Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj maminky,
zajímalo by mě, od kdy můžem začít používat šampon. Teď když malý nosí čepičku, tak mívá často spocenou hlavičku, při koupání ji omývám čistou vodou a občas namydlím. Vlásků máme od narození celkem dost, ale nevím jestli je vhodné už začít, nebo ještě počkat. Za jakoukoliv reakci děkuji. Kitten
Ahoj,
my používáme šampon asi od 1 měsíce. Malá se narodila s minimem vlásků. Používáme Nivea Baby modrý-nevím přesně jak se jmenuje. Nevím kolik je tvému dítěti. Používáme šampon dvakrát týdně.
Ivulka
Ahoj,
my jsme asi do čtyř měsíců používali na vlásky pouze mýdlo pro miminka. Doporučili nám to v porodnici.
Malá měla při i po narození hodně opravdu hodně vlásků. Ani jí neslezli.
Pak jsme začali používat šampon od Nivei, takový žlutý, myslím heřmánkový.
Ahoj, my asi tak od půl roku používáme šampon od Seba medu - vůbec nepálí na očíčkách, i když mu při smývání teče přes obličej.
Předpokládám, že používat dřív se dá určitě, je od narození, ale Mates měl málo vlásků, takže jsme myli jen mýdlem. Mám ale pocit, že ten šampon určitě nebude horší než to mýdlo.
Ahoj Kitten, my si myjeme hlavičku cca. jednou týdně. Začaly jsme asi ve dvou měsících, ale spíš symbolicky. Teď už ale máme vlásky, tak musíme ,ne?
Používáme Nivea Baby shampoo a jsme spokojeni. Taky neštípe v očích, ale to je snad už u dětské kosmetiky normál.
Sabik/sam
Ahoj Kitten, my si myjeme hlavičku cca. jednou týdně. Začaly jsme asi ve dvou měsících, ale spíš symbolicky. Teď už ale máme vlásky, tak musíme ,ne?
Používáme Nivea Baby shampoo a jsme spokojeni. Taky neštípe v očích, ale to je snad už u dětské kosmetiky normál.
Sabik/sam
Ahojky,
tak my používáme šampon už od porodnice. A myjeme každý den. Ale teď nevím jestli to neni špatně
. Je mu to vůbec nevadí, je na to zvyklý. Tak já nevim.
Jana
Ahoj, po narození jsem malé vlásky moc nemyla šamponem. Spíš tak sem tam občas trošinku. pak jí vlásky vypadaly a když jí narostly nové, tak zas občas. No a když začala být aktivní a lézt všude a tím pádem se všude válet a vůbec i v létě, že se potila, tak jsem jí je začala mýt častěji. Nemyju teda denně (i když koupe manžel, takže netuším:))) a myjeme Bubchenem - heřmánkový šampon (žádný s příchutí), nebo mycím gelem Bubchen určeným pro celé tělo
Ahoj
Já jsem začala používat šampon asi 8měs. Malá sice měla vlásků hodně, ale měla je krátké. Tak na co jí dávat chemii i na vlasy. Většinou jsme je umyli vodou, jinak mýdlo. Teď jí budou tři a jako blondýna má dost vlasů. Je taky pravda, že jí necpu na hlavičku žádné gumičky ani sponečky. To je má osobní zkušenost.
Linda
Ahoj.
Radimek se narodil jako vlasatec. Nejprve jsme používali na umývání vlásků koupel do vody, asi od 3 měsíců používáme šampón - Johnsons, vlásky myjeme 3× týdně.
Beruška