Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky,
ráda bych se s Vámi poradila ohledně sběrače mléka.
Jednak bych chtěla zjistit, jestli je v prodeji nějaký jiný (obyčejnější a levnější) než ten od Aventu. Opravdu se mi nechce dávat za něj něco přes tři stovky. Přijde mi to docela zbytečně drahé.
A můj druhý dotaz se týká užitečnosti sběrače mléka. Můžete mi prosím napsat své zkušenosti, jestli jste ho opravdu používaly a od kdy po porodu, jak často atd…
díky moc za odpověci
Evík 30tt
Ahoj Eviku,
já jsem si koupila ten od Aventu. Říkala jsem si, že sebrané mléko budu moct zmrazit na horší časy. Ale… Polovina mléka mi stejně nějak protekla ven a mléko z mrazáku jsem nakonec vylila, protože smrdělo a na chuť bylo …fuj.
Možná bys ale na oplátku měla zkušenost s mlékem v mrazáku?
Měj se.
Lucka
Ahoj Eviku, ja mam sberac mleka od Medely, ale taky stal pres 300 kc. Kupovala jsem puvodne chranic bradavek. Meli jsme moucnivku a ja z ni ragadu, tak mi chranic doporucili na laktacni lize, aby bradavka lepe vetrala. Akorat jsem ho kupovala v Litvinove a omyl zjistila po vybaleni v Praze. Jsou totiz stejne, ale chranic ma otvory pro vzduch.
No ale i tak mi sberac pomohl. Nepouzivala jsem vatove vlozky do podprsenky a bradavky tak byly v suchu. Odtekle mleko stale slevam do mrazaku. Docela to pribyva.
ALE. Ze zacatku jsem ho pouzivala i v noci a slevala mleko i v noci. Pak to zacalo dopadat tak, ze jsme usnuli u kojeni a ja nas behem spanku oba polila.
Myslim, ze bych si ho na tvem miste koupila az po porodu. Jestli budes plne kojit, stejne se nedoporucuje lahvicka. Nejake to mliko na nakrmeni lzickou nebo strikackou odstrikas klidne ruco a materske mleko jde stejne uchovavat jen tri mesice. Me se to ted hodi. Mam sberac od Vitkovo pateho mesice a budu z nastradaneho delat kasicky. Mozna ti poradi v lekarne, treba jsou firmy, ktere vyrabi neco levnejsiho. Na netu jsem nic nenasla. Treba jsem spatne hledala.