Sauna doma

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Elenloth
8.10.18 16:35

Chtěla bych obnovit diskusi. Uvažujeme pořízení kombinované sauny (infra a finská v jednom) domů do koupelny. Chtěla bych se zeptat na zkušenosti s provozem a údržbou, pokud doma někdo saunu máte. Na netu člověk najde samou chválu v článcích prodejců, ale reálných zkušeností pomálu.

• Citovat
  • Upravit
bibie
8.10.18 17:51

Mame saunu druhym rokem-finskou. Luxuji ji a vytiram-podlaha je dlazba, na tom dreveny rost. Drevo taky luxuji a vytiram hadrikem. Porad je jako nova. Zadnou peci jinou nepotrebuje. Jsme tam 3-4× tydne, obcas napustime vanu na ochlazeni. Po pouziti pul az celou hodinu vyvetrame cely byt a saunu nechame otevrenou do rana. Tesime se pokazde, jake v ni je soukromi a pohodli oproti verejne saune(obcas jsme chodivali)

• Citovat
  • Upravit
89
8.10.18 18:10

Nevím, jak u infra, ale máme finskou a nejsou žádné problémy s údržbou. Po saunování se nechá vyvětrat, občas se vyluxuje… Provoz bez komplikací, ani to moc nestojí a to pohodlí doma je k nezaplacení :). Navíc nahoru si třeba i můžete dát úložný prostor na cestovní kufry nebo jiné věci, které se často nevytahují. Za mě určitě ano :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
8.10.18 20:56

@bibie @Diaceny Holky, díky za reakce. Já mám právě strach z toho, jestli to jde dobře vyvětrat, ať to nikde nezaplesniví. To bylo jediné negativum, které jsem našla. Přece jen to budeme mít v koupelně, kde není okno (ale je naproti dveřím do koupelny, takže větrat jde).

• Citovat
  • Upravit
Kikinka01
20.10.20 12:24

Taky chceme finskou saunu a jsme teď zrovna ve fázi, kdy vybíráme značku. Měli by jste nějaké tipy, na jaké bych se měla podívat a které jsou kvalitní?

• Citovat
  • Upravit
AnettkaMalus
24.10.20 20:51

@Kikinka01 My jsme dostali doporučení na saunu od marimexu a jsem ráda, že jsme zrovna do této značky šli, protože mají fakt moc pěkné hodnocení a hlavně mají ty sauny kvalitní.

• Citovat
  • Upravit
Kikinka01
27.10.20 20:04

@AnettkaMalus A jak je to s montáží? Nabízí je marimex?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.11.20 11:22

Ahoj, rodiče mají ve sklepě klasickou finskou, se kterou počítali už při stavbě domu, ale dodělali ji později. My teď stavíme a chtěli bychom do zimní zahrady infra saunu. Líbí se mi, že je malá s vlastně ji stačí jen zapojit do zásuvky.

• Citovat
  • Upravit
38
7.11.20 19:22

Měli jsme infra. Ze začátku super, ale pak nás nadšení z nové věci přešlo :lol: Přestali jsme ji používat a prodali. I když pravda je, že by se teď občas hodila na moje stuhlá zada :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
10.5.25 21:11

Ahoj, obnovuji diskuzi. Máte někdo zkušenost se sudovou saunou? Já bych chtěla s kamny. Máte někdo, nebo slyšeli jste nějakou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný