Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, zdravím zkušené maminky klokanky a mám dotaz:
Jak nosíte větší miminka v zimě? Dáváte jim kombinézu a nosíte je na bundě (nebo vůbec jak teple je oblékáte) nebo se vám vejdou pod bundu (a co jim na sebe dáváte potom?)? Já nosím Beatku od jara, teď jí byl rok a bude mít tak 9 kg, na podzim ještě máme takovou velkou fleecovou vestu, pod kterou ji schovám, ale nevím co až uhodí mrazy
Připadá mi příjemnější ji mít blíž u těla, takže asi pod bundou, ale určitě bych musela shánět nějakou velkou bundu. Doufám, že ji to tedy ještě bude v zimě bavit se nosit, jezdíme dvakrát týdně na cvičení busem a nechce se mi tahat kočár - nosíte někdo starší děti a baví je to?
Předem díky za odpovědi!
Káťa a Bea (ok a týden)
Mňa by hlavne zaujímalo, aký kabát, resp. bundu zvoliť, aby to potom „s dieťaťom pod“ vyzeralo aspoň trochu esteticky. ![]()
Holky, my máme s manželem velmi dobrou zkušenost s huňatými tibetskými „bundosvetry“. Koupili jsme si jeden právě kvůli nošení, Jitka v něm byla pěkně v teplíčku a hezky ji to obepnulo. Pak jsme museli koupit i druhý, protože jsme se o ten jeden regulérně hádali. Obávám se ale, že na tuto zimu už to nebude, protože Jitka už se v předu nosit nechce a na záda si ji v zimě nedám. Na podzim se to na záda dá dělat po indiánsku. Teple dítě oblečete a pak si přes ně přehodíte široký vlněný šál (teda pokud nějaký máte, jako já).
Na bundu jsem mimi nenosila, nepřijde mi to zdaleka tak výhodné a oboustranně pohodlné.
Anka a Jituška 14m
Ahoj,
my s manzelom sme tiez Radka nosili pod bundou. Na klasické domace oblecenie som mu obliekla podsitu flisovu kombinezu, sup do satky a cez neho zapli zimnu bundu. Akurat sme si obaja s manzelom kupili vacsiu lyziarsku bundu, aby sme to cez maleho v pohode zapli. Asi sme nevyzerali v tych lyziarskych bundach uprostred Prahy celkom normalne, ale na to sme kaslali, hlavne, ze bolo mimi pekne v teplucku ![]()
Gabika a Radko 14,5m
Ahojky,
taky se přimlouvám za nošení pod bundou. Já jsem malou takhle nosila skoro do dvou let, protože chodíme plavat a tahle varianta, kdy se po koupání hřejem navzájem mi bude vyhovovat i teď v zimě, kdy už je malé přes dva roky.
Z oblečení se taky přimlouvám za flísek a teplou čepičku - kouká jen hlavinka. A nosím ji pod kožíškem, mám takové paletko - dobré bude i letos. Moc se na to těším, nalákám ji vždycky na tulení a „budem k sobě blizoučko“ a taky slibuju hory doly, co všechno zažijem…
Hodně hezkých zážitků
Táňa a Maruška
Ahoj holky,
díky za odpovědi, tak začnu hledat velkou bundu - děkuju Ance za tip na „bundosvetr“, je to dobrý nápad!
Papa
Káťa
Tak som dnes ráno vyrazila s Lukášom v šátku, cez neho zazipsovanú šušťákovú bundu, moju pôvodnú veľkosť - vpredu na Lukášovi sa teda poriadne napínala. A jeden pán na zastávke si ma podozrievavo obzeral a napokon sa spýtal: „To tam to dieťa drží len tým zipsom? Nie je to nebezpečné?“ ![]()