešní době dostáváte samé kopance odevšad i když se neválíte doma a něco proto děláte ať je lépe.
Začínám závidět bezdětným ženám…
Já vím jsem špatná máma ale když dítě nemá styk s otcem když nemáte velkou rodinu kde jsou sestřenky tetičky a mnoho dalších fin. potíží je to přežití né život, asi jsem naštvala mnoho matek ale kdo to opravdu nezažil nepochopí :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
chatwenna
9.2.13 16:20

Ja te chapu… A podruhe bych do toho taky nesla. Nejsem si tak uplne jista, ze dokazu malemu zajistit fajn detstvi a start do zivota..

• Citovat
  • Upravit
8071
9.2.13 16:27

Tak třeba před sto lety to muselo být ještě mnohem horší, to nebylo prakticky únosné existenčně. Dneska je z tohoto hlediska „nejlepší“ doba, ale jak píšeš, hlavně kluk prostě tátu potřebuje. Nebo jiný silný mužský vzor, se kterým se ztotožní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
9.2.13 16:27

No já sice samoživitelka nejsem, ale s puberťačkou mám zkušenosti. :zed:
Věř mi, kdyby s klukem nebyly takový potíže, neřešila bys to. Ono to přejde, vždyť se jen otočíš a budeš mít doma dospěláka :)
Navíc dítě sis přeci nopořídila jako samoživitelka, ale byli jste dva.
Moje sestra je sama s dvojčatama, kluci. Je jim osm let. A taky byla vdaná a když se narodili tak od ní ten hrdina odešel.
Spíš mi vadí taková ta budoucnost, jako že sice chodí do práce, ale ještě jí musí soc. přispívat. Třeba nikdy nenašetří na dovolenou u moře a tak. Cokoli si potřebuje koupit, musí na splátky.
Mi taky nikam nejezdíme a kupujeme na splátky, ale mohli jsme se rozhodnout.
Kdežto samoživitelka většinou ne.
No spíš vydýchat tu pubertu.
Držím palce, vydž :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
9.2.13 16:28

Proč sis nenašla žádného přítele se kterým by jsi to zkusila? S klukem by ti pomohl, třeba by jste měli i další? Nebo už jsi nevěřila? Já to riskla a děti co je s námi přítel jsou hodnější, poslouchají, mají ho rády a spolu čekáme další, nesmíš přemýšlet negativně, když je mi nejhůř, tak si říkám, mělo to nějaký účel, že jsem zkončila s ročíním klukem a o jeho 5 let starší sestrou sama, dnes jsou to 3 roky a jsem úplně jinde. Prosím tě, než žít s tyranem a alkoholikem, nebo takovým co mu jsou vlastní děti naobtíž to radši být sama a já teda nikdy nelitovala. Miluju své děti i když mě někdy se..u. Dceři je 9 a je na mě teda drzá, to mi i vyčítala, že čekám dítě, ale urovnala se. Bude líp, neboj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
9.2.13 16:30

A špatná máma nejseš, to táta stojí za prd.
Hele kluk je už dost velkej, zkus si s ním promluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.2.13 16:31

@govana ahoj, z tohohle pohledu ti neodpovím, ale odpovím ti z pohledu „dítěte“
Mí rodiče spolu byli od 15let, v 18máma otěhotněla, když jsem se narodila, otec se rozhodl, že mámu nechce, znovu se oženil, do 3let jsem ho vídala (říkala máma) a potom… Ztratil zájem, nenapsal na narozeniny, nekoupil mi dárek, když jsem ležela v nemocnici nepřišel za mnou, neplatil alimenty… Takhle se to táhlo do 15.
Byla jsem fracek, házela jsem vinu na mámu, že ho vyhnala, že s ním nejsem, chyběl mi… Ale máma byla sama a snažila se ze všech sil mi dat vše… Já to neocenila… Bylo mi to jedno… V 16se něco změnilo. Máma se vdala a mě asi skončila puberta a začalo mi to docházet… Že za nic nemohla…
Potom máma otěhotněla a já mám o 16let mladší sestru… Máma je teď šťastná…
Mluvila jsem s ní několikrát na téma „táta“ mluvila o něm v dobrém, ale řekla mi narovinu… Kdybych věděla že na tebe budu sama…nenechala bych si tě…
Tehdy jsem to nepochopila, ale teď když jsem už taky matkou…to chápu, dítě je náročné, a gor když je na to člověk sám…
Určitě nejsi jedina tohohle názoru…
Ono my s otcem mého malého plánovali dítě po roku vztahu, jenže v 5měsíci jsem ho opustila… Ale to je jiný příběh, bil mě, vyhrožoval, nutil mě jít na potrat… Jenže bylo pozdě… Byla jsem tehdy rozhodnuta, že sama to nezvládnu, že dám dítě k adopci… Jenže v 7měsíci těhotenství se oběvil někdo kdo mi to vyvrátil… A naštěsti… Už skoro půl roku mám úžasného syna a každý den se modlím aby se přítel nerozmyslel a neutekl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594

A to jsi celou dobu sama, nikdy se ti nepovedlo najít partnera? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher

Taky mě zajímá, proč sis za tolik let nenašla přítele? :think: Já bych neuměla být sama, taky jsem rozvedená, jeden odešel, našel se jiný, samotnému člověku je vždycky těžko..

• Citovat
  • Upravit
1755
9.2.13 16:34
@sieta.m píše:
Taky mě zajímá, proč sis za tolik let nenašla přítele? :think: Já bych neuměla být sama, taky jsem rozvedená, jeden odešel, našel se jiný, samotnému člověku je vždycky těžko..
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
9.2.13 16:44

Já jsem smolař i když nechci Několik vztahů byly ale asi přitahuji muže kteří by samotní potřebovali pomoci nebo je stále ovládá bývalá žena i když se kvůli mne muž nerozvedl. I na inter. seznamce jsm byla…Ale zkusím znovu.
Chantala Polívková na otázku proč je stále sama řekla že hledá STROM o který se dá opřít né BATOH KTERÝ BUDE VLÁČET NA ZÁDECH. Něco na tom je. Musím do práce mějte se a díky za podporu! Govana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
9.2.13 16:46

Já taky vyrůstala jako jedináček samoživitelky, otec od nás odešel v mým půlroce, ale táta mi vesměs nijak nechyběl, mě to přišlo normální, že mám jenom mámu, nevěděla jsem, jaký to je, mít oba rodiče :think: a máma kvůli mě dělala jen za minimální mzdu(nikde jinde jen na dopolední směnu by nic nesehnala), ale tehdy byl ještě sociální příplatek, atd, takže já jsem chudobu na vlastní kůži až tak nepocítila, jen že jsme nikdy nebyli u moře, jen jsme jezdili na prázdniny k příbuzným na Moravu a na týden v létě na hory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
9.2.13 17:04
@Gladys píše:
A to jsi celou dobu sama, nikdy se ti nepovedlo najít partnera? :nevim:

No já to vidím u mojí sestry. Ono to asi není moc jednoduchý někoho najít.
Celý týden do čtyř v práci, pak domů, dělat úkoly s klukama.
Večer chvilku na netu. Taky zkoušela seznamky, ale nic moc.
No a víkendy je buď s klukama, nebo doma dohání co v týdnu nestihla.
Navíc žije v malém městě, kde se všichni znají. Je to těžký, vlastně si nehledá jen chlapa pro sebe, ale i v lepším případě kamaráda pro kluky.
Je už tak dlouho sama, že nevím jestli si ještě někoho najde a bude s ním schopná žít.
Je zvyklá se o všechno starat sama, všechno si zařídit, tak ten chlap by tam byl asi už navíc( špinavý ponožky, válení na gauči)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
9.2.13 17:13

Mas splin nebo depresii. Puberta mine, bude zas lepe. Nabere se rozumu, jen ted musis byt silna a vydrzet tohle obdobi. A nemit deti je vetsi chyba. Ve stari budes mit podporu, a radovat se z vnoucat. Drz se. A urcite zijeme v dobrou dobu, mame strechy nad hlavou, plne briska a nemame valku. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
9.2.13 17:32

Já našla přítele až když jsem přestala hledat, řekla jsem si dost!! Taky se na mě lepili jen alkoholici, nedospělý hovada atd…on si mě pak našel sám a po měsíci jsme spolu začali žít a je to super :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová