Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
zajímalo by mě,kdy vaše děti začali spát sami v posteli? Zdá se nám,že naší 16-ti měsíční holčičce postýlka už moc nevoní a tak uvažujem o posteli.
Používali jste nějaké zábrany proti spadnutí z postele?
Lenka
Ahoj Lenko, my jsme naši malé nejdříve asi ve 2 letech z postýlky odstranili tu přední zvedací část, takže to měla jako malou postel a mohla kdykoliv vylézt a zase si jít lehnout. A klasickou postel jsme ji koupili asi ve 2 a pů letech. Nevím jestli je to náhoda, ale z postele od začátku nepadala i když v noci cestuje děsne a točí se apod. Ale samozřejmě jsem ji ze začátku dávala k posteli polštářky. Záleží jenom na vás.
Ahojky, my jsme to vyřešili tak, že jsme také asi ve 2 letech vyndali 2 tyčky z postýlky (neměli jsme stahovací bočnici) a Tomík si mohl vylézt kdy chtěl. Poté jsme koupili v Ikee takovou malou postýlku, která roste s dítětem a dá se k ní i dokoupit nandavací zábrana. Tomášek má postýlku zatím udělanou stále na tu nejmenší možnou velikost a v pohodě se do ní vejde. Postranici jsme pak asi za 3/4 roku odstranili a vedle postýlky dávali deky. A ta postýlka má výhodu, že je nižší než normální postel, takže pád tolik nebolí. Teď je Tomíkovi 3,5 roku. A až povyroste, sklopíme jednu část postýlky a bude zase na nějakou dobu stačit. A později jí vyměníme za normální postel, případně palandu, protože čekáme druhé dítko.
Ahoj Lenko,
když byli malému asi dva roky, tak jsem začala pomýšlet, že „odstraníme“ postýlku. Také jsem byla nesvá, měla jsem strach, že spadne, protože po tom, co dělal v postýlce, se tomu člověk nemohl ani divit.
Nakonec jsme koupili takovou nižší postel a můžu říct, že i když jsem ho kontrolovala několikrát za noc, tak spadl snad jen jednou, ale spal dál, takže jsem ho opět uložila:)
Zkus se optat po postelích, které mívají ve školce, sehnala jsem takovou přes známou, myslím, že to problém není a až se naučí malá spát, tak ji pořiďte „normální“
Přeju hodně štěstíčka s učením se spaním v posteli!!!
Ahoj muzu se zeptat jak to dopadlo s tou posteli. prave nad tim uvazuji nad koupi ale prijde mi to brzy zvykla si atd ![]()
Ahoj,
naše malá spí v posteli od 16. měsíců - nejdříve jsem ji tam dávala po obědě a na noc normálně v postýlce s námi v ložnici a ca po měsíci tam začala spát i v noci. občas se sice vzbudí, ale tak nějak normálně a ráno za mnou dorazí do ložnice
vzali jsme to nenásilně, vlastně tam chtěla spát sama. Postel je u zdi a ze předu má zábranu. malá je spokojená, postel miluje…
Ahoj,
Ve 20m jsme sundali predni bocnici a pod postylkou ma matracku, kdyz spadne. Padala casto, tak jsme tu bocnici pridelali k postylce na vysku, takze mala nepada
. A jezisek nadeli postel pro velky holky to ji budou dva roky. Postel bude s vysuvnym luzkem - zabrany netreba ![]()