Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj mamči,
chtěla jsem se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenost se saunou a kojením. Já mám 10m dceru, kterou stále ještě kojím. Od jejího narození sportuju jen opatrně (kyseliny mléčné se prý dostanou i do mlíčka, což mimískům nesvědčí), ale nevím, jak je to se saunou. Vadí to, kdybych šla do sauny? Má to nějaký vliv na mlíčko?
Děkuji za rady.
Petra
Ahoj Peto,
před těhotenstvím jsem chodila do sauny pravidelně jednou týdně. A vlastně ještě 6 týdnů jako těhulka (než jsem to zjistila). Moje holčičanda mi říkala, že pokud kojím raději si mám saunu odpustit. Už jenom proto, že je to teplné a vlhké prostředí kde se může držet plno bacilů a plísní.
Měj se. Budulínek
Ahoj,
ja mam uz temer dvouletou holcicku, porad ji kojim (a to tdost - tak 6× denne) a do sauny cas od casu (v zime tak jednou za tri tydny, v lete vubec) chodim a chodila jsem uz i loni (dceri bylo trictvrte roku) i jako tehotna a nemela jsem nikdy jediny problem. Samozrejme, ze se to nesmi prehanet, hlavne bych se moc neotuzovala studenou, abys nepribrzdila laktaci. Volala jsem kvuli tomu loni i na laktacni ligu a tam me proti chozeni do sauny nic nemeli.
Kristyna