Samozřejmosti ve vztahu

Anonymní
29.6.21 17:09

Samozrejmosti ve vztahu

Ahoj prosim anonym
Ale zajima mne co je pro vas v partnerstvi/ manzelstvi samozrejmost a co naopak od vas vyzaduje protejsek? Pro mne je treba samozrejme, ze se muz stara o dum, zahradu, vyrizuje vsechny technicke veci, stara se o auta, ze dojede na nakup baliku piti, abych se ja s tim netahala, ze jde se psem kazdy vikend rano na cvicak, ze da pres den smskou vedet, ze dorazil do prace v poradku a popreje krasny den. O vikendu mne necha dospat a udela snidani/ obed. Naopak pro nej je samozrejmost tepla vecere, po ni hodinka jen pro nej, kdy si odpociva a nebo cvici, je se psem, vecer spolecne usinani nebo film. Ze zastanu vsechny domaci prace. Vyrizuji vsechny urady, papiry, ucetnictvi. Bezne nakupy.
Resila jsem dnes s kamaradkou a ta si klepala na celo, ze mame staromodni styl zivota. :D Ale ja si nejak nedovedu sebe predstavit ze taham drivi a partnera u zehliciho prkna. Tak se ptam vas co je pro vas dulezite a automaticke aby pro vas protejsek udelal a delal. :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37269
29.6.21 17:12

Nemáme žádné samozřejmosti a nikdo nic nevyžaduje. Oba děláme vše, záleží co je třeba a jak má kdo čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
29.6.21 17:18

Ja beru jako samozrejmost, ze se muz stara o domacnost a deti stejnou merou jako ja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
29.6.21 17:20

No ty kraso, to je ale nevyvazeny u vas. on dela vse a ty par veci. A jako ty pocitas, ze mu das hodinku volno po veceri, ze pro nej neco delas? :zed: a jak casto se asi vyrizujou urady. :nevim: No jak rikam, dneska je plno vychcanych zenskych, ktery se jen vezou a chlap by se mel bych nich mnohem lepe. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21054
29.6.21 17:22

Pobavila mě ta „hodinka pro něj“. Za odměnu, jindy nemá nárok a musí kmitat jak fretka. Zajímalo by mě, jak to budete mít s dětma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
29.6.21 17:26

U nás to tak nějak vyplynulo z toho, co kdo zvládne/umí/chce. Jediné, o co se hádáme, je žehlení, to nesnášíme svorně oba. Myslím že to máme rozdělné fifty-fifty. A hodně pomáhají i děti.

Příspěvek upraven 29.06.21 v 17:27

• Citovat
  • Upravit
1096

Chudak chlap, me pobavilo to denni hlaseni, ze v poradku dojel do prace :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93

Asi tak, pokud ti to vyhovuje buď ráda jak to je a moc do toho nestourej. Každopádně si taky myslím, že to máte nevyvážené a že je lepší univerzální dělba podle momentálních časových možností. Je fajn když žena dokáže udělat i věci kolem domu a muž se umí naopak postavit k domácnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6795
29.6.21 17:27

Neberu nic jako samozrejmost, muj muz taky ne. Proste jsme dva a domlouvame se. Jeden chysta kocce, druhy vari kafe, jeden dela ukoly se synem, druhej vari veceri.
Ale je fakt, ze o pradlo se staram vyhradne ja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13258
29.6.21 17:27

Pro nás je samozřejmostí, že vedeme svoje děti k rovnosti a sebeúctě a totéž máme k sobě, což zahrnuje to, že se po ani jednom z dětí nebude vyžadovat, že bude dělat určitý druh činnosti v návaznosti na pohlaví. A ani jim ten přístup nebudeme ukazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
824
29.6.21 17:30

Hodinka pro něj po večeři :D
Buď nejšťastnější, že to takhle máš. Takových co by tohle dneska postupovali je méně a méně ;)
Obecně je to samozřejmě v téhle době volnější než dřív. Nemůžeš se divit kamarádkám, pokud se nad timhle pousmějou :D
Pro mě osobně je také důležité, že partner dokáže zabezpečit „technickou stránku“ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2317
29.6.21 17:37

Za samozřejmost neberu nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19987
29.6.21 17:37

Ty si mě dostala. Hodinka po večeři a ze ti ma napsat SMS ze dojel do práce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
29.6.21 17:43
@Anonymní píše:
Ahoj prosim anonym
Ale zajima mne co je pro vas v partnerstvi/ manzelstvi samozrejmost a co naopak od vas vyzaduje protejsek? Pro mne je treba samozrejme, ze se muz stara o dum, zahradu, vyrizuje vsechny technicke veci, stara se o auta, ze dojede na nakup baliku piti, abych se ja s tim netahala, ze jde se psem kazdy vikend rano na cvicak, ze da pres den smskou vedet, ze dorazil do prace v poradku a popreje krasny den. O vikendu mne necha dospat a udela snidani/ obed. Naopak pro nej je samozrejmost tepla vecere, po ni hodinka jen pro nej, kdy si odpociva a nebo cvici, je se psem, vecer spolecne usinani nebo film. Ze zastanu vsechny domaci prace. Vyrizuji vsechny urady, papiry, ucetnictvi. Bezne nakupy.
Resila jsem dnes s kamaradkou a ta si klepala na celo, ze mame staromodni styl zivota. :D Ale ja si nejak nedovedu sebe predstavit ze taham drivi a partnera u zehliciho prkna. Tak se ptam vas co je pro vas dulezite a automaticke aby pro vas protejsek udelal a delal. :think:

Me se to líbí moc a je to vyvážené. Tipuju, že takových chlapů moc nebude. Určitě si vyjdete vstříc, když někdo odpadne. To se může stát. Za mě super. :palec:

• Citovat
  • Upravit
14751
29.6.21 17:47
@lachtanice86 píše:
Ty si mě dostala. Hodinka po večeři a ze ti ma napsat SMS ze dojel do práce :mrgreen:

Tam nejde o to, že v pořádku dojel, ale že je v práci a nefláká se :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria