Samoživitelky, jak to zvládáte?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
242
29.7.16 14:15

Samoživitelky prosím o radu

Ahoj, prosím o radu. Jsem ve 4tem měsíci a možná zustanu s miminkem sama. jak to holky zvladate? Jsem doma na rizikovem a zatím bydlím u své matky ale chci se odstěhovat jen nevím jestli to sama zvladnu.. měsíčně bych musela platit 7000 nájem i s energiema a můj příjem by byl měsíčně asi 10000 mateřská a pak bych přešla na 3lety rodičák :nevim: plus teda nějaký ty alimenty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1977
29.7.16 14:40

Ze tří tisíc nevyžiješ. Miminko stojí hodně peněz, ale mohla bys mít nárok na příspěvek na bydlení.. :nevim: Já jsem třeba nekojila a když to sečtu s plenkami, tak mléko cca 800,– + plenky 900,– na měsíc. A to nepočítám fůru ostatních potřebných věcí. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
29.7.16 14:46

RP, alimenty na dite i na tebe do dvou let ditete. Eventualne prispevek na bydleni a pridavek na dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
29.7.16 14:53

@vonajebohyne myslíte že bych dostala příspěvěk na bydlení i když jsem zaměstnaná ale na nemocencké?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
29.7.16 14:56
@vonajebohyne píše:
RP, alimenty na dite i na tebe do dvou let ditete. Eventualne prispevek na bydleni a pridavek na dite.

to je sice fajn, ale nikdy nemůže vědět, že alimenty na ní i dítě bude otec platit :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
29.7.16 14:56
@Zipy píše:
@vonajebohyne myslíte že bych dostala příspěvěk na bydlení i když jsem zaměstnaná ale na nemocencké?

To netusim, pocitaji se realne prijmy, takze zajit na socialku a zeptat se. Hypoteka nebo fond oprav u DB se do nakladu nepocitaji, byt v najmu musi byt v OV nebo v najmu primo od druzstva, popr. obecni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
29.7.16 14:57
@atominnka píše:
to je sice fajn, ale nikdy nemůže vědět, že alimenty na ní i dítě bude otec platit :zed:

Tu reakci nechapu a zvlast ten smajl. Ja snad mam zajistit, ze ji otec bude platit?
V mem okoli otcove bez vyjimky plati. Asi jinej gang.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
29.7.16 14:59

@vonajebohyne já zase nechápu, proč si myslíš, že bys měla za něco ty ručit. :nevim: Jen bych asi s těma alimentama moc nepočítala-pro jistotu. @Zipy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
29.7.16 14:59

Myslím si že alimenty by platil, děkuji vám za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
29.7.16 15:03

@Zipy neznám ho a třeba platit bude. Ale nikdy nevíš. :nevim: mám kolem sebe hodně holek, které si byly jisté, že platit bude a s alimenty počítaly… a pán platil chvíli a pak pápááá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
29.7.16 15:29

Já bych tedy spíš radila u maminky zatím zůstat, samozřejmě nevím jaký k tomu máš důvod se stěhovat a jaké jsou u vás poměry, ale sama zůstat sama s dítětem je náročné a to nejen finančně, každá pomoc se hodí. Můj manžel byl ještě nedávno bez práce a já byla vlastně samoživitelka s dětmi, bydleli jsme u rodičů, naštěstí mají velký byt, není to sice procházka růžovým sadem bydlet takhle pohromadě, ale za nic by mě nenapadlo se stěhovat, odstěhovali jsme se až když jsme si našli oba slušnou práci a děti jsem umístila do školky. Být tebou počkala bych přece jenom až se miminko narodí a trošku povyroste sama pak uvidíš jak na tom budeš finančně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.16 20:42

Já jsem sama s dcerou :).. Měla jsem tedy jednou tolik vetší mateřskou a z té jsem si zvládla našetřit docela slušnou rezervu.. Jinak rodičák budu mít 7tis a alimenty mám 3tis plus ten příspěvek na bydlení. Zvládnout se to dá, když musíš tak prostě musíš :) Mě tedy pomáhá ještě mamka (občas koupí sunar, občas mi zaplatí v krámě utratu atd.. takže s emi podaří i něco malinko našetřit bokem)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová